Nintendo's Miitopia is een kindvriendelijke kijk op RPG's

Inhoudsopgave:

Nintendo's Miitopia is een kindvriendelijke kijk op RPG's
Nintendo's Miitopia is een kindvriendelijke kijk op RPG's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Miitopia is een fantasy-RPG voor alle leeftijden waarmee je de identiteit van alle belangrijke personages kunt aanpassen.
  • Nintendo's maker van Mii-personages is een beetje uit beeld geraakt met de Switch, maar hij is nog steeds flexibeler dan hij zou mogen zijn.
  • Zoals veel first-party Nintendo-games, is het gericht op kinderen, maar volwassenen kunnen er ook mee lachen.
Image
Image

Het woord dat ik hier wil gebruiken is 'ongevaarlijk'. Nintendo's Miitopia is een kindvriendelijke draai aan een typisch Japanse RPG, waarin vriendschap het mechanisch meest krachtige wapen is.

In Miitopia heb je een zoektocht, een held, een koninkrijk en een stel monsters om te verslaan, in de meest opzettelijk generieke verhaallijn aan deze kant van Final Fantasy: Mystic Quest. Het bijzondere is dat je alle menselijke personages, van je held tot de ultieme schurk, kunt herschikken via Nintendo's maker van Mii-personages.

"Het woord dat ik hier wil gebruiken is 'ongevaarlijk'."

Het komt voorgeladen met een assortiment van auteursrechtinbreukmakende, door gebruikers gemaakte avatars, maar er is veel plezier te beleven door je eigen avatars te maken en ze op (on)gepaste posities in het koninkrijk te gooien.

Op zichzelf is Miitopia een gemakkelijke RPG van 30 uur die grotendeels zichzelf speelt. Het is volledig gericht op het publiek onder de 12 jaar, maar heeft veel micromanagementelementen die min-maxers bezig kunnen houden. Het belangrijkste is dat het te meedogenloos vrolijk is om een hekel aan te hebben.

Gezicht/Uit

Er is wat LEGO Movie-stijl G-rated body horror aan het werk in Miitopia. Je personage is een zwerver die stopt bij het dorp Greenhorne wanneer het wordt aangevallen. Een geest genaamd de Dark Lord steelt de gezichten van verschillende dorpelingen, die loslaten alsof het stickers zijn, en gebruikt ze om normale dieren in monsters te veranderen.

Je wordt onmiddellijk bekrachtigd door een naamloze kracht en op pad gestuurd om de gestolen gezichten te vinden en terug te winnen. Zoals men doet.

Net als de recente Bravely Default II, werkt Miitopia met een banensysteem waarmee je een klasse kunt kiezen voor elk personage in je team, zoals krijger, magiër, geestelijke of, uh, popster.

Je bestuurt echter alleen direct je eigen personage in gevechten, terwijl de rest van je team wordt geleid door AI. Je belangrijkste invloed op je team komt van de relaties die je ermee opbouwt.

Image
Image

Personages die elkaar helpen geleidelijk een verstandhouding te creëren, die op zijn beurt speciale teamverbeteringen en aanvallen ontgrendelt. Zodra ze elkaar beginnen te helpen met gevechtsacties, wordt elk gevecht een stuk gemakkelijker, dus het is de moeite waard om veel tijd te besteden aan het opbouwen van vriendschappen als je niet in het veld bent.

Het is ook het meeste van wat je echt kunt doen. Miitopia heeft veel "auto-battler" in zijn DNA, in dezelfde geest als de indie-hit Loop Hero van dit jaar. Wanneer je een gebied in Miitopia betreedt, gaan je personages automatisch vooruit totdat ze een willekeurig geactiveerde gebeurtenis raken of het einde van het huidige pad bereiken.

em

Je kunt onderweg geleidelijk snacks en geld verzamelen van schatten en gevechten. Wanneer je personages een pauze nemen in de herberg, kun je ma altijden bereiden met stat-boosting food en een bepaald bedrag instellen voor speeldata voor avonturiers, naast meer traditionele power-boosting-mechanica zoals levellen of nieuwe uitrusting kopen.

Het is niet helemaal hersenloos, want je wordt onmiddellijk en duidelijk beloond voor het voorzichtig aanpassen van de statistieken en vriendschappen van je personages, maar er is veel Miitopia dat voor zichzelf zorgt. Ik ontdekte dat het een goed "podcastspel" is.

Je nieuwe beste vriend

In overeenstemming met de geest van 2021 is Miitopia on the Switch een geremasterde versie van een game uit 2017 voor de Nintendo 3DS die relatief obscuur was buiten Japan. De nieuwe versie voegt aanpassingsfuncties toe, zoals pruiken en make-up.

Wat nog belangrijker is, Miitopia op Switch voegt een nieuw lid toe aan je gezelschap: een vriendelijk paard, dat net zo aanpasbaar is als alle anderen in het spel. Hij/zij volgt je en laat je personages willekeurig met hem/haar rijden in de strijd voor krachtige bereden aanvallen.

En ja, je kunt je paard in een eenhoorn veranderen. Dat is het eerste wat ik controleerde.

Miitopia is op zichzelf een charmante, maar eenvoudige RPG die geschikt is voor elk publiek. De humor en absurditeit komt van wie je kiest om in zijn verschillende rollen te casten, of het nu een stel bestaande personages is in je eigen aangepaste crossover-nachtmerrie of je eigen vrienden en familie.

Het doet me denken aan het spelen van Oregon Trail in het computerlokaal van mijn school toen ik een kind was, toen we de kolonisten in onze wagentrein naar elkaar noemden, zodat we konden lachen als het ongeluk toesloeg.

Dat is wat Miitopia over de grens duwt van territorium voor alleen kinderen naar iets waar iedereen van kan genieten. Het is een charmant, te eenvoudig, te gemakkelijk spel op zijn eigen merites, maar er is veel ruimte voor creativiteit en stijl met de maker van het Mii-personage, en dat is waar het uitblinkt.

Aanbevolen: