Microsoft en VW werken samen om HoloLens AR-brillen voor auto's te optimaliseren

Microsoft en VW werken samen om HoloLens AR-brillen voor auto's te optimaliseren
Microsoft en VW werken samen om HoloLens AR-brillen voor auto's te optimaliseren
Anonim

Augmented reality-apparaten doen geweldig werk door technische flair toe te voegen aan statische omgevingen, maar deze gadgets hebben het moeilijk als je begint te bewegen.

Microsoft en Volkswagon werken samen om dit specifieke probleem op te lossen, zoals aangekondigd in een officiële Microsoft-blogpost. Het paar werkte aan het optimaliseren van de HoloLens AR-bril van Microsoft, zodat ze bewonderenswaardig presteren, zelfs wanneer ze in een auto over de snelweg rijden.

Image
Image

Wat is het probleem en hoe hebben ze het opgelost? HoloLens en gerelateerde AR-apparaten gebruiken een combinatie van camerasensoren, versnellingsmeters en gyroscopen, maar in een auto zijn die laatste twee waarden in conflict, omdat de headset beweging waarneemt maar een statisch landschap ziet. Het eindresultaat? De bril wordt, nou ja, wagenziek.

De twee bedrijven hebben een prototype ontwikkeld met behulp van de HoloLens 2 en geavanceerde algoritmen waarmee virtuele objecten zowel binnen als buiten een bewegend voertuig kunnen worden geplaatst. Dit leidt tot een aantal behoorlijk handige potentiële toepassingen, zoals het projecteren van een virtuele kaart op het dashboard van de auto en het verschijnen van waarschuwingen op het raamscherm wanneer u een zebrapad nadert.

Image
Image

Zoals je je misschien herinnert, heeft de HoloLens 2 augmented reality-headset een stevig prijskaartje van $ 3.500 en is hij voorlopig volledig gericht op zakelijke klanten. Daartoe voorziet Microsoft dat deze nieuwe technologie wordt geïmplementeerd op grote vrachtschepen, liften, treinen en openbaar vervoer.

Microsoft ziet echter wel hoe de technologie uiteindelijk vaste klanten van dienst kan zijn, en suggereert dat compactere versies van slimme brillen in-car entertainment zullen bieden en bestuurders zullen helpen navigeren door drukke en krappe straten, onder andere.

Aanbevolen: