Hoe de kleurkwaliteitsinstelling in Windows aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe de kleurkwaliteitsinstelling in Windows aan te passen
Hoe de kleurkwaliteitsinstelling in Windows aan te passen
Anonim

Wat te weten

  • In Windows 10, 8 en 7: Open Configuratiescherm. Ga naar Vormgeving en personalisatie en kies Display.
  • Select Weergave-instellingen wijzigen > Geavanceerde instellingen. Open op het tabblad Adapter List All Modes.
  • Kies een optie uit de lijst. Meestal is degene die overeenkomt met de schermresolutie en met het hoogste getal tussen haakjes de beste keuze.

Dit artikel legt uit hoe u de instelling voor de kleurkwaliteit van het beeldscherm kunt aanpassen in Windows 10, 8 en 7. Het bevat ook methoden voor het aanpassen van de kleurkwaliteitsinstelling voor Windows Vista en XP.

Windows 10, 8 en 7

Het aanpassen van de kleurkwaliteitsinstelling in Windows kan nodig zijn om problemen met de kleurenweergave op monitoren en andere uitvoerapparaten zoals projectoren op te lossen.

De plaats waar je naartoe gaat om deze instelling te wijzigen, is hetzelfde voor iedereen wiens versie van Windows 10, 8 of 7 is.

  1. Open Configuratiescherm.

    De snelste manier om dit te doen is met het control commando in het zoek- of Uitvoeren-dialoogvenster (open dat vak met de WIN+Rsnelkoppeling).

  2. Navigeer naar Vormgeving en personalisatie.

    Zie je het niet? Als u de pictogrammen in het Configuratiescherm bekijkt in plaats van de categorieën, ziet u die optie niet, maar u kunt in plaats daarvan Display selecteren en doorgaan naar stap 4.

  3. Kies Display.
  4. Selecteer Weergave-instellingen wijzigen aan de linkerkant van het venster.

  5. Gebruik de Geavanceerde instellingen link om de instellingen van de beeldschermadapter te openen.

    Als je meer dan één monitor hebt aangesloten, zorg er dan voor dat je eerst de monitor selecteert voordat je de instellingen opent.

  6. Op het tabblad Adapter opent u List All Modes.
  7. Kies een optie uit de lijst. In de meeste gevallen wil je degene kiezen die gelijk is aan de schermresolutie en met het hoogste getal tussen haakjes.

    Als voorbeeld ziet u mogelijk drie 1280 bij 1024 opties: True Color, Hoge kleuren 256 Colors , maar slechts één heeft het hoogste "bit"-nummer, zoals de (32-bit).

    Image
    Image
  8. Kies OK om dat vak te sluiten en vervolgens nogmaals om de instellingen van de adapter te sluiten.

Windows Vista

Als u Windows Vista gebruikt, is het proces een beetje anders.

  1. Ga naar Start en dan Configuratiescherm.

    Heeft u haast? Typ personalisatie in het zoekvak nadat u op Start hebt geklikt. Kies Personalisatie uit de lijst met resultaten en ga verder met stap 4.

  2. Selecteer Vormgeving en personalisatie.

    Als u de klassieke weergave van het configuratiescherm bekijkt, ziet u deze link niet. Dubbelklik gewoon op Personalisatie en ga verder met stap 4.

  3. Selecteer Personalisatie.
  4. Kies de Beeldscherminstellingen link.
  5. Zoek de vervolgkeuzelijst Kleuren aan de rechterkant van het venster. In de meeste gevallen is de beste keuze het hoogste "bit" dat beschikbaar is. Over het algemeen is dit de Hoogste (32 bit) optie.

    Image
    Image

    Als er meerdere monitoren in gebruik zijn, selecteert u degene waarvan u de kleurkwaliteit wilt wijzigen voordat u een optie kiest in de vervolgkeuzelijst.

    Sommige soorten software vereisen dat de kleurenweergave-instelling op een lagere snelheid wordt ingesteld dan hierboven wordt gesuggereerd. Als je fouten krijgt bij het openen van bepaalde softwaretitels, zorg er dan voor dat je hier eventuele wijzigingen aanbrengt.

  6. Selecteer OK om de wijzigingen te bevestigen. Volg desgevraagd eventuele aanvullende aanwijzingen op het scherm.

Windows XP

Het proces van Windows XP voor het aanpassen van de instelling voor de kleurkwaliteit van het beeldscherm verschilt enigszins van latere versies van het besturingssysteem.

  1. Open Configuratiescherm door naar Start te gaan en Configuratiescherm. te kiezen
  2. Selecteer Vormgeving en thema's.

    Als je die optie niet ziet, betekent dit dat je het Configuratiescherm in de klassieke weergave bekijkt. Open in plaats daarvan Display en ga dan naar stap 4.

  3. Kies onder aan dat scherm Display.
  4. Open het Instellingen tabblad in het Beeldschermeigenschappen venster.
  5. Zoek de Kleurkwaliteit vervolgkeuzelijst aan de rechterkant van het venster. In de meeste gevallen is de beste keuze het hoogste "bit" dat beschikbaar is. Over het algemeen is dit de Hoogste (32 bit) optie.

    Image
    Image

    Voor opstellingen met meerdere monitoren, zorg ervoor dat u de juiste monitor kiest uit het monitorvak boven de instellingen. U moet dat doen voordat u de instellingen voor kleurkwaliteit wijzigt.

    Sommige soorten software vereisen dat de kleurkwaliteitsinstellingen lager worden ingesteld dan hierboven wordt aanbevolen. Als je fouten opmerkt bij het openen van bepaalde programma's, zorg er dan voor dat je hier de nodige wijzigingen aanbrengt.

  6. Selecteer OK of Toepassen om de wijzigingen te bevestigen. Volg desgevraagd eventuele aanvullende aanwijzingen op het scherm.

Een manier om de eerste paar bovenstaande stappen over te slaan, ongeacht de versie van Windows die u gebruikt, is door het venster Beeldscherm of Beeldschermeigenschappen te openen via een opdrachtregelopdracht. De opdracht control desktop kan worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren om die instellingen onmiddellijk te openen.

Aanbevolen: