Logitech G502 Lightspeed: prijzige maar betrouwbare en zeer aanpasbare draadloze gamingmuis

Inhoudsopgave:

Logitech G502 Lightspeed: prijzige maar betrouwbare en zeer aanpasbare draadloze gamingmuis
Logitech G502 Lightspeed: prijzige maar betrouwbare en zeer aanpasbare draadloze gamingmuis
Anonim

Bottom Line

De Logitech G502 Lightspeed biedt een overtuigend tegenwicht tegen het argument dat bekabelde gamingmuizen het beste zijn, maar je zult behoorlijk wat geld moeten uitgeven om te genieten van alles wat het goed doet.

Logitech G502 LIGHTSPEED

Image
Image

We hebben de Logitech G502 Lightspeed gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je klaar bent om van een bekabelde naar een draadloze muis te gaan voor gaming, kan de Logitech G502 Lightspeed je helpen die overstap te maken. Deze eersteklas gamingmuis combineert veel van de sterke punten van de favoriete (en bedrade) Logitech G502 HERO van fans met een snelle en innovatieve draadloze technologie genaamd Lightspeed. Naast de betrouwbare draadloze prestatie-inkoop, biedt Logitech tal van aanpassingsopties, waaronder programmeerbare knoppen, DPI- en pollingsnelheidaanpassingen, en u kunt zelfs het gewicht van het product aanpassen voor uw ideale game-ervaring.

Ontwerp: maatwerk is koning

De Logitech G502 ziet eruit als een gamingmuis: hij is allemaal zwart en sportief glooiende en hoekige accenten en veel knoppen, maar niet veel gewicht met slechts 4,3 gram. Er gebeurt visueel veel en dat houdt bij hoeveel deze muis kan doen.

Er gebeurt veel visueel en dat houdt bij hoeveel deze muis kan doen.

De 11 totale knoppen, inclusief de felbegeerde sluipschutterknop voor FPS-games, bieden ultieme controle en aanpassing. De primaire en secundaire klikknoppen aan de bovenkant van de muis zijn gebouwd met een mechanisch knopspansysteem voor veerkrachtige en snelle reacties. De andere knoppen vond ik een beetje sponsachtiger, maar altijd responsief.

Het scrollwiel is even aantrekkelijk door over te schakelen van een aangenaam ratelend gevoel naar hypersnelle modus. Naast de knoppen zijn er twee RGB-verlichtingszones op het polssteunlogo en op het DPI-indicatiepaneel die volledig aanpasbaar zijn, en er zijn ook getextureerde handgrepen aan beide zijden van de muis die dubbel zijn geïnjecteerd voor geweldige grip.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: Lightspeed en HERO-technologie

De G502 Lightspeed lost de zorgen over draadloze latentie en precisie op vakkundige wijze op. De draadloze Lightspeed-technologie verschijnt in andere Logitech-gamingmuizen en -toetsenborden voor serieus gamen en wordt verondersteld sneller te zijn dan een bekabelde verbinding met een reactiesnelheid van 1 ms. Je vindt deze Lightspeed-producten in de handen van professionele gamers in competitieomgevingen.

Het maakt ook gebruik van de HERO-sensor die andere muizen in de G-serie gebruiken, de snelste en meest nauwkeurige sensor die het merk Logitech biedt. Het beha alt trackingsnelheden van meer dan 400 IPS (inch per seconde) en dekt 16.000 DPI zoals andere best presterende gamingmuizen. Dat wil niet zeggen dat de technologie binnenin storingsvrije en snelle prestaties biedt.

Het beha alt trackingsnelheden van meer dan 400 IPS (inch per seconde) en dekt 16.000 DPI zoals andere best presterende gamingmuizen.

Prestaties: Nauwkeurig en veelzijdig met een behoorlijke batterijduur

Zowel bij gamen als bij algemeen gebruik waren de knoppen ongelooflijk handig. Ik was in staat om veelgebruikte knoppen te programmeren die handig waren voor Star Wars Jedi: Fallen Hero, waardoor ik minder afhankelijk was van het toetsenbord en snellere reacties en bewegingen mogelijk maakte. En ik heb nog nooit een enkele instantie gedetecteerd met sputteren of bevriezen. Ik heb ook genoten van de mogelijkheid om een enkele knop te gebruiken om te schakelen tussen andere gaming- en niet-gamingprofielen, elk met verschillende knoptoewijzingen. DPI-verschuiving was ook bliksemsnel.

Logitech zegt dat deze muis voldoende lang meegaat om meer dan 60 uur continu te spelen wanneer de RGB-instellingen niet worden gebruikt (en 48 uur als ze in gebruik zijn). Uit de doos was dit minder dan 50% opgeladen en het duurde ongeveer 20 uur met de DPI-lampjes altijd aan en de batterij leeg. Het laadde ook weer op tot 100 procent in amper 2 uur, maar de bewering dat 5 minuten opladen 2,5 uur biedt, wordt ook bijgehouden (zonder dat de DPI-lampjes branden).

Comfort: Gezelliger na verloop van tijd

Ik verwachtte oorspronkelijk dat mijn hand kramp zou krijgen bij urenlang gebruik, maar de G502 Lightspeed was verrassend comfortabel, vooral toen ik meer gewend raakte aan de plaatsing van de knoppen. Ik heb alle gewichten in de muis geplaatst om te zien hoe de extra 16 gram het comfort zou beïnvloeden. Het gaf het een meer vertrouwd, gewogen gevoel dat ik leuk vond, maar ik merkte dat het verwijderen van de gewichten een meer ontspannen en vloeiend gevoel gaf in mijn kleinere hand.

Draadloos: snel en probleemloos

In tegenstelling tot sommige andere draadloze gamingmuizen op de markt, maakt de Logitech G502 Lightspeed draadloos verbinding via één primaire methode: de Lightspeed draadloze USB-ontvanger. Deze ontvanger past rechtstreeks in uw computer of u kunt de meegeleverde USB-ontvangerverlengkabel gebruiken om een nauwere draadloze verbinding met uw muis tot stand te brengen. Ik heb de tweede methode niet gebruikt en bleef bij de ontvanger in mijn laptop en merkte geen latentieproblemen of verbroken verbindingen op.

Ik had geen moeite om elke keer een onmiddellijke en stabiele verbinding tot stand te brengen met een pc of MacBook. Hoewel het een bereik van 10 meter heeft, zegt Logitech dat het voor de beste prestaties binnen ongeveer 8 inch van de ontvanger moet blijven, wat tijdens het testen waar bleek te zijn.

Software: Intuïtief en ongecompliceerd

De Logitech G502 Lightspeed kan worden aangepast via de Logitech G HUB-software. Er zijn drie hoofdpanelen gewijd aan RGB-effecten, die u over de hele linie kunt instellen voor alle profielen of kunt aanpassen aan elk profiel (of zelfs kunt synchroniseren met uw andere Logitech-randapparatuur), knoptoewijzingen en DPI- en pollingsnelheidsinstellingen. In wezen is alles bewerkbaar en wijzigingen zijn eenvoudig te maken met eenvoudige klikken en slepen-en-neerzetten.

Deze muis ondersteunt maximaal vijf verschillende ingebouwde profielen en enkele vooraf geladen gameprofielen. Ik gebruikte het Star Wars Jedi: Fallen Order-profiel, wat buitengewoon nuttig was en de ervaring voor mij verrijkte door alle spelspecifieke commando's op te stellen. En terwijl ik door al mijn profielen fietste toen G HUB open was, werkte het prachtig, de ingebouwde geheugenmodus werkte niet. Dit lijkt een bekend probleem te zijn.

Image
Image

Bottom Line

Er is echt geen manier omheen: dit is een dure muis voor $ 150. Als u een gaming-muismat of muismat voor langdurig gebruik wilt die compatibel is met dit product, kunt u geen Qi-apparaat gebruiken omdat deze technologie niet wordt ondersteund. In plaats daarvan is de enige optie het POWERPLAY-oplaadpad dat nog eens $ 100 kost. Maar als je geïnvesteerd hebt in het ontwikkelen van je draadloze gaming-setup en je vertrouwd en zelfverzekerd voelt met het merk Logitech, kan dit geen probleem zijn. Anders zijn er goedkopere draadloze gaming-opties van gerespecteerde merken.

Logitech G502 Lightspeed vs. SteelSeries Rival 650

Als RGB-instellingen, aanpasbaar gewicht en snel opladen enkele van uw must-haves zijn, kan de $ 120 SteelSeries Rival 650 (zie op Amazon) de rekening passen terwijl u wat geld bespaart. Het ondersteunt ook een rapportagesnelheid van 1 ms, maar bijna al het andere is anders. De Rival 650 biedt acht RGB-zones tegenover de twee in de G502. Hoewel het ook wordt geleverd met gewichtsaanpassingen, is er in totaal 32 gram om mee te werken en 256 verschillende configuraties versus 16 gram met de G502.

De laatste verslaat zijn concurrent als het gaat om DPI-dekking, aangezien de Rival 650 maximaal 12.000 DPI ha alt en zijn optische sensoren stoppen bij 350 IPS versus meer dan 400 in de G502. De SteelSeries Rival 650 levert net iets meer batterijvermogen door snel op te laden: 15 minuten is goed voor meer dan 10 uur spelen, terwijl de G502 slechts vijf minuten nodig heeft om 2,5 uur te leveren. Maar u krijgt slechts 24 uur continu gebruik in plaats van 60 uur na één keer opladen van de G502.

Een muis voor de klant die klaar is om te investeren in een draadloze gaming-setup

De Logitech G502 Lightspeed is een draadloze muis van het volgende niveau voor een serieuze prijs. Het is het beste voor gebruikers die veel waarde hechten aan aanpassingsvermogen en lage latentie en zich minder bekommeren om traditioneel gewicht in de hand en talrijke RGB-zones. Voor de juiste klant kan deze gamingmuis voldoende lonend zijn om de investering te rechtvaardigen.

Specs

  • Productnaam G502 LIGHTSPEED
  • Product Merk Logitech
  • SKU 097855145246
  • Prijs $150.00
  • Gewicht 4,3 oz.
  • Productafmetingen 5,2 x 2,95 x 1,57 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Chrome OS
  • Batterijlevensduur Tot 60 uur
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos
  • Poorten micro-USB voor opladen

Aanbevolen: