Hoe foto's van iPhone te verwijderen, maar niet van iCloud

Inhoudsopgave:

Hoe foto's van iPhone te verwijderen, maar niet van iCloud
Hoe foto's van iPhone te verwijderen, maar niet van iCloud
Anonim

Wat te weten

  • Automatische iCloud-synchronisatie uitschakelen via Instellingen > Apple ID > iCloud Photos.

  • Aanmelden bij Google Photos > Selecteer Profielfoto > Back-up inschakelen.
  • Log in op een ander iCloud-account van Settings > Apple ID.

iCloud is de standaardback-up voor foto's en video's, maar als je een foto op de iPhone weggooit, wordt deze ook uit iCloud verwijderd. Dit artikel laat je tijdelijke oplossingen zien waarmee je foto's van de iPhone kunt verwijderen, maar niet van iCloud.

Hoe verwijder ik foto's van mijn iPhone maar niet van iCloud?

Afhankelijk van je behoeften, kun je verschillende methoden proberen om ruimte op je iPhone vrij te maken.

Schakel iCloud uit

iCloud-foto's synchroniseren is standaard op elke iPhone. Zolang er ruimte is op uw iCloud-account, wordt het automatisch gesynchroniseerd met Foto's op de iPhone. Kortom, elke foto op de iPhone of iCloud is hetzelfde en geen kopie. Elke foto die van de iPhone is verwijderd, wordt ook uit iCloud verwijderd als de synchronisatie is ingeschakeld.

Volg deze stappen om iCloud-synchronisatie uit te schakelen.

  1. Open Instellingen vanaf het startscherm van je iPhone en tik op de Apple ID met je naam.
  2. Selecteer op het Apple ID-scherm iCloud > Photos.

    Image
    Image
  3. Gebruik de tuimelschakelaar voor iCloud-foto's om synchronisatie uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Als de verbinding tussen iPhone en iCloud is uitgeschakeld, kun je veilig foto's van je iPhone verwijderen.

Maak een back-up van uw foto's met iCloud- alternatieven

Het gebruik van een andere cloudopslag als fotoback-up is een eenvoudige oplossing. Kies uit Google Foto's, Dropbox, Microsoft OneDrive of iets anders. Google Foto's is een ideale oplossing voor het opslaan van foto's om een back-up van uw foto's te maken die niet afhankelijk is van iCloud.

  1. Download en open de Google Foto's-app.
  2. Log in bij Google Foto's met het Google-account dat je wilt gebruiken.
  3. Selecteer je Google-profielfoto in de rechterbovenhoek.
  4. Selecteer Back-up inschakelen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Back-up & synchronisatie-instellingen om foto's op te slaan in hun oorspronkelijke resolutie of verminderde kwaliteit.

    Image
    Image
  6. Selecteer Confirm om het back-upproces te starten.

De back-up kan enige tijd duren, afhankelijk van het aantal foto's en video's. Selecteer en verwijder een foto uit de Foto's-app van de iPhone wanneer het proces is voltooid. Je kunt nog steeds alle foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt, bekijken in de Google Foto's-app en Google Foto's op internet. U kunt ze echter alleen uit Google Foto's verwijderen.

Gebruik een alternatief iCloud-account

Uitloggen bij een iCloud-account en een ander iCloud-account gebruiken is een omslachtige oplossing. Maar het is mogelijk om uw foto's in iCloud te bewaren terwijl u ze van de iPhone verwijdert. Het oude iCloud-account heeft uw gesynchroniseerde foto's voordat u uitlogt, terwijl u het nieuwe iCloud-account kunt gebruiken om vanaf hier alles te synchroniseren.

  1. Selecteer Instellingen.
  2. Selecteer uw naam met de Apple ID.
  3. Selecteer Afmelden onderaan het scherm. Voer uw Apple ID-wachtwoord in om Find My Phone uit te schakelen en uw telefoon te ontkoppelen van dit iCloud-account.

    Image
    Image
  4. Log in op een nieuw account door Settings > te selecteren Apple ID.
  5. Verwijder nu foto's van de iPhone. De back-upkopieën worden niet verwijderd uit het oude iCloud-account.

Overweeg deze oplossing als je een uitgebreide verzameling foto's hebt en deze binnen het Apple-ecosysteem wilt houden en toegankelijk wilt maken vanaf alle Apple-apparaten die je bezit.

Tip:

Verwijder een of twee foto's in eerste instantie in plaats van in bulk als u hun kopieën wilt behouden. Controleer de map Recent verwijderd in de Foto's-app en het iCloud.com-account om verwijderde foto's te herstellen.

FAQ

    Hoe verwijder ik alle foto's van een iPhone?

    Er bestaat momenteel geen manier om al je foto's direct te verwijderen, maar je kunt het proces voor het verwijderen van meerdere foto's op je iPhone gebruiken om je filmrol in een paar minuten leeg te maken. Open de filmrol en tik vervolgens op clock op je scherm om helemaal naar boven te scrollen. Kies Selecteren Veeg met uw vinger van links naar rechts over de bovenste rij foto's en sleep deze vervolgens naar beneden totdat u de meest recente bereikt om al uw foto's te selecteren. Klik vervolgens op het Prullenbak icoon.

    Hoe verwijder ik permanent foto's van een iPhone?

    Het verwijderen van items uit je Foto's-app is slechts de helft van het proces. Om ze voorgoed kwijt te raken, moet je ze ook uit de map 'Recent verwijderd' verwijderen. Anders verwijdert je iPhone ze automatisch na 30 dagen.

Aanbevolen: