Nieuwe Google Lens-functie waarmee u kunt zoeken met afbeeldingen en tekst

Nieuwe Google Lens-functie waarmee u kunt zoeken met afbeeldingen en tekst
Nieuwe Google Lens-functie waarmee u kunt zoeken met afbeeldingen en tekst
Anonim

Google werkt zijn Lens-app bij met een nieuwe multi-zoekfunctie waarmee mensen tegelijkertijd kunnen zoeken met afbeeldingen en tekst om de app te begeleiden.

De manier waarop het werkt, is dat er een nieuwe knop '+ Toevoegen aan je zoekopdracht' bovenaan Google Lens is waarop je kunt tikken om een andere zoekbalk te openen om de resultaten te verfijnen. U kunt de resultaten condenseren op kleur, merknaam of een ander visueel kenmerk.

Image
Image

De multi-zoekfunctie werkt met zowel screenshots als foto's, en het vertelt je zelfs waar je het object op de foto kunt kopen. U kunt ook resultaten vinden op objecten die op elkaar lijken of op iets dat met het item te maken heeft.

Deze functie wordt aangedreven door het nieuwe Multitask Unified Model van Google, of kortweg MUM. Het is een AI-tool die de zoekmogelijkheden van Google verbetert door afbeeldingen naast tekst in één zoekopdracht te gebruiken. Google heeft ook een voorbeeld van MUM bekeken met behulp van video's bij het zoeken, hoewel deze functie nog in de kinderschoenen staat.

Deze nieuwe functie is vandaag beschikbaar als onderdeel van een nieuwe Google Lens-update op iOS en Android en is in bèta, dus het kan zijn dat het niet zo perfect werkt als het in eerste instantie zou moeten. Het kan bijvoorbeeld resultaten opleveren voor chocolade wanneer u zoekt naar informatie over een oliefilter vanwege overeenkomsten tussen dozen.

Image
Image

Multisearch is alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten en in het Engels. Google moet nog zeggen of deze functie naar het buitenland of in andere talen zal gaan, hoewel dat waarschijnlijk een mogelijkheid is.

Aanbevolen: