Wat is offline back-up? (Online back-upservices)

Inhoudsopgave:

Wat is offline back-up? (Online back-upservices)
Wat is offline back-up? (Online back-upservices)
Anonim

Offline back-up is een optionele functie waarbij bestanden waarvan u een back-up wilt maken naar een online back-upservice eerst offline door u worden geback-upt en vervolgens van u naar de kantoren van het back-upservicebedrijf worden verzonden.

Offline back-up is meestal een extra kost en er worden alleen kosten in rekening gebracht als u de functie gebruikt.

Image
Image

Waarom zou ik offline back-up gebruiken?

Sommige eerste back-ups die naar een online back-upservice worden gemaakt, kunnen dagen of zelfs weken duren, afhankelijk van veel zaken, zoals het aantal bestanden waarvan u een back-up maakt, de snelheid van uw internetverbinding en de grootte van de bestanden.

Rekening houdend met de extra kosten is offline back-up meestal alleen een goed idee als je weet dat het maken van een back-up van alles wat je via internet hebt, langer duurt dan je bereid bent te wachten.

Het is een beetje grappig om over na te denken, vooral in een wereld waar internet wordt gebruikt om alles te verzenden, maar als je een hele grote set bestanden hebt om een back-up van te maken, is het eigenlijk sneller om alles te snail-mailen dan om internet te gebruiken. Dat is het basisidee achter offline back-up.

Hoe werkt offline back-up?

Ervan uitgaande dat het back-upplan waarop u zich bevindt, offline back-up als optie ondersteunt, begint het proces meestal met het kiezen van offline back-up als de methode waarmee u uw eerste back-up wilt maken. Dit gebeurt meestal wanneer u beta alt voor de service of wanneer u de software van de cloudback-upservice op uw computer installeert.

Vervolgens gebruik je hun back-upsoftware om een back-up te maken van alles wat je wilt op een externe harde schijf. Als je er nog geen hebt, of er geen wilt kopen, bevatten sommige cloudback-upservices het gebruik ervan als onderdeel van hun offline back-up-add-on (wat betekent dat als je ervoor beta alt, je er een krijgt in de e-mail om te gebruiken).

Nadat je offline een back-up hebt gemaakt, verzend je de schijf naar de kantoren van de online back-upservice. Zodra ze de schijf hebben, koppelen ze deze aan hun servers en kopiëren ze alle gegevens binnen enkele seconden naar uw account.

Zodra dat proces is voltooid, ontvangt u een melding of e-mail van de online back-upservice om u te laten weten dat uw account klaar is om normaal te worden gebruikt.

Vanaf dit punt zal het online back-upproces voor u werken zoals iedereen - elke wijziging in gegevens en elk nieuw stukje gegevens zal online worden geback-upt. Het enige verschil is dat je opstond en heel snel ging.

Is het echt sneller dan online back-up?

Zoals je hierboven hebt gelezen, hangt het er echt van af hoeveel gegevens je back-upt en hoe snel je internetverbinding is.

Bedenk dit: is het sneller om een video van je harde schijf naar een flashstation te kopiëren of om diezelfde video naar YouTube te uploaden? Iedereen die inhoud naar YouTube heeft geüpload, kan je vertellen dat dit geen snel proces is, vooral als je niet beta alt voor supersnelle internetsnelheden.

Omdat de internetbandbreedte meestal erg beperkt is, vooral bij het uploaden van gegevens (vs. downloaden), kunt u een bestand slechts zo snel uploaden als uw ISP u toestaat, wat wordt bepaald door de snelheid van een verbinding waarvoor u beta alt voor.

Aan de andere kant kun je gegevens heel snel kopiëren van en naar lokale harde schijven, vaak gigabytes waard in slechts een paar minuten. Het kan weken duren om al uw gegevens via internet te uploaden, maar het kan slechts 30 minuten tot een uur duren om al uw gegevens naar een externe harde schijf te kopiëren, nog een paar dagen wachten tot de schijf bij de back-up arriveert service bouwen, en dan nog een dag of zo (of mogelijk veel minder) voor hen om de gegevenskopie af te ronden en uw account draaiende te krijgen.

Een ander nadeel van online back-up, althans tijdens de eerste back-upfase, is dat terwijl u gegevens uploadt en de meeste (of zelfs alle) uploadbandbreedte gebruikt, al het andere waarvoor u internet wilt gebruiken zal lijden.

Tijdens de dagen of weken die nodig zijn om online een back-up van uw bestanden te maken, wilt u misschien uw netwerk gebruiken voor andere zaken zoals Netflix, YouTube, e-mail, surfen op internet, enz. Als de meerderheid van de van uw bandbreedte wordt gebruikt voor de back-up, blijft er weinig over voor al het andere op het netwerk.

Hetzelfde geldt voor iedereen achter je router die internet wil gebruiken. Als de meeste bandbreedte is gereserveerd voor back-upgegevens, zullen videogameconsoles, tablets, telefoons en andere computers in uw huis zeker minder dan ideale snelheden ervaren.

In een toestand met beperkte bandbreedte als deze, probeert alles nog steeds normaal te functioneren, maar alleen met lagere snelheden, maar het werkt normaal gesproken niet erg goed. Het resulteert in webpagina's die niet laden, video's die om de paar minuten starten en stoppen, online games die willekeurig worden onderbroken, enz.

Speciale tips voor offline back-ups

Als je wilt voorkomen dat je iets extra beta alt voor een offline back-upoptie, maar je hebt tonnen en tonnen gegevens waarvan je weet dat deze een negatief effect zullen hebben op je netwerk tijdens het back-upproces (vanwege bandbreedtebeperkingen), kan er een zijn oplossing voor jou.

Als de back-upsoftware bandbreedtebeheer ondersteunt, kunt u deze forceren om gegevens met een zeer lage snelheid te uploaden, zodat er nog steeds meer bandbreedte beschikbaar is voor de rest van uw netwerkbehoeften. Bijvoorbeeld, in plaats van dat de back-up 80-90 procent van uw totale bandbreedte gebruikt, zodat er slechts 10 procent overblijft voor al het andere, kunt u de back-upsoftware vertellen het gebruik ervan te beperken tot slechts 20 procent (of minder) van de totale bandbreedte, zodat dat u uw computer, telefoon, enz. nog steeds normaal kunt gebruiken.

Onthoud echter dat als u uw online back-up op deze manier instelt, het veel langer zal duren om te voltooien. Als tijd echter geen probleem is, is dit de beste manier om uw netwerk te beheren, zodat u al het andere regelmatig kunt gebruiken en toch online een back-up van uw bestanden kunt maken, terwijl u ook offline back-upkosten vermijdt (als die er zijn).

FAQ

    Wat zijn enkele voorbeelden van offline back-upservices?

    IDrive, Backblaze en Carbonite zijn voorbeelden van back-upservices in de cloud die offline back-up bieden.

    Kosten offline back-ups extra?

    IDrive-abonnementen omvatten gratis offline back-ups, maar de meeste services vereisen een extra vergoeding voor offline back-ups.

    Wat is offline herstellen?

    De meeste services die offline back-up bieden, bieden ook offline herstel, wat betekent dat ze u een fysieke harde schijf zullen mailen met eerder geback-upte kopieën van uw bestanden.

Aanbevolen: