Wat is een iPad-widget? Hoe installeer ik er een?

Inhoudsopgave:

Wat is een iPad-widget? Hoe installeer ik er een?
Wat is een iPad-widget? Hoe installeer ik er een?
Anonim

iPad-widgets zijn kleine apps die op de iPad-interface draaien, zoals een klok of een venster met het huidige weer. Ze kwamen pas op de iPad toen iOS 8 "Uitbreidbaarheid" naar de iPad bracht, waardoor widgets op de iPad kunnen worden uitgevoerd via het Berichtencentrum.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Widgets zien en installeren op de iPad

Je kunt het meldingscentrum aanpassen om widgets weer te geven en toe te voegen, en ervoor kiezen om het meldingscentrum te openen terwijl de iPad is vergrendeld, zodat je je widget kunt zien zonder je toegangscode in te voeren.

Hier leest u hoe u widgets kunt bekijken, aanpassen en toevoegen aan uw iPad.

  1. Open het Berichtencentrum. Veeg naar rechts vanaf de linkerrand van het scherm of veeg omlaag vanaf de bovenrand en veeg vervolgens naar links om de weergave Vandaag te openen. Al uw beschikbare widgets zijn hier beschikbaar.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar de onderkant van het scherm en tik op Bewerken.

    Image
    Image
  3. Het scherm Bewerken bevat twee groepen: widgets die momenteel actief zijn en widgets die wel beschikbaar zijn, maar die u nog niet hebt geïnstalleerd.

    Image
    Image
  4. De widgets in de bovenste helft van het scherm zijn actief. Om er een te verwijderen, tikt u op het minteken links van de naam en tikt u vervolgens op Verwijderen.

    Image
    Image
  5. Tik en sleep de grepen aan de rechterkant van elke regel om de volgorde te wijzigen waarin widgets in de weergave Vandaag verschijnen.

    Uw iPad geeft widgets weer in de exacte volgorde waarin ze op dit scherm verschijnen.

    Image
    Image
  6. Om een nieuwe widget toe te voegen, tikt u op het groene plusteken links van een in het onderste gedeelte.

    Image
    Image
  7. Je hoeft de wijzigingen niet te bevestigen of op te slaan om een widget toe te voegen. Het zal naar de "actieve" lijst gaan zodra u op het plusteken tikt.

Bottom Line

Helaas is de enige manier om te zien of een app een widget heeft die u aan de weergave Vandaag kunt toevoegen, deze te downloaden en vervolgens de lijst op het scherm Bewerken te controleren. Hoewel de App Store je goed laat weten welke programma's compatibel zijn met iPhone, iPad, Apple TV en Apple Watch, geven de lijsten momenteel niet aan of er een widget beschikbaar is.

Kan ik een widget gebruiken om het schermtoetsenbord te vervangen?

Een ander voordeel van Uitbreidbaarheid is de mogelijkheid om toetsenborden van derden te gebruiken. Swype is al lang een populair alternatief voor traditioneel typen (of tikken, zoals we op onze tablets doen). Als alternatief voor een Android-toetsenbord kun je met Swype woorden tekenen in plaats van ze eruit te tikken, wat uiteindelijk leidt tot sneller en nauwkeuriger typen.

Op welke andere manieren kan ik een widget gebruiken?

Omdat uitbreidbaarheid de mogelijkheid is voor een app om binnen een andere app te draaien, kunnen widgets bijna elk programma uitbreiden. U kunt Pinterest bijvoorbeeld als widget gebruiken door het in Safari te installeren als een extra manier om webpagina's te delen. Je kunt ook fotobewerkings-apps zoals Litely gebruiken in de Foto's-app van de iPad, waarmee je één plek hebt om een foto te bewerken en functies van andere fotobewerkings-apps te gebruiken.

Aanbevolen: