Hoe installeer ik een tweede SSD

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik een tweede SSD
Hoe installeer ik een tweede SSD
Anonim

Wat te weten

  • Verzamel de onderdelen en gereedschappen. Koppel de pc los en open de behuizing. Verwijder de caddy, indien aanwezig, in een open schijfcompartiment en plaats de SSD.
  • Retourneer de schijfhouder of schroef de schijf op zijn plaats. Sluit een SATA-datakabel aan op een SATA-datapoort op het moederbord.
  • Steek de SATA-voedings- en SATA-gegevensconnectoren in de SSD. Sluit de behuizing en initialiseer de schijf.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een tweede SSD op een Windows-pc installeert. Het omvat de benodigde onderdelen, de fysieke installatie en de initialisatie van de schijf met behulp van Windows Schijfbeheer. Deze informatie heeft betrekking op Windows 10, 8.1, 8 en 7.

Voorbereiding voor het installeren van een tweede SSD

Het installeren van een tweede SSD op een Windows-pc is een proces in twee stappen. Eerst installeert u de schijf fysiek in de pc en stelt u deze vervolgens in met het hulpprogramma Schijfbeheer van Windows zodat het besturingssysteem het kan herkennen en gebruiken.

Dit heb je nodig als je een tweede SSD op je pc wilt installeren:

  • Een open schijfcompartiment in de computer
  • Een open SATA-gegevensverbinding op het moederbord
  • Een SSD-schijf
  • Een schroevendraaier om de behuizing te openen en de schijf op zijn plaats vast te zetten
  • Een SATA-datakabel
  • Een beschikbare SATA-voedingsconnector
  • Een adapter als de SSD wordt geïnstalleerd in een sleuf die bedoeld is voor een 5,25-inch schijf

Van deze items zijn de belangrijkste een open schijfcompartiment en een open SATA-gegevensverbinding op uw moederbord. De meeste computerbehuizingen hebben een aantal open sleuven en de meeste moederborden hebben een aantal SATA-aansluitingen voor SSD's en randapparatuur zoals Blu-ray-schijven, maar u moet controleren of u ruimte heeft voordat u in een nieuwe SSD investeert.

Laptops zijn een uitzondering, aangezien de meeste laptops geen ruimte hebben om een tweede SSD te installeren. Heeft je laptop wel ruimte, dan heb je geen SATA aansluiting nodig. Laptop drive bays worden geleverd met ingebouwde stroom- en dataconnectoren.

Als je moederbord geen beschikbare SATA-poorten heeft, kun je een SATA-controller kopen die in een PCI- of PCIe-slot kan worden gestoken. Op dezelfde manier kunt u een Molex-adapter of SATA-stroomkabelsplitter gebruiken als u geen SATA-stroomaansluitingen meer heeft.

Een tweede SSD installeren op uw Windows-pc

Bestanden stapelen zich na verloop van tijd op. Uiteindelijk zul je worden geconfronteerd met het verwijderen van oude bestanden of het gebruik van een secundair opslagapparaat. De eenvoudigste manier om opslagruimte aan uw pc toe te voegen, is door een externe schijf op uw pc aan te sluiten en klaar te zijn. Als uw computerkast echter voldoende ruimte heeft en u over alle benodigde componenten en gereedschappen beschikt, kunt u een tweede SSD installeren.

Zorg ervoor dat u geen statische elektriciteit ontlaadt terwijl u in uw pc-behuizing werkt. Gebruik een antistatische polsband als je die hebt, of aard jezelf op een andere manier als je die niet hebt.

Zo installeer je een tweede SSD op een pc:

  1. Haal de stekker van je pc uit het stopcontact en open de behuizing.
  2. Zoek een open schijfcompartiment.

    Image
    Image

    Uw case heeft naast de perifere bays mogelijk een of twee verschillende formaten drive bays. Als u geen 2,5-inch schijfsleuven beschikbaar heeft, koop dan een 2,5 tot 5,25-inch adapter voor uw SSD en gebruik een 5,25-inch compartiment.

  3. Verwijder de schijfhouder en installeer uw nieuwe SSD erin.

    Image
    Image

    Sommige koffers hebben geen caddies. Mogelijk moet u uw schijf rechtstreeks in het compartiment schuiven en op zijn plaats schroeven, of er kunnen ingebouwde bevestigingsmiddelen zijn die u draait of omdraait. Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij uw zaak is geleverd als u er niet uit komt.

  4. Installeer de caddy terug in de schijfpositie.

    Image
    Image

    Afhankelijk van uw geval, kan de caddy automatisch op zijn plaats klikken, of moet u misschien een soort bevestigingsmiddel gebruiken.

  5. Zoek een vrije SATA-datakabelpoort op uw moederbord en installeer een SATA-datakabel.

    Image
    Image
  6. Zoek een vrije SATA-stroomconnector.

    Image
    Image

    Gebruik een Molex-naar-SATA-stroomadapter of een stroomsplitter als u geen vrije SATA-stroomconnector hebt.

  7. Steek de SATA-voedings- en gegevensconnectoren in uw SSD-schijf.

    Image
    Image

    De stroomconnector is de langste van de twee connectoren op je SSD. Let op de richting van de L-vormige connectoren en zorg ervoor dat u de connectoren in de juiste richting installeert.

  8. Controleer zorgvuldig of alle kabels goed vastzitten en zorg ervoor dat u niet per ongeluk iets loskoppelt of iets losraakt.
  9. Sluit je zaak, sluit alles weer aan en zet je computer aan.

Een nieuwe SSD initialiseren in Windows

Zodra je je tweede SSD hebt geïnstalleerd en alles weer hebt aangesloten, is het tijd om je pc aan te zetten en ervoor te zorgen dat alles werkt. Als Windows uw schijven of randapparatuur niet herkent, schakelt u het apparaat uit en controleert u op losse of losgekoppelde draden. Als alles in orde is, kunt u doorgaan en uw nieuwe SSD instellen.

Windows zal standaard je tweede SSD zien en herkennen, maar het kan het nergens voor gebruiken. Voordat u het daadwerkelijk kunt gebruiken, moet u het initialiseren en vervolgens formatteren voor gebruik met Windows. Nadat dit proces is voltooid, is uw nieuwe SSD beschikbaar om nieuwe bestanden op te slaan en oude bestanden van uw oorspronkelijke schijf over te zetten om ruimte vrij te maken.

Zo stelt u een nieuw geïnstalleerde SSD in Windows in:

  1. Navigeer naar Configuratiescherm > Schijfbeheer.

    Klik in Windows 7 op de Start-knop, klik met de rechtermuisknop op Computer en kies Beherenom toegang te krijgen tot Schijfbeheer.

  2. Als u wordt gevraagd om de schijf te initialiseren, selecteert u GPT (GUID Partition Table) en klikt u op OK.

    Image
    Image

    Als u Windows 7 gebruikt, kiest u MBR (Master Boot Record).

  3. Als de installatiewizard automatisch start, gaat u verder met stap 5. Blader anders door het schijfbeheervenster totdat u uw nieuwe SSD vindt.

    Image
    Image

    U kunt uw nieuwe SSD gemakkelijk identificeren, aangezien het de enige is die niet-toegewezen. is

  4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Nieuw eenvoudig volume.

    Image
    Image
  5. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Zorg ervoor dat de twee cijfers overeenkomen en klik op Volgende.

    Image
    Image

    Als je meerdere partities op deze ene schijf wilt maken, voer dan de gewenste partitiegrootte in in plaats van de nummers te matchen.

  7. Selecteer een stationsletter als de standaardletter niet bev alt en klik op Volgende.

    Image
    Image
  8. Gebruik het NTFS-bestandssysteem, tenzij u een reden hebt om het anders te doen, laat de grootte van de toewijzingseenheid ongewijzigd, voer desgewenst een volumelabel in en klik op Volgende.

    Image
    Image
  9. Controleer de informatie en klik op Voltooien.

    Image
    Image
  10. Uw tweede SSD is nu klaar voor gebruik.

    Image
    Image

FAQ

    Waar staat SSD voor?

    SSD staat voor een solid-state drive, een opslagsysteem dat een chip gebruikt om gegevens op te slaan. Ze zijn doorgaans sneller maar duurder dan een harde schijf (HDD).

    Wat is het verschil tussen SSD en HDD?

    Het belangrijkste verschil tussen een SSD en HDD is dat harde schijven gegevens op een fysieke schijf opslaan, terwijl solid-state schijven gegevens op chips opslaan. HDD's zijn ook goedkoper en groter dan de kleinere en efficiëntere SSD's.

    Hoe kloon ik mijn harde schijf naar SSD?

    Om een HDD naar een SSD te klonen, gebruikt u Macrium Reflect 7. Kies de schijf die u wilt klonen en ga naar Clone This Disk > Destination> Selecteer een schijf om naar te klonen.

    Kan ik een SSD op mijn PS5 installeren?

    Ja. Sony heeft instructies voor het toevoegen van een tweede SSD aan je PS5 als je de opslag wilt uitbreiden.

Aanbevolen: