Hoe een Kindle Paperwhite te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een Kindle Paperwhite te gebruiken
Hoe een Kindle Paperwhite te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar More (drie regels) > Settings om de eerste installatie van Wi-Fi en meer uit te voeren.
  • Om naar de volgende pagina van een boek te gaan, tikt u op het midden of de rechterkant van het scherm; tik op de linkerkant om terug te gaan.
  • Tik op de bovenkant van het scherm terwijl je een boek leest om de werkbalk te openen en de helderheid, het type en meer van het scherm aan te passen.

Dit artikel laat je zien hoe je het touchscreen en de bedieningselementen op je Kindle Paperwhite gebruikt. Instructies gelden voor alle generaties.

Hoe begin ik mijn Kindle Paperwhite te gebruiken?

Zodra je je Kindle Paperwhite hebt ingesteld door hem te koppelen aan je Amazon-account, verschijnen de boeken die je koopt of downloadt op het Home-scherm. Voordat u daarmee begint, wilt u misschien enkele instellingen aanpassen. Dit is wat je moet doen.

  1. Selecteer in het startscherm het menu pictogram. Het ziet eruit als drie horizontale lijnen.

    Image
    Image
  2. In het menu dat wordt geopend, kunt u kiezen hoe uw bibliotheek op het startscherm wordt weergegeven door Lijstweergave of Omslagweergave te kiezen (afhankelijk van welke momenteel actief is). Je hebt twee opties: Je hebt twee opties: Lijstweergave geeft een eenvoudige lijst met boeken en documenten weer, terwijl Omslagweergave de omslagen van boeken in je bibliotheek toont wanneer ze beschikbaar zijn.

    Boeken in de PDF of andere formaten hebben mogelijk geen kunst om te tonen in Omslagweergave.

    Image
    Image
  3. Als een boek dat je hebt gekocht of geleend niet wordt weergegeven op je startscherm, tik je op Synchroniseren en controleren op items om je Paperwhite te dwingen ze te downloaden.

    Image
    Image
  4. Tik op Instellingen in dit menu om meer opties te zien.

    Image
    Image
  5. In het menu Instellingen kun je verbinding maken met wifi, de vliegtuigmodus inschakelen, een gezinsbibliotheek beheren en ouderlijk toezicht instellen voor je Paperwhite.

    Image
    Image

Bottom Line

Net als je telefoon, zullen je belangrijkste interacties met de Kindle Paperwhite door middel van tikken zijn. Meestal tik je gewoon op het menu-item of object om het te selecteren. U kunt ook lang drukken om extra opties te openen. Maar de instructies zijn een beetje anders als je een boek leest.

Hoe lees ik boeken op mijn Kindle Paperwhite?

Omdat de boekinterface op een Kindle prioriteit geeft aan de pagina's, zie je de knoppen 'Vooruit' of 'Terug' niet om te lezen. In plaats daarvan heeft het Paperwhite-scherm "zones" waarop u tikt om verschillende richtingen op te gaan. Zo werkt het:

Tik op center of rechterkant van het scherm om naar de volgende pagina te gaan.

Image
Image

Gebruik uiterst links van het scherm om een pagina terug te gaan.

Image
Image

Tik op de linkerbenedenhoek om te wijzigen hoe uw Paperwhite uw leesvoortgang laat zien. Het kan tonen:

  • Uw locatie in het boek.
  • De tijd die je nodig hebt om het huidige hoofdstuk af te maken.
  • De tijd die je nodig hebt om het boek uit te lezen.
  • Geen van deze.

The Paperwhite berekent de "resterende tijd"-cijfers op basis van hoe lang u op elke "pagina" doorbrengt terwijl u leest.

Image
Image

Tik tenslotte op top van het scherm om de toolbar te openen.

Image
Image

Het openen van de werkbalk biedt u verschillende lees- en navigatie-opties. Voor basisgebruik zijn er maar een paar van belang. Tik op het Home icoon om terug te keren naar je bibliotheek.

Image
Image

Met het pictogram in de vorm van een gloeilamp kun je de helderheid van je scherm aanpassen. Tik op de symbolen plus en min om de helderheid te verhogen of te verlagen. Je kunt ook de Max-knop naast de plus gebruiken om direct naar de hoogste instelling te gaan.

Image
Image

Met het Aa-pictogram in de tweede rij kun je verschillende opties wijzigen voor hoe de afdruk op je Kindle wordt weergegeven. Opties zijn onder meer:

  • Lettergrootte: hoe groot of klein letters zijn.
  • Lettertype: de lettertypestijl. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan zowel serif- als sans-serif-lettertypen.
  • Regelafstand: hoe dicht of ver van elkaar verwijderde regels tekst zijn.
  • Marges: hoeveel ruimte wordt er aan weerszijden van de tekst weergegeven.
Image
Image

Je Paperwhite onthoudt automatisch je leesvoortgang, zodat je niets hoeft te "opslaan" of iets anders voordat je stopt met lezen voor de dag. Om een spatie te markeren om later naar terug te keren, gebruikt u echter het Bookmark icoon.

Om later terug te gaan naar uw bladwijzer, houdt u de naam/omslag van het boek op het startscherm ingedrukt en selecteert u Bladwijzers weergeven.

Image
Image

FAQ

    Hoe herstart ik een Kindle Paperwhite?

    U kunt uw Paperwhite op twee manieren opnieuw opstarten. Het gemakkelijkste is om de knop onderaan de lezer ingedrukt te houden totdat een menu verschijnt, en dan Herstart te selecteren. Anders selecteert u het drieregelige menu in de werkbalk > Instellingen > Apparaatopties > Herstart

    Hoe schakel ik een Kindle Paperwhite uit?

    Je Kindle wordt nooit echt uitgeschakeld, behalve voor een moment tijdens het opnieuw opstarten. In plaats daarvan gaat het naar een energiebesparende modus om de batterij te sparen. U kunt het scherm handmatig uitschakelen door de onderste knop ingedrukt te houden en Scherm uit te selecteren zodra het menu verschijnt.

    Hoe reset ik een Kindle Paperwhite?

    Om je Kindle Paperwhite terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, waarbij alle inhoud en alle wijzigingen die je hebt aangebracht, worden verwijderd, selecteer je het drieregelige menu > Instellingen >Menu > Apparaat resetten Houd de Power- knop ongeveer 20 seconden ingedrukt om een niet-reagerende Kindle te forceren om opnieuw op te starten.

Aanbevolen: