Hoe Twitch op Roku te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Twitch op Roku te bekijken
Hoe Twitch op Roku te bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Als je Twitch al eerder op Roku hebt gebruikt: ga naar my.roku.com/account/add, typ twitchtv, en klik op kanaal toevoegen.
  • Als je Twitch nog nooit op Roku hebt gebruikt: ga naar my.roku.com/account/add, typ twoku, en klik op kanaal toevoegen.
  • Je kunt je telefoon of computerscherm ook spiegelen naar je Roku als je Roku dit ondersteunt.

Dit artikel legt uit hoe je Twitch kunt bekijken op een Roku-streamingapparaat. Er is geen officieel Twitch-kanaal op Roku, maar je kunt je favoriete streamers nog steeds live bekijken met een tijdelijke oplossing.

Bottom Line

Er zijn drie manieren om Twitch op Roku te streamen: het officiële Twitch-kanaal, onofficiële Twitch-kanalen en schermspiegeling vanaf een ander apparaat. Het officiële Twitch-kanaal is alleen beschikbaar als je Twitch op een Roku hebt geopend voordat het kanaal werd verwijderd, maar de andere twee methoden zijn voor iedereen toegankelijk.

Hoe Twitch op je Roku te bekijken met het officiële kanaal

Het officiële Twitch-kanaal is niet beschikbaar in de Roku Channel Store, maar je kunt het nog steeds krijgen als je het ooit in het verleden hebt gebruikt. Hier leest u hoe u het officiële Twitch-kanaal op Roku kunt krijgen:

  1. Ga met een webbrowser naar de Roku-site en klik op Kanaal toevoegen met een code.

    Image
    Image
  2. Typ twitchtv en klik op kanaal toevoegen.

    Image
    Image
  3. Klik op OK om akkoord te gaan met doorgaan ondanks Roku's waarschuwing.

    Image
    Image

    Het is over het algemeen veilig om niet-gecertificeerde Roku-kanalen met een goede reputatie te installeren, zoals Twitch en TWOKU, maar er zijn wel risico's aan verbonden. Als Roku vaststelt dat je een kanaal hebt toegevoegd dat hun algemene voorwaarden schendt, verlies je in de toekomst mogelijk de mogelijkheid om niet-gecertificeerde kanalen toe te voegen. Je Roku zou in dat geval nog steeds werken, maar je zou alleen officiële kanalen van de Roku Channel Store kunnen gebruiken.

  4. Klik op Ja, kanaal toevoegen.

    Image
    Image

Hoe Twitch op Roku te streamen met een onofficieel kanaal

Als je Twitch nog nooit op Roku hebt gebruikt, heb je geen toegang tot het stopgezette officiële kanaal. De volgende beste optie is om een onofficieel Twitch-kanaal toe te voegen. Deze kanalen zijn niet beschikbaar via de Roku Channel Store, dus je moet een code invoeren om ze te openen.

Zo voeg je de onofficiële TWOKU-app toe aan je Roku om Twitch te streamen:

  1. Ga met een webbrowser naar de Roku-site en klik op Kanaal toevoegen met een code.

    Image
    Image
  2. Typ TWOKU en klik op kanaal toevoegen.

    Image
    Image
  3. Klik op OK om Roku's waarschuwing te bevestigen en verder te gaan.

    Image
    Image
  4. Klik op Ja, kanaal toevoegen.

    Image
    Image

Hoe werkt Screen Mirroring Twitch naar Roku?

Screen mirroring of casten werkt door Twitch te spelen op een telefoon, tablet of computer en vervolgens te casten of screen mirroring naar je Roku. Windows-pc's gebruiken de functie voor draadloze weergave, Macs en iPhones gebruiken AirPlay, Android-apparaten gebruiken schermspiegeling, ook wel screencast genoemd, en Samsungs gebruiken slimme weergave.

Sommige Roku-apparaten zijn niet compatibel met schermspiegeling en sommige apparaten kunnen niet naar Roku casten. Roku heeft een lijst met apparaten die schermspiegeling ondersteunen. Als je niet naar je Roku kunt spiegelen, probeer dan een niet-officieel Twitch-kanaal rechtstreeks op je Roku te installeren met behulp van de hierboven beschreven methode.

Om Twitch met Roku te gebruiken via schermspiegeling, open je eerst de Twitch-app of website op je apparaat. Vervolgens gebruik je draadloze weergave, AirPlay of schermspiegeling om je Roku te ontdekken. Uw apparaat zoekt naar beschikbare streaming-apparaten, lokaliseert uw Roku en u kunt vervolgens uw Roku selecteren in de lijst met opties.

Wanneer je je Roku selecteert via de instellingen voor draadloze weergave van je apparaat, Airplay of schermspiegeling, zal je Roku het scherm van je apparaat spiegelen. Je blijft Twitch bedienen via je apparaat en je kunt de optie voor volledig scherm selecteren om Twitch op volledig scherm op je televisie te bekijken.

FAQ

    Hoe stream ik op Twitch vanaf Xbox?

    Als je Twitch livestreaming op een Xbox wilt gebruiken, ga je naar de Microsoft Store op je Xbox One en download je de Twitch-app. Verbind vervolgens uw Twitch- en Xbox-accounts: log in op Twitch op uw computer, open vervolgens Twitch op uw Xbox en selecteer Inloggen Er wordt een code weergegeven; voer de code in op de Twitch-activeringswebsite.

    Hoe ga ik live op Twitch?

    Om live te streamen op Twitch vanaf een pc of Mac, open je de Twitch Studio-applicatie en log je in op je account. Selecteer Aan de slag en volg de aanwijzingen om uw instellingen te configureren. Als u tevreden bent, selecteert u Done > Start Stream.

Aanbevolen: