Hoe Twitch Streamer Kaelena gaming voorgoed gebruikt

Inhoudsopgave:

Hoe Twitch Streamer Kaelena gaming voorgoed gebruikt
Hoe Twitch Streamer Kaelena gaming voorgoed gebruikt
Anonim

Een uitstel nodig van het lawaai van de wereld? Maak gebruik van Kaelena en kijk hoe deze zelfgeschreven "comfortabele, gezellige" streamer je naar verlichting en een doelbewust leven leidt.

Fondsenwerving is de naam van dit spel, en liefdadigheidsstreaming is de levensader geworden van deze maatschappelijk werker die streamer is geworden en hoopt dat haar unieke merk van medelevende ontspanning de gamewereld één stream tegelijk kan transformeren. Kaelena, die heeft gevraagd haar identiteit anoniem te houden, combineert haar passie voor gamen met een dieper verlangen om de wereld te helpen.

Image
Image

"[Streaming] zat altijd in mijn achterhoofd tot ik op een dag zei dat je hier niet voor weg kunt blijven lopen. Ik was zo gewend aan giftige mannelijkheid in de gaming-ruimte als een vrouw dat ik dacht [streaming] hetzelfde zou zijn", zei ze in een telefonisch interview met Lifewire. "Maar ik heb mijn kanaal gemaakt en ben live gegaan. Ik wou dat ik niet zo lang had gewacht, maar ik heb het uiteindelijk gedaan, en ik ben blij dat ik het gedaan heb."

Snelle feiten

  • Naam: Anoniem
  • Leeftijd: 35
  • Gelegen: Chicago, Illinois
  • Random Delight: Gezamenlijke inspanning. Haar man liet haar kennismaken met andere genres van videogames waar ze uiteindelijk verliefd op zou worden, en hij zou uiteindelijk zijn hand aanbieden om haar te helpen haar gemeenschap te modereren en haar te ondersteunen door middel van een doelgerichte streamingcarrière.
  • Quote: "Twijfel er nooit aan dat een kleine groep bedachtzame, toegewijde burgers de wereld kan veranderen; inderdaad, het is het enige dat ooit heeft plaatsgevonden."

De kracht van het lot

The Wind City heeft Kaelena gesmeed tot de vrouw die ze nu is. De dochter van een civiel ingenieur en ziekenhuisoperator, Kaelena's hechte familie en religieuze opvoeding leerde haar het belang van gemeenschap. Op haar privéschool in Chicago leerde ze hoe bevredigend liefdadigheid kan zijn. Ze leerden haar, zegt de ontluikende streamer, een waardevolle les die ze met zich mee heeft genomen en waar haar leven om draait: om 'een vrouw voor anderen' te zijn.

Sindsdien heeft ze haar leven geheroriënteerd voor die nobele doeleinden en heeft ze uiteindelijk een master in sociaal werk verdiend voordat ze deze passie vermengde met haar liefde voor gamen om een kracht voor verandering te worden op 's werelds grootste livestreamplatform.

Toen Kaelena uiteindelijk besloot om op die live-knop te drukken, zou het even duren voordat ze voet aan de grond had op het platform. Ze ging pas van de grond toen ze in de gezelligheid van simulaties kwam. Namelijk Animal Crossing: New Horizons. Dit katapulteerde haar sterrendom in de scene, waardoor ze uiteindelijk de felbegeerde Partner-status op het platform kon behalen en deze bekendheid voorgoed kon benutten.

"Fondsenwerving is iets dat in mij is geworteld. Ik doe het nu al bijna 20 jaar," zei ze. "Ik breng gamen en liefdadigheidswerk min of meer samen in dezelfde ruimte, en het was geweldig. Ik heb een veilige ruimte gecreëerd voor mijn gemeenschap om zich veilig te voelen bij het bespreken van bepaalde dingen, wat helpt bij het creëren van een liefdadigheidsomgeving."

Iedereen heeft een ruimte nodig om te bestaan, en veel mensen hebben hun stem nodig om gehoord te worden.

Compassion Action

De gemeenschap die Kaelena op het platform heeft gecultiveerd, is momenteel 8000 sterk, en met een hele reeks partnerschappen en intieme connecties heeft ze deze gemeenschap tot een sterke kracht gecultiveerd. Van het gevoel alsof ze vijf jaar geleden niet welkom zou zijn op het platform tot het creëren van een niche om in te slagen, Kaelena is een voorbeeld van hoe een leven een levensdoel kan leiden.

Het gebruik van haar sociale werkachtergrond is meer dan gunstig gebleken voor het publiek dat ze heeft verzameld en voor het omgaan met de minder ideale kanten van een streamer zijn, zoals het ontwijken van haataanvallen en trollen. In deze omgeving heeft Kaelena's NPR-achtige houding en chille sfeer oude leden van de gemeenschap geholpen zich veilig te voelen in een ruimte die historisch vervreemdend was.

"Iedereen heeft een ruimte nodig om te bestaan, en veel mensen hebben hun stem nodig om gehoord te worden", zei ze. "Als contentmaker geef je die ruimte. Mensen op Twitch hebben een ruimte nodig om gehoord en gezien te worden vanwege hun identiteit en wie ze zijn, dus ik toon ze medeleven en begrip."

Vijf jaar later, en haar ster is nog steeds in opkomst. Vorig jaar kreeg de Latina-streamer de kans om een uitgelichte maker te zijn op de voorpagina van Twitch tijdens de line-up van de Hispanic Heritage Month 2021. Met 18.000 kijkers in de chat, maakte ze optimaal gebruik van het moment en veroverde ze een compleet nieuw publiek.

Image
Image

Per slot van rekening trok het sociale aspect van gamen haar in de eerste plaats naar het tijdverdrijf. Het was boeiend om lokaal en wereldwijd contact te maken met mensen en digitale gemeenschappen te creëren. Samen met Team Sidequest, dat gezamenlijk $ 500.000 heeft ingezameld voor verschillende liefdadigheidsorganisaties, hoopt ze de komende jaren verandering teweeg te brengen.

"Ik probeer het creëren van inhoud te benaderen door een lens van geestelijke gezondheid en mededogen terwijl ik een paar leuke spelletjes speel", lacht ze. "Daarom doe ik wat ik doe. Liefde en begrip tonen aan elkaar tussen vreemden, dat wil ik zo houden."

Aanbevolen: