Hoe de energiebesparende modus te gebruiken op Kindle Paperwhite

Inhoudsopgave:

Hoe de energiebesparende modus te gebruiken op Kindle Paperwhite
Hoe de energiebesparende modus te gebruiken op Kindle Paperwhite
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de drie stippen op het startscherm > Instellingen > Apparaatopties > Geavanceerde opties > Energiebesparing.
  • Energiebesparing betekent dat je Kindle iets langzamer wordt ingeschakeld, maar dat de batterijduur veel langer is.
  • Bespaar de levensduur van de batterij door de helderheid te verlagen of Paginavernieuwing uit te schakelen.

Dit artikel leert je hoe je de energiebesparende modus gebruikt op een Kindle Paperwhite. Er wordt ook gekeken hoe het je Kindle-leeservaring zal helpen verbeteren.

Wat is energiebesparing in Kindle?

Energiebesparingsmodus op een Kindle is een energiezuinige slaapmodus voor wanneer je Kindle niet in gebruik is. Als je dit inschakelt, kan je Kindle veel langer in de stand-bymodus blijven voordat hij moet worden opgeladen.

Als je je Kindle regelmatig onbeheerd achterlaat, is de energiespaarstand misschien handig omdat je hem niet zo vaak hoeft op te laden. Als je de energiebesparende modus uitschakelt, wordt je Kindle echter sneller ingeschakeld voor nieuwe leessessies, dus als je een fervent lezer bent, is het misschien het beste om hem uit te schakelen.

Hoe bespaar ik stroom op mijn Kindle?

Het inschakelen van de energiespaarstand is heel eenvoudig. Standaard heeft je Kindle de energiebesparingsmodus ingeschakeld, maar als de jouwe dat om de een of andere reden niet doet, zijn er maar een paar stappen nodig om hem in te schakelen. Dit is wat je moet doen.

  1. Open je Kindle Paperwhite door op de aan/uit-knop te tikken of het hoesje te openen.

  2. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Apparaatopties.

    Image
    Image
  5. Tik op Geavanceerde opties.

    Image
    Image
  6. Tap Energiebesparing.

    Image
    Image
  7. Tik op Enable om de energiebesparende modus in te schakelen.

    Image
    Image

    Je krijgt ook een korte uitleg over wat de energiespaarstand doet.

  8. Tik op X om terug te keren naar het startscherm van je Kindle Paperwhite.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Kindle Paperwhite-batterij langer meegaat?

Het inschakelen van de energiespaarstand is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je Kindle Paperwhite-batterij langer meegaat. Er zijn echter andere methoden die u kunt proberen om de levensduur van de batterij te verlengen. Hier is een blik op hen.

  • Verlaag de helderheid. Veeg vanaf het startscherm van boven naar beneden om de schuifregelaar voor helderheid weer te geven. Schuif de helderheid omlaag om de helderheid te verlagen en de levensduur van de batterij te verlengen.
  • Zet je Kindle regelmatig in de sluimerstand. Als je je Kindle niet gebruikt, tik je op de aan/uit-knop om hem in de slaapstand te zetten. Door dit te doen, hoeft het geen stroom te gebruiken om het scherm op te lichten zodat u het kunt gebruiken.
  • Schakel wifi uit. Schakel je internetverbinding met je Kindle uit door van boven naar beneden te vegen om de snelle instellingen weer te geven. Schakel de vliegtuigmodus in om het stroomverbruik te verminderen.
  • Schakel paginavernieuwing uit. Een mooie visuele functie is paginavernieuwing, maar het kost stroom. Schakel het uit door naar Instellingen > Leesopties > te gaan en het uit te schakelen. De schermverandering ziet er niet zo soepel uit, maar u bespaart wel wat batterijlevensduur.
  • Herstart je Kindle. Soms heeft je Kindle gewoon een herstart nodig om efficiënter te werken. Het is niet essentieel, maar af en toe kan het helpen om je Kindle soepeler te laten werken en minder batterijvermogen te gebruiken.
  • Laad hem op tijdens het updaten. De Kindle Paperwhite werkt op zichzelf goed, maar soms is het handig om hem aan te sluiten om op te laden tijdens het updaten. Op die manier herstelt het wat sap zonder je lastig te vallen.

FAQ

    Hoe reset ik een Kindle Paperwhite?

    Om uw Paperwhite terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, tikt u op de bovenkant van het scherm om de menubalk te openen en selecteert u vervolgens Meer (drie regels) > Instellingen > More (drie regels) > Reset Device Dit proces verwijdert alles op uw apparaat, maar u kunt het opnieuw synchroniseren met uw Amazon-account wanneer u het opnieuw instelt en uw bibliotheek herstelt.

    Hoe schakel ik een Kindle Paperwhite uit?

    Je Paperwhite gaat nooit echt uit; het gaat gewoon naar een energiebesparende modus wanneer je het in de slaapstand zet. Houd hiervoor de knop aan de onderkant van het apparaat ingedrukt totdat een menu verschijnt en selecteer vervolgens Scherm uitAls uw Paperwhite een opvouwbare hoes heeft, wordt het scherm ook uitgeschakeld wanneer u de hoes sluit.

Aanbevolen: