Epic Games en Lego werken samen om een kindvriendelijke metaverse te creëren

Epic Games en Lego werken samen om een kindvriendelijke metaverse te creëren
Epic Games en Lego werken samen om een kindvriendelijke metaverse te creëren
Anonim

Als je bang was dat je kinderen de allesomvattende en, uh, totaal vage metaverse zouden missen, maak je dan geen zorgen meer.

Epic Games, makers van Fortnite en The Lego Group hebben de handen ineengeslagen om een metaverse bestemming speciaal voor kinderen te ontwerpen en te ontwikkelen, zoals vermeld in een officieel persbericht. De oprichting van deze gezinsvriendelijke sector van het nieuwe internet staat nog in de kinderschoenen, maar de bedrijven beloven een "partnerschap op lange termijn om de toekomst van de metaverse vorm te geven".

Image
Image

Het persbericht prijst Epic's recente overname van SuperAwesome, een bedrijf dat bekend staat om het ontwikkelen van een reeks tools die kindveilige digitale diensten bieden.

"Kinderen spelen graag in digitale en fysieke werelden en bewegen naadloos tussen de twee. We geloven dat er een enorm potentieel voor hen is om levenslange vaardigheden zoals creativiteit, samenwerking en communicatie te ontwikkelen door middel van digitale ervaringen ", schreef Lego CEO Neils B. Christiansen.

Zoals eerder vermeld, zijn specifieke details schaars, maar de bedrijven hebben enkele basisregels opgesteld met betrekking tot de veiligheid van kinderen. Volgens Epic en Lego zal deze nieuwe digitale ruimte prioriteit geven aan veiligheid en welzijn, de privacy van kinderen beschermen en "kinderen en volwassenen voorzien van tools die hen controle geven over hun digitale ervaring."

Image
Image

Dat is een hele opgave, maar Lego vermaakt kinderen al bijna 100 jaar en lanceerde in 2016 de eerste volledig live gemodereerde sociale app voor kinderen, Lego Life. Ze werkten ook samen met UNICEF om het Digital Child Safety Policy te ontwikkelen, een industriestandaard voor digitale diensten gericht op kinderen.

Wat betreft Epic's bonafides, het bedrijf heeft onlangs zijn ouderverificatiesoftware gratis gemaakt voor alle game- en inhoudontwikkelaars om kinderen online veilig te houden.

Aanbevolen: