Hoe het kompas voor Android te kalibreren

Inhoudsopgave:

Hoe het kompas voor Android te kalibreren
Hoe het kompas voor Android te kalibreren
Anonim

Wat te weten

  • Controleer eerst de nauwkeurigheid van de locatie: Open Google Maps > controleer op blauwe stip of tik op bullseye pictogram > kalibreren.
  • Houd het apparaat vervolgens met de goede kant naar boven > verplaats het apparaat in een 8-beweging totdat de straal smaller wordt.
  • Als de problemen aanhouden, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie van Google Maps hebt geïnstalleerd en start je apparaat opnieuw op.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Maps kalibreert op een Android-apparaat, zodat uw locatie altijd nauwkeurig is.

Controleer uw locatie in Google Maps voor Android

Voordat u uw kompas kalibreert, moet u ervoor zorgen dat uw locatie en richting correct worden gevolgd door uw Android-apparaat.

  1. Open de Google Maps-app op uw smartphone of tablet. Er zou onmiddellijk een kaart van de omgeving moeten verschijnen, met een blauwe stip die uw exacte locatie en richting aangeeft.
  2. Als er geen blauwe stip verschijnt, tikt u op Uw locatie, weergegeven door een roos, in de rechterbenedenhoek van het scherm direct boven het GO-pictogram.
  3. Kaarten kunnen besluiten dat u het kompas moet kalibreren. Het geeft een scherm weer met instructies om de telefoon in een achtvormige beweging te bewegen. Doe dit en tik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image

Android GPS kalibreren

Als de bovengenoemde blauwe stip niet uw specifieke locatie aangeeft, of als de straal die de blauwe stip vergezelt breed is, betekent dit dat kalibratie nodig kan zijn om het kompas van de smartphone nauwkeurig af te stemmen.

  1. Terug naar de Google Maps app.
  2. Houd het apparaat met de goede kant naar boven en beweeg het een paar keer in een 8-figuur.
  3. De kalibratie is voltooid wanneer de straal smaller wordt en in een nauwkeurige richting wijst.

    Image
    Image

Andere tips voor het verbeteren van de locatienauwkeurigheid van Google Maps

Er zijn andere manieren waarop u de nauwkeurigheid van het kompas op uw Android-smartphone of -tablet kunt verbeteren, zoals uw apparaat verbinden met een wifi-netwerk of het opnieuw opstarten.

Je moet ook controleren op updates om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie van Google Maps hebt.

Aanbevolen: