Hoe u het beste een trackball-muis kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u het beste een trackball-muis kunt gebruiken
Hoe u het beste een trackball-muis kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Probeer trackballs in verschillende stijlen en posities in de winkel.
  • Sluit trackball aan op pc en pas de instellingen naar wens aan.
  • Trackball-muizen gebruiken verschillende armspieren en zijn beter voor ontstekingen of RSI.

Dit artikel legt uit hoe je een trackball-muis gebruikt en waarom deze een betere optie kan zijn dan een traditionele muis.

Hoe kan ik het beste een trackball gebruiken

De standaardmuis is vrij eenvoudig te begrijpen. De aanwijzer stelt de muis voor. U beweegt de muis rond en de aanwijzer volgt de muis.

De trackball is anders. Het is alsof de aanwijzer zich net boven de bal bevindt. Terwijl je de bal rolt, beweegt de aanwijzer erop. Trackballs hebben ook een ander gevoel van momentum. Een standaardmuis beweegt alleen als je hem een duwtje geeft. Je kunt een trackball als een knikker laten draaien. De aanwijzer beweegt net zo snel als je hand, en het kan in het begin een beetje verontrustend zijn. De volgende stappen zullen helpen:

  1. Probeer trackballs in verschillende stijlen en balposities in de winkel. Kleinere ballen die onder één vinger rusten, zijn het beste voor dagelijks gebruik. Grotere ballen die meer dan één vinger of de palm van je hand gebruiken, zijn beter voor meer precisie en voor grotere opstellingen of opstellingen met twee monitoren.
  2. Zodra je een trackball hebt en deze is aangesloten op je computer, zoek je de aanwijzer op het scherm en richt je je blik erop. Rol de bal langzaam heen en weer totdat je er een ruw gevoel voor krijgt.

  3. Wijzig de instellingen met behulp van de meegeleverde stuurprogramma's en software. Een trackball kan gevoeliger zijn dan een typische muis. Draai de gevoeligheid terug totdat u er vertrouwd mee bent.

    Als je problemen hebt met precisiewerk, verhoog dan de vergroting iets op de monitor of in de app.

  4. Experimenteer met de knoppen om te vinden wat natuurlijk aanvoelt voor jouw doeleinden. Bepaal welke u verkiest voor links klikken, rechts klikken en andere muisfuncties. Verschillende trackballs hebben verschillende invoeropties. Sommige laten je klikken door bijvoorbeeld op de bal te drukken in een bepaalde richting.
  5. Gebruik de trackball geleidelijk voor verschillende taken. Gebruik het bijvoorbeeld in eerste instantie om te gamen, zodat je kunt oefenen en een idee krijgt hoe het voelt. Als je je meer op je gemak voelt, kun je hem voor andere taken gebruiken en je traditionele computermuis uitfaseren.

Waarom een trackball-muis gebruiken?

De trackball is een vrij zwevende bal die rust op rollen die in elke richting draaien. Terwijl u het gebruikt, beweegt de muisaanwijzer in de richting van de spin. Trackball-muizen hebben niet zoveel beweging nodig van zoveel delen van uw lichaam. Afhankelijk van het ontwerp, kunt u het met een vinger manipuleren, uw hand op het apparaat laten rusten en andere vingers gebruiken om op knoppen te klikken en wielen te draaien. Ook handig als je weinig ruimte hebt, omdat je de muis niet over een oppervlak sleept. U kunt ook gemakkelijker onderweg een trackball gebruiken.

Andere ontwerpen, waarbij de bal in het midden zit, laat je je pols of de palm van je hand gebruiken om te draaien in plaats van je vingers. Deze ontwerpen hebben het extra voordeel dat ze geschikt zijn voor beide handen. Het is fysiek comfortabeler, maar het is even wennen.

Muispijn

De computermuis en het trackpad zijn geschikt voor veel taken. Deze apparaten kunnen echter ernstige problemen veroorzaken, vooral als je een ontsteking of een RSI-blessure hebt.

Om een muis te bewegen, moet je een hele reeks spieren aanspreken, van je schouder tot aan de kleine spieren van je hand. Als je ergens langs de arm een verwonding of ontsteking hebt of een beperkt bewegingsbereik hebt, weet je misschien hoeveel pijn dit kan doen.

Image
Image

Maak uzelf vertrouwd met de tekenen van zenuwpijn of beschadiging, zelfs als u een standaardmuis gebruikt. De tekenen zijn onder meer tintelingen, gevoelloosheid, brandende of stekende pijnen en vermoeidheid of zwakte.

Aanbevolen: