The Studio Display Vesa Mount is een zeer on-Apple-ontwerp

Inhoudsopgave:

The Studio Display Vesa Mount is een zeer on-Apple-ontwerp
The Studio Display Vesa Mount is een zeer on-Apple-ontwerp
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Studio Display belichaamt bijna de aandacht van Apple voor detail.
  • De VESA-montageoptie verbergt gedeeltelijk het Apple-logo op de achterkant, en het ziet er verschrikkelijk uit.
  • De Studio Display heeft een standaard van $400 nodig om de hoogte aan te passen.

Image
Image

Apple's Studio Display wordt geleverd met drie opties voor hoe je het ding rechtop houdt. Twee daarvan belichamen het typisch mooie ontwerp en de aandacht voor detail van Apple. De derde is zo absurd lelijk dat voormalig Apple-hoofdontwerper Joni Ive moet huilen om hem te zien.

Het Studio Display heeft twee opties voor zijn scherm-regulier en laagreflecterend glas met nanotextuur. U kunt ook een statief kiezen. De standaard standaard biedt kantelverstelling en niets anders. De in hoogte verstelbare standaard voegt een paar kilo toe aan het gewicht en een paar optionele centimeters aan de hoogte. En dan is er nog de VESA-montage, waarmee u het scherm op een standaard van derden kunt monteren. Het probleem? Het bedekt het Apple-logo, en niet eens alles. Bekijk de foto's hier en je zult zien dat de bovenkant eruit kan gluren.

"Het is onmogelijk dat Steve Jobs hiermee akkoord zou zijn gegaan", vertelde grafisch ontwerper en Apple-gebruiker Graham Bower aan Lifewire in een interview. "Dit ontwerp houdt in dat er twee versies moeten zijn, met het logo op een andere positie op de VESA-versie. Jobs zou waarschijnlijk twee versies hebben gemaakt."

Aandacht voor detail

Apple's aandacht voor detail is legendarisch. Open een iPad, Mac, iPhone of ander apparaat dat in de afgelopen decennia is gemaakt en je zult zien dat de binnenkant net zo mooi is als de buitenkant. Zelfs Apple's M1-serie chips ziet er goed uit. Zo goed dat Apple graag foto's van hen wil laten zien bij elke keynote over productlancering. Hier is een citaat van Steve Jobs, over dit aspect van Apple's ontwerp in zijn biografie door W alter Isaacson.

"Als je een timmerman bent die een mooie ladekast maakt, gebruik je geen stuk triplex op de achterkant, ook al is het naar de muur gericht en zal niemand het ooit zien. weet dat het er is, dus je gaat een mooi stuk hout op de rug gebruiken. Om 's nachts goed te kunnen slapen, moet de esthetiek, de kwaliteit, helemaal worden doorgevoerd."

Wat is er in vredesnaam aan de hand met dat logo?

Dit ontwerp houdt in dat er twee versies moeten zijn, met het logo op een andere positie op de VESA-versie.

Minste Slechtste Optie

VESA is een standaard montageoptie die wordt gebruikt voor monitoren en andere apparatuur. Het is een specificatie waarmee u uw monitor snel en gemakkelijk op elke standaard, beweegbare arm of muurbevestiging kunt plaatsen.

Voor degenen die het willen of nodig hebben, is de VESA-montage de enige optie die ze zullen overwegen. Maar we kunnen aannemen dat het ook een ongebruikelijke optie is, omdat de meeste mensen misschien kiezen voor de standaardstandaard. Kijk, met dat in gedachten, eens naar het gemonteerde VESA-compatibele Studio Display (u moet uw standaardoptie kiezen wanneer u bestelt, hoewel deze later tegen een vergoeding kan worden gewijzigd in een Apple-reparatiewerkplaats):

Image
Image

Als Apple het logo naar boven had verplaatst om het zichtbaar te maken wanneer de VESA-montage op zijn plaats was geschroefd, dan zou het er de rest van de tijd verschrikkelijk uitzien. Het zou veel te dicht bij de bovenrand zijn. Het logo verwijderen is duidelijk geen optie, en het naar één kant verplaatsen is even onwaarschijnlijk. Dus VESA-gebruikers zitten vast met een half verborgen logo. Niet ideaal, maar gezien het feit dat die gebruikers VESA hebben gekozen vanwege de functionaliteit die over het hoofd wordt gezien en het logo op de achterkant staat, is dat niet echt een probleem.

Een zorgwekkender is dat we de VESA-montage überhaupt nodig hebben.

Toegankelijkheid mislukt

Apple staat ook bekend om zijn uitstekende toegankelijkheidsopties. De software en hardware zitten boordevol functies die het gemakkelijk te gebruiken maken voor mensen met visuele of auditieve beperkingen, mensen die geen fijne motoriek hebben en iedereen.

De schermen en desktopcomputers zijn een ander verhaal. De iMac heeft geen hoogteverstelling en om zo'n eenvoudige ergonomisch essentiële optie op zijn monitoren te krijgen, moet je een upgrade van $ 400 of $ 1.000 kopen.

Image
Image

"Verstelbare monitoren zijn niet bepaald een intensieve toegankelijkheidsfunctie. Ze zijn iets dat zowat iedereen zou willen gebruiken, tenzij ze toevallig van perfect gemiddelde lengte zijn", Kyle MacDonald, directeur operaties bij technologiebedrijf Force by Mojio, vertelde Lifewire via e-mail.

Een correct geplaatste monitor is net zo belangrijk voor de gezondheid en het comfort van de gebruiker als de juiste hoogte voor een toetsenbord en muis. Gebruikers dwingen om nog eens $ 400 toe te voegen aan een monitor van $ 1.600 alleen om aanpasbaarheid te krijgen, is een slechte keuze. Dat is jammer, want in alle andere opzichten is dit echt een prachtige monitor. Zelfs als het er raar uitziet op een VESA-montage.

Aanbevolen: