Hoe de tijd op een Kindle Paperwhite te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de tijd op een Kindle Paperwhite te veranderen
Hoe de tijd op een Kindle Paperwhite te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Tik in het startscherm van Kindle op de bovenkant van het scherm > Alle instellingen > Apparaatopties > Apparaattijd.
  • Pas de tijd aan met de pijlen up en down en tik vervolgens op OK.
  • Een Kindle krijgt tijd van de servers van Amazon, dus het kan niet worden aangepast voor zomertijd zonder een internetverbinding.

Dit artikel legt uit hoe je de tijd op een Kindle Paperwhite kunt wijzigen.

Hoe de tijd in te stellen op een Kindle Paperwhite

De Kindle Paperwhite is ontworpen om zichzelf automatisch in te stellen door te synchroniseren met de servers van Amazon en vervolgens aan te passen op basis van je tijdzone. Je kunt de tijd echter ook automatisch instellen, wat handig is als je merkt dat je Kindle Paperwhite de verkeerde tijd weergeeft.

Zo stel je de tijd in op een Kindle Paperwhite:

  1. Tik op het v pictogram in het midden bovenaan het Kindle-startscherm.

    Image
    Image
  2. Tik op Alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Apparaatopties.

    Image
    Image
  4. Tik op Apparaattijd.

    Image
    Image
  5. Pas de tijd aan door op de pijlen up en down te tikken.

    Image
    Image
  6. Tik op OK.

    Image
    Image

Waarom geeft mijn Kindle de verkeerde tijd weer?

Als je Kindle Paperwhite een tijd weergeeft die slechts een paar minuten verschilt, is dit waarschijnlijk te wijten aan een soort storing. Het handmatig instellen van de tijd lost dit meestal op. Als de tijd constant een uur afwijkt, komt dat waarschijnlijk omdat de servers van Amazon denken dat je in een andere tijdzone bent, of omdat het systeem de tijd voor zomertijd niet correct aanpast.

Als je bijvoorbeeld in een gebied woont waar de zomertijd niet wordt waargenomen, kunnen de servers de tijd toch aanpassen. In dat geval zal het handmatig instellen van de tijd het probleem meestal oplossen totdat de zomertijd weer aanbreekt.

Als je merkt dat je Kindle-tijd constant verkeerd is, zelfs nadat je de tijd handmatig hebt ingesteld, kun je overwegen je Kindle opnieuw op te starten. Als dat niet werkt, kan een fabrieksreset het probleem oplossen. Je moet je Kindle echter opnieuw instellen na een reset en al je boeken opnieuw downloaden. Als de tijd daarna nog steeds verstrijkt, moet je contact opnemen met Amazon voor verdere hulp, omdat de Kindle waarschijnlijk een hardwareprobleem heeft.

Waarom toont mijn Kindle militaire tijd?

Als je Kindle de verkeerde tijd weergeeft, zoals 13:30 of 22:50, staat dat bekend als 24-uurs of militaire tijd. Er is geen manier om je Kindle rechtstreeks te schakelen tussen 12-uurs en 24-uurs tijd, omdat deze instelling is gekoppeld aan de taal die je hebt geselecteerd toen je de Kindle instelde. Sommige talen zijn ingesteld op 12-uurs tijd en andere talen zijn ingesteld op 24-uurs tijd.

Er is een eigenaardigheid in het geval van Kindles die zijn ingesteld op de Engelse taal, in die zin dat Kindles die zijn ingesteld om Engels te gebruiken (Verenigd Koninkrijk) 24-uurs tijd gebruiken, en Kindles die zijn ingesteld om Engels te gebruiken (Verenigde Staten) zal 12-uurs tijd gebruiken. Dat betekent dat als je Engels spreekt, je je Kindle kunt dwingen om 12- of 24-uurs tijd te gebruiken door het apparaat in te stellen op de corresponderende taalvariatie.

Hier leest u hoe u een Kindle Paperwhite omschakelt naar 12-uurs tijd:

  1. Tik op het v pictogram in het midden bovenaan het Kindle-startscherm.

    Image
    Image
  2. Tik op Alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Taal en woordenboeken.

    Image
    Image
  4. Tik op Taal.

    Image
    Image
  5. Tik op English (Verenigde Staten).

    Image
    Image
  6. Tik op OK.

    Image
    Image
  7. Tik op OK.

    Image
    Image

    Je Kindle wordt nu automatisch opnieuw opgestart en dit kan enkele minuten duren.

FAQ

    Hoe gebruik ik een Kindle Paperwhite?

    Al je navigatie op een Kindle Paperwhite verloopt via aanraakbedieningen. Tik op een boek in je bibliotheek om het te lezen en tik vervolgens op het midden of de rechterkant van het scherm om naar de volgende pagina te gaan of helemaal links om terug te gaan. Gebruik de knop aan de onderkant van het apparaat om het in de sluimerstand te zetten of wakker te maken.

    Hoe krijg ik bibliotheekboeken op een Kindle Paperwhite?

    Je plaatselijke bibliotheek heeft waarschijnlijk een programma waarmee je Kindle-boeken kunt bekijken. Zoek in hun online catalogus naar een boek (geldige hebben meestal 'Kindle' als formaat) en gebruik vervolgens je bibliotheekpas om uit te checken. Van daaruit stuurt je browser je naar de website van Amazon om het proces te voltooien en het boek naar je Kindle te sturen. Selecteer Sync and Check for Items in het More (drie regels) menu om het boek te downloaden.

Aanbevolen: