Waarom Touch ID de nieuwe iMacs van Apple gebruiksvriendelijker maakt

Inhoudsopgave:

Waarom Touch ID de nieuwe iMacs van Apple gebruiksvriendelijker maakt
Waarom Touch ID de nieuwe iMacs van Apple gebruiksvriendelijker maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe iMacs van Apple worden geleverd met een toetsenbord waarmee je sneller kunt inloggen met Touch ID.
  • Het gebruik van biometrische beveiliging zoals Touch ID is handiger en veiliger dan wachtwoorden, zeggen experts.
  • Met de nieuwe Magic Keyboards met Touch ID-mogelijkheid kunnen gebruikers met één vinger snel overschakelen naar een ander gebruikersprofiel.
Image
Image

De toevoeging van Touch ID aan de nieuwe M1 iMac-reeks van Apple biedt een snellere en veiligere manier om in te loggen, zeggen experts.

De op vingerafdrukken gebaseerde Touch ID is al jaren beschikbaar voor Apple's MacBook- en iPad-reeks. Maar de release van vorige week van de technologie voor iMacs markeert de eerste keer dat je je vingerafdruk kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de nieuwste desktops van Apple.

"Het is sneller om in te loggen, omdat je alleen je vinger hoeft op te geven", zei Dan Moore, hoofd ontwikkelaarsrelaties voor FusionAuth, een bedrijf dat oplossingen voor identiteitsbeheer bouwt, in een e-mailinterview. "Het zal ook veiliger zijn omdat een gebruiker altijd zijn vingerafdruk zal hebben."

"Dat betekent dat ze geen ingewikkeld wachtwoord hoeven te onthouden of (waarschijnlijker) een eenvoudig wachtwoord", voegde hij eraan toe. "Een ander voordeel is dat er geen gevaar is dat iemand anders erachter komt hoe in te loggen door een datalek op een andere site."

Touch ID komt als onderdeel van iMac Revamp

Vorige week kondigde Apple de extra optie Touch ID aan voor zijn kleurrijke nieuwe iMacs. Het Touch ID-systeem bevindt zich op de hoek van het draadloze toetsenbord van de iMac. Het bedrijf onthulde een geheel nieuw Magic Keyboard met nieuwe kleuren, Touch ID en zelfs nieuwe toetsen voor emoji, Spotlight, Niet storen en het vergrendelen van je Mac.

Met de nieuwe Magic Keyboards met Touch ID-mogelijkheid kunnen gebruikers met één vinger snel naar een ander gebruikersprofiel wisselen en zullen ze ook de Magic Trackpad-functie van het bedrijf bevatten. Apple prees ook de veiligheid van zijn vingerafdrukgegevens.

Biometrische gegevens lopen, net als alle andere gegevens, het risico van zowel cybercriminaliteit als privacyschendingen; de twee zijn vaak intrinsiek met elkaar verbonden.

"Draadloze overdracht van vingerafdrukgegevens wordt mogelijk gemaakt door een beveiligde processor in het toetsenbord. Het communiceert rechtstreeks met de beveiligde enclave", zei het bedrijf, "waardoor een versleuteld kanaal wordt gecreëerd om uw vingerafdrukgegevens van begin tot eind te beschermen."

De Touch ID-sensor in het nieuwe Magic Keyboard van Apple werkt naar verluidt met elke Mac die is uitgerust met de M1-processor van Apple. Maar de sensor werkt niet met de nieuw uitgebrachte iPad Pro, die ook de M1-chip heeft. Je kunt het toetsenbord alleen kopen met de nieuwe M1-uitgeruste iMac, die vanaf 30 april kan worden gereserveerd.

Biometrische authenticatie, zoals vingerafdrukherkenning zoals Touch ID, biedt veel voordelen voor gebruikers, zei Moore. De wachtwoorden kunnen niet worden gestolen in grootschalige hacks. En je kunt ze niet verliezen, vergeten of delen.

"Al deze zorgen ervoor dat wanneer iemand authenticeert met een biometrische factor, ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn", voegde Moore eraan toe. "En dat is het hele punt van authenticatie met online systemen."

Moore zei dat de biometrische systemen die zijn ingebouwd in alle grote besturingssystemen, zowel desktop als mobiel, de beste opties zijn voor gewone gebruikers. Ze vereisen geen speciale hardware of software.

"Deze biometrische authenticatiefactoren zijn ook gekoppeld aan browsers, zoals Firefox en Chrome, via de WebAuthN-standaard," voegde hij eraan toe.

Image
Image

"Door deze integratie kunnen goed geconfigureerde websites en applicaties sterke biometrische authenticatie ondersteunen door te vertrouwen op de koppeling tussen de hardware, het besturingssysteem en de browser."

Van de biometrische factoren die beschikbaar zijn in de belangrijkste besturingssystemen, is irisherkenning de meest nauwkeurige, maar wordt niet ondersteund door alle belangrijke besturingssystemen (alleen Windows), zei Moore. Vingerafdrukherkenning is het meest nauwkeurige biometrische systeem dat beschikbaar is op alle vier de belangrijkste besturingssystemen, voegde hij eraan toe.

Touch garandeert geen veiligheid

Biometrische beveiliging zoals Touch ID garandeert echter geen veiligheid. In 2019 kreeg een bedrijf dat aan klanten van de overheid en de financiële sector levert, een inbreuk op die gevolgen had voor bijna 28 miljoen gegevensrecords, waarvan vele biometrische gegevens (gezichts- en vingerafdrukgegevens) bevatten.

"Biometrische gegevens lopen, net als alle andere gegevens, het risico van zowel cybercriminaliteit als privacyschendingen; de twee zijn vaak intrinsiek met elkaar verbonden", zei cyberbeveiligingsexpert Miklos Zoltan in een e-mailinterview.

Er zijn ook privacyrisico's verbonden aan het gebruik van biometrische beveiliging. China heeft onlangs gezichtsherkenning op scholen geïmplementeerd.

Image
Image

"De technologie werd gebruikt om algemene veiligheidsredenen, maar bleek ook te worden gebruikt om leerlingen te volgen en zelfs oplettendheid in de klas te analyseren," zei Zoltan.

"Sociale media is misschien wel een van de meest laterale toepassingen van gezichtsherkenning, velen van ons gebruiken het zonder er zelfs maar bij na te denken. Met de instelling voor tagsuggesties op Facebook kun je bijvoorbeeld vrienden taggen en gezichtsherkenning overeenkomen afbeeldingen van een persoon op het platform."

Aanbevolen: