Google Drive laat je binnenkort andere gebruikers blokkeren

Google Drive laat je binnenkort andere gebruikers blokkeren
Google Drive laat je binnenkort andere gebruikers blokkeren
Anonim

Google rolt de optie uit om andere gebruikers op Google Drive te blokkeren, zodat ze geen toegang hebben tot uw documenten en hun eigen documenten met u kunnen delen.

Met de nieuwe blokkeringsfunctie van Google Drive hoopt Google gebruikers de mogelijkheid te bieden om potentiële intimidatie aan te pakken of te stoppen voordat het te erg wordt. Eenmaal geblokkeerd, kan een gebruiker zijn Drive-items niet meer met u delen en kan ook niemand anders de items van die gebruiker met u delen. Geblokkeerde gebruikers raken ook de toegang tot al uw Drive-items kwijt, zelfs als ze eerder toegang hadden.

Image
Image

"De deelmogelijkheden van Drive stimuleren de productiviteit en samenwerking, maar kwaadwillenden kunnen misbruik maken van tools die bedoeld zijn om nuttig delen te vergemakkelijken", zei Google in een Workspace Update-bericht: "Daarom creëren we een manier om andere gebruikers te blokkeren. Dit kan een nuttige controle zijn als een andere gebruiker bijvoorbeeld in het verleden spam of beledigende inhoud heeft verzonden."

Image
Image

Beheerders hebben geen controle over de blokkeerfunctie, dus gebruikers zullen anderen per geval moeten blokkeren. Als u iemand moet blokkeren of deblokkeren, vindt u instructies op de Drive Help-pagina van Google en wordt uitgelegd hoe u de functie op computers, Android- en iOS-apparaten kunt gebruiken. Het is ook belangrijk op te merken dat als een gebruiker wordt geblokkeerd op Google Drive, deze ook wordt geblokkeerd op andere services zoals Google Chat en Hangouts.

De nieuwe blokkeringsfunctie van Google Drive is al begonnen met de uitrol en zou binnen twee weken voor alle gebruikers beschikbaar moeten zijn.

Aanbevolen: