Afwerking van een 3D-render: kleurcorrectie, bloei en effecten

Inhoudsopgave:

Afwerking van een 3D-render: kleurcorrectie, bloei en effecten
Afwerking van een 3D-render: kleurcorrectie, bloei en effecten
Anonim

Als je klaar bent met het bijwerken van je 3D-render, richt de laatste fase van de nabewerking zich op kleurcorrectie en het toevoegen van lenseffecten.

Deze instructies zijn van toepassing op 3D-rendering in Photoshop, maar dezelfde technieken kunnen worden toegepast met GIMP, Lightroom of andere grafische bewerkingssoftware.

Dial-In Your Contrast en Color Grading

Experimenteer om vertrouwd te raken met de verschillende aanpassingslagen van Photoshop (Helderheid/Contrast, Niveaus, Curven, Tint/Verzadiging, Kleurbalans, enz.). Aanpassingslagen zijn niet-destructief, dus je moet nooit bang zijn om dingen zo ver mogelijk te duwen. Een van onze favoriete oplossingen voor kleurcorrectie is het verloopgereedschap, dat een uitstekende manier is om een warm/koel kleurcontrast toe te voegen en uw kleurenpalet te harmoniseren.

Image
Image

Lightroom heeft veel opties en voorinstellingen voor fotografen waartoe Photoshop je geen toegang geeft. Hetzelfde geldt voor Nuke en After Effects.

Een lichtbloeieffect toevoegen

Het lichtbloeieffect voegt een dramatische impact toe aan een scène. Het werkt goed voor binnenopnamen met grote ramen, maar de techniek kan echt worden uitgebreid tot elke scène waar je echt kleine lichtvlekken van het scherm wilt laten springen.

  1. Maak een duplicaat van je render.

    Image
    Image
  2. Plaats het op de bovenste laag van je compositie en ga dan naar Image > Adjustments > Levels.

    Image
    Image
  3. Sleep beide schuifregelaars naar links totdat de hele afbeelding zwart is, behalve de hooglichten.

    Image
    Image
  4. Verander de laagmodus in Overlay.

    Image
    Image
  5. Ga naar Filter > Vervagen > Gaussiaans vervagen en voeg wat vervaging toe aan de laag.

    Image
    Image
  6. Pas de laag aan Dekking om het effect naar wens terug te schalen.

    Image
    Image

Chromatische abberatie en vignettering toevoegen

Chromatische aberratie en vignettering zijn vormen van lensvervorming die worden veroorzaakt door onvolkomenheden in echte camera's en lenzen. Omdat CG-camera's geen onvolkomenheden hebben, zullen chromatische aberratie en lichtafval niet aanwezig zijn in een render, tenzij je ze zelf toevoegt.

Het is een veelgemaakte fout om overboord te gaan met vignettering en chromatische aberratie, maar ze kunnen wonderen verrichten als ze subtiel worden gebruikt. Om deze effecten in Photoshop te maken, gaat u naar Filter > Lenscorrectie en speelt u met de schuifregelaars totdat u een effect bereikt waar u tevreden mee bent.

Image
Image

Voeg ruis en filmkorrel toe

Grain kan uw afbeelding een zeer filmische uitstraling geven en u helpen uw afbeelding als fotorealistisch te verkopen. Er zijn bepaalde opnamen waar ruis of korrel misschien niet op zijn plaats is, dus als je voor een superstrak uiterlijk gaat, is dit iets dat je misschien wilt weglaten.

Aanbevolen: