Etiketten afdrukken vanuit Excel

Inhoudsopgave:

Etiketten afdrukken vanuit Excel
Etiketten afdrukken vanuit Excel
Anonim

Wat te weten

  • Bereid je werkblad voor, stel labels in Microsoft Word in en verbind het werkblad vervolgens met de labels.
  • Open een leeg Word-document > ga naar Mailings > Start Mail Merge > Labels. Kies merk en productnummer.
  • Afdruk samenvoegvelden toevoegen: Ga in Word naar Mailings > in Write & Insert Fields, ga naar Adresblok en voeg velden toe.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u labels kunt maken en afdrukken vanuit Excel met behulp van de functie Afdruk samenvoegen in Microsoft Word. Instructies zijn van toepassing op Excel en Word 2019, 2016 en 2013 en Excel en Word voor Microsoft 365.

Etiketten afdrukken vanuit Excel

U kunt binnen enkele minuten adresetiketten afdrukken vanuit Excel met behulp van de functie Afdruk samenvoegen in Word. Met nette kolommen en rijen, sorteermogelijkheden en gegevensinvoerfuncties, zou Excel de perfecte toepassing kunnen zijn voor het invoeren en opslaan van informatie zoals contactlijsten. Nadat u een gedetailleerde lijst hebt gemaakt, kunt u deze gebruiken met andere Microsoft 365-toepassingen voor tal van taken.

Image
Image

Maak het werkblad klaar en voer de gegevens in

Om adresetiketten te maken vanuit Excel, moet u beschrijvende kolomkoppen toevoegen zodat alles correct wordt afgedrukt. U kunt bijvoorbeeld de volgende kolomkoppen hebben:

  • Titel (Dhr./Mevr./Dr.)
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Straatadres
  • Stad
  • Staat
  • ZIP Code
  1. Typ een kop in de eerste cel van elke kolom die de gegevens beschrijft. Maak een kolom voor elk element dat u op de labels wilt opnemen.

    Image
    Image
  2. Typ de namen en adressen of andere gegevens die u op etiketten wilt afdrukken.

    Zorg ervoor dat elk item in de juiste kolom staat.

    Laat geen lege kolommen of rijen in de lijst achter.

    Image
    Image
  3. Sla het werkblad op als je klaar bent.

Labels instellen in Word

Vervolgens moet je het formaat en type kiezen van de labels die je afdrukt.

  1. Open een leeg Word-document.
  2. Ga naar de Mailings tab.

    Image
    Image
  3. Kies Afdruk samenvoegen starten > Labels.

    Image
    Image
  4. Kies het merk in het vak Label Vendors en kies vervolgens het productnummer dat op het labelpakket staat. U kunt ook Nieuw label selecteren als u aangepaste labelafmetingen wilt invoeren.

  5. Klik op OK wanneer u klaar bent om verder te gaan.

    Image
    Image

Verbind het werkblad met de labels

Voordat u de samenvoeging uitvoert om adreslabels af te drukken vanuit Excel, moet u het Word-document verbinden met het werkblad met uw lijst. De eerste keer dat u vanuit Word verbinding maakt met een Excel-werkblad, moet u een instelling inschakelen waarmee u bestanden tussen de twee programma's kunt converteren.

  1. Klik in Word op File.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden en selecteer Options onderaan het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Klik op Advanced in het linkerdeelvenster van het venster Word-opties en scrol omlaag naar de sectie General.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat de Confirm bestandsformaatconversie op open is geselecteerd en klik op OK.

    Image
    Image
  5. Vanuit Mailings, in de Start Mail Merge groep, kies Select Recipients > Gebruik een bestaande lijst.

    Image
    Image
  6. Navigeer naar het Excel-werkblad met uw lijst in het venster Selecteer gegevensbron dat wordt geopend en klik op Open.
  7. Klik op OK om te bevestigen dat u de lijst wilt gebruiken en klik nogmaals op OK om de tabel met uw lijst te selecteren. De pagina wordt nu gevuld met labels met de tekst « Volgende record».

Afdruk samenvoegvelden toevoegen en het samenvoegen uitvoeren

Nadat je de gegevens hebt geordend, moet je samenvoegvelden toevoegen voordat je het samenvoegen kunt voltooien. Dit is waar de koppen die u aan uw Excel-werkblad hebt toegevoegd, van pas komen.

  1. Klik op het eerste label op de pagina en selecteer vervolgens Address Block in de Write & Insert Fields sectie van deMailings tab.
  2. Klik op de Match Fields knop in het Insert Address Block dialoogvenster dat verschijnt.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat uw koppen overeenkomen met de vereiste velden. Als een van deze onjuist is, gebruik dan de vervolgkeuzepijl ernaast om overeen te komen met het juiste veld.

  3. Klik op OK. Klik nogmaals op OK om het dialoogvenster te sluiten.
  4. Select Mailings > Velden schrijven en invoegen > Labels bijwerken.
  5. Zodra u het Excel-spreadsheet en het Word-document hebt ingesteld, kunt u de informatie samenvoegen en uw labels afdrukken. Klik op Finish & Merge in de Finish groep op de Mailings tab.
  6. Klik op Individuele documenten bewerken om een voorbeeld te zien van hoe uw afgedrukte labels eruit zullen zien. Selecteer Alle > OK.

    Image
    Image
  7. Er wordt een nieuw document geopend met de adresetiketten uit uw Excel-werkblad. U kunt de labels op dezelfde manier bewerken, afdrukken en opslaan als elk ander Word-document.

FAQ

    Hoe label ik een as in Excel?

    Als u diagramassen in Excel wilt labelen, selecteert u een leeg gebied van de grafiek en selecteert u vervolgens de Plus (+) in de bovenste -Rechtsaf. Vink het vakje Axis title aan, selecteer de pijl naar rechts ernaast en kies vervolgens een as om te labelen.

    Hoe label ik een legenda in Excel?

    Als u legenda's in Excel wilt labelen, selecteert u een leeg gebied van de grafiek. Selecteer in de rechterbovenhoek de Plus (+) > vink het Legend selectievakje aan. Selecteer vervolgens de cel met de legenda en voer een nieuwe naam in.

    Hoe label ik een reeks in Excel?

    Om een reeks in Excel te labelen, klikt u met de rechtermuisknop op de grafiek met gegevensreeks > Selecteer gegevens. Selecteer onder Legend Entries (Series) de gegevensreeks en selecteer vervolgens Bewerken. Voer in het veld Serienaam een naam in.

    Hoe pas ik labelfilters toe in Excel?

    Als u filters wilt toepassen op een draaitabel in Excel, selecteert u de kolomlabels down-pijl om de vervolgkeuzelijst van het filter te openen, schakelt u het vinkje uit Selecteer allesen kies vervolgens de gewenste filters.

Aanbevolen: