Hoe Facebook vertrouwde contacten in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook vertrouwde contacten in te stellen en te gebruiken
Hoe Facebook vertrouwde contacten in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de pijl omlaag in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Instellingen en privacy > Instellingen> Beveiliging en inloggen.
  • Zoek naar Kies 3 tot 5 vrienden om contact op te nemen als je buitengesloten wordt en selecteer Bewerken ernaast.
  • Om vertrouwde contacten te gebruiken, ga naar Account vergeten? > Heb hier geen toegang meer toe > Reveal My Vertrouwde contacten.

Dit artikel legt uit hoe je vertrouwde Facebook-contacten gebruikt. De instructies zijn van toepassing op de webbrowserversie van Facebook.

Hoe Facebook Trusted Contacts in te stellen

Voordat je vertrouwde Facebook-contacten instelt, moet je goede vrienden en familie selecteren die betrouwbaar zijn en met wie je gemakkelijk telefonisch contact kunt opnemen. Als je het gebruikt, moet je contact opnemen met iedereen met wie je een vertrouwd contact hebt gemaakt, niet slechts één. Je moet ook contact opnemen met elke persoon om er zeker van te zijn dat ze in staat en bereid zijn om te helpen.

  1. Klik op de pijl naar beneden in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Klik op Beveiliging en inloggen.

    Image
    Image
  5. Zoek naar Kies 3 tot 5 vrienden om contact op te nemen als je buitengesloten wordt onder Extra beveiliging instellen en klik op Bewerk ernaast.

    Image
    Image
  6. Er verschijnt een bericht waarin wordt uitgelegd hoe vertrouwde contacten werken. Klik op Kies vertrouwde contacten. Voer de namen van ten minste drie vrienden in. Je kunt er maximaal vijf toevoegen.

    Vergeet niet dat je contact moet opnemen met alle mensen die je opgeeft als vertrouwde contacten, dus zorg ervoor dat je mensen kiest waarvan je weet dat ze beschikbaar zijn als je hulp nodig hebt.

    Image
    Image
  7. Klik op Bevestigen.

    Image
    Image
  8. U kunt vertrouwde contacten toevoegen en verwijderen door terug te keren naar deze pagina en te klikken op Bewerken of Alles verwijderen.

    Image
    Image

Hoe Facebook vertrouwde contacten te gebruiken

Het enige scenario waarin je Facebook Trusted Contacts zou moeten gebruiken, is als je niet alleen je wachtwoord bent vergeten, maar ook geen toegang hebt tot de e-mails of telefoonnummers die aan je account zijn gekoppeld. Als je toegang hebt tot een e-mailadres of telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld, kun je het wachtwoordherstelproces van Facebook volgen.

  1. Ga naar facebook.com op een computer.
  2. Klik Account vergeten?

    Image
    Image
  3. Voer uw e-mailadres, telefoonnummer, gebruikersnaam of volledige naam in als daarom wordt gevraagd en klik op Zoeken om uw account te vinden.

    Image
    Image
  4. Facebook genereert een lijst met e-mailadressen en telefoonnummers. Klik op Heb je hier geen toegang meer toe?

    Image
    Image
  5. Voer een e-mailadres of telefoonnummer in waartoe u wel toegang hebt en klik vervolgens op Doorgaan.
  6. Klik Onthul mijn vertrouwde contacten.

    Image
    Image
  7. Typ de volledige naam van een van uw vertrouwde contacten en klik vervolgens op Bevestigen. Als je de naam correct hebt getypt, toont Facebook de volledige lijst en een link naar een herstelcode.

    Image
    Image
  8. Facebook raadt aan om je contacten te bellen, zodat ze weten dat jij het bent die om de codes vraagt. Stuur vervolgens elke vriend de link en vraag hem of haar om de herstelcode.
  9. Voer ze allemaal in op de Facebook-aanmeldingspagina en klik op Doorgaan.

    Image
    Image

    Om je account te beschermen, kun je vertrouwde contacten pas weer gebruiken als er 24 uur zijn verstreken.

  10. Maak vervolgens een nieuw wachtwoord aan en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  11. Als je de juiste codes hebt ingevoerd, ontvang je een bevestigingsbericht dat Facebook je een e-mail heeft gestuurd. Open het bericht om het proces te voltooien.

    Facebook stuurt de e-mail naar het adres dat je in stap vijf hebt ingevoerd.

  12. Zodra je weer toegang hebt, moet je het e-mailadres bijwerken dat aan je Facebook-account is gekoppeld, zodat je je wachtwoord in de toekomst gemakkelijk opnieuw kunt instellen.

Wat te doen als u een vertrouwd contact bent

Als je van een Facebook-vriend hoort dat ze je hulp nodig hebben om in hun account te komen, zorg er dan voor dat ze het echt zijn. Als je een e-mail of sms van hen ontvangt, pak dan de telefoon en bel voordat je de link opent die ze hebben gedeeld.

  1. Open de link. Je ziet een bericht dat je vriend hulp nodig heeft. Klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  2. Selecteer Ja, ik heb telefonisch gesproken.

    Image
    Image
  3. Als je de tweede optie selecteert, krijg je een prompt om je vriend aan de telefoon te bellen.

    Image
    Image
  4. Stuur je vriend de viercijferige code die verschijnt.

    Image
    Image

Wat zijn door Facebook vertrouwde contacten?

Facebook Trusted Contacts is een functie waarmee gebruikers hun Facebook-account via vrienden kunnen herstellen. Het is een laatste redmiddel wanneer een gebruiker zijn wachtwoord is vergeten en geen toegang meer heeft tot de e-mailaccounts en telefoonnummers die aan zijn account zijn gekoppeld. Je moet ten minste drie vertrouwde contacten toevoegen en niet meer dan vijf, en als je Facebook-account is vergrendeld, moet je contact met ze allemaal opnemen om Facebook-herstelcodes te krijgen.

Aanbevolen: