Hoe foto's van iCloud te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe foto's van iCloud te verwijderen
Hoe foto's van iCloud te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Voordat u foto's van uw iCloud-account verwijdert, moet u de automatische back-up van de iPhone naar de iCloud uitschakelen.
  • Ga naar Instellingen > [Uw Apple ID] > iCloud >Photos > Schakel iCloud Photos . uit
  • Aanmelden bij iCloud.com > Photos > Kies de foto's die u wilt verwijderen > Selecteer de Prullenbakicoon.

Dit artikel legt uit hoe je foto's uit iCloud verwijdert zonder ze van je iPhone te verwijderen.

Blijft foto's op iCloud staan als ze van de iPhone worden verwijderd?

iCloud-foto's is geen back-up van een reeks foto's van je iPhone. In plaats daarvan is het een replica van je huidige fotobibliotheek op je iPhone. Als u van een van beide plaatsen verwijdert (iCloud-foto's of uw iPhone), verwijdert de synchronisatiefunctie de foto op de andere plaats.

De enige manier om een foto op de iPhone te bewaren terwijl u deze uit iCloud verwijdert, is door de automatische synchronisatie uit te schakelen. Dit werkt niet als u iCloud-foto's later weer inschakelt.

Controleer dus of iCloud-fotosynchronisatie is ingeschakeld op uw iPhone:

  1. Open Instellingen vanaf het startscherm van je iPhone en tik op de Apple ID met je naam.

    Image
    Image
  2. Select iCloud > Photos.

    Image
    Image
  3. Gebruik de tuimelschakelaar voor iCloud-foto's om synchronisatie in of uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Als u foto's van iCloud wilt verwijderen zonder ze van de iPhone te verwijderen, schakelt u de synchronisatie uit door de schakelaar op uit te zetten.

Nu kunt u foto's van iCloud verwijderen zonder deze automatisch van de iPhone te verwijderen. Volg dezelfde stappen om iCloud-synchronisatie uit te schakelen voor elk ander Apple-apparaat.

Tip:

Na verwijdering worden foto's en video's verplaatst naar de map Recently Deleted op zowel iCloud als de iPhone. Ze worden na 30 dagen permanent verwijderd, zodat u ze kunt herstellen als u van gedachten verandert. Om ze binnen 30 dagen permanent te verwijderen, gaat u naar de map Onlangs verwijderd en selecteert u Alles verwijderen

Hoe foto's van iCloud te verwijderen, maar ze op de iPhone te bewaren

Als u foto's van iCloud wilt verwijderen zonder deze van de iPhone te verwijderen, schakelt u de synchronisatie uit zoals hierboven weergegeven. Volg dan de onderstaande stappen:

  1. Open iCloud.com in een willekeurige browser en log in met uw Apple ID en verifieer uw identiteit.
  2. Selecteer Foto's.

    Image
    Image
  3. Druk op de Ctrl (Windows) of Command (macOS) toets op uw toetsenbord en selecteer de foto's die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  4. Selecteer het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina om de foto's te verwijderen.
  5. De foto's worden verwijderd uit iCloud. Als iCloud-foto's op uw apparaat is uitgeschakeld, worden de foto's in de fotobibliotheek van de iPhone niet beïnvloed.

De instelling 'Optimaliseer iPhone-opslag' begrijpen

Als iPhone-opslag optimaliseren is ingeschakeld, worden al uw foto's en video's met volledige resolutie bewaard op iCloud en staan alleen de nieuwste foto's en video's op de iPhone. Wanneer de iPhone weinig opslagruimte heeft, uploadt de iPhone de afbeeldingen (en video's) met volledige resolutie naar iCloud en vervangt deze door kleinere versies op uw iPhone

Als je iets uit iCloud-foto's verwijdert, zorg er dan voor dat de optie Download en bewaar originelen is geselecteerd. Nu blijft je hele fotobibliotheek op je telefoon staan (als er voldoende vrije opslagruimte is), zelfs als je iCloud-foto's uitschakelt en begint met het verwijderen van foto's uit de cloud.

FAQ

    Hoe download ik foto's van iCloud?

    Om foto's van iCloud te downloaden, gaat u naar iCloud.com, selecteert u Photos, kiest u de foto('s) en selecteert u de Download pictogram (de wolk en de pijl-omlaag) bovenaan. Om de originele versie van de foto of video te downloaden (in de originele indeling zonder bewerkingen), houdt u het pictogram Download ingedrukt en selecteert u Ongewijzigd origineel

    Hoe upload ik foto's naar iCloud?

    Als u een foto naar iCloud wilt uploaden, gaat u naar iCloud.com, selecteert u Photos en selecteert u de Uploadicoon (de wolk en de pijl-omhoog) bovenaan. Of sleep bestanden van uw computer naar de map Foto's in uw browser.

    Waarom worden mijn foto's niet geüpload naar iCloud?

    Uploads kunnen worden onderbroken wanneer je batterij bijna leeg is of wanneer je verbonden bent met je mobiele abonnement. Start uw apparaat opnieuw op, controleer uw internetverbinding en laad uw batterij op.

Aanbevolen: