Hoe code 41-fouten in Apparaatbeheer op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 41-fouten in Apparaatbeheer op te lossen
Hoe code 41-fouten in Apparaatbeheer op te lossen
Anonim

Foutcode 41 is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Het wordt veroorzaakt door een hardwareapparaat dat is verwijderd nadat het stuurprogramma is geladen of door een probleem met het apparaatstuurprogramma zelf.

Deze fout kan van toepassing zijn op elk apparaat, maar heeft meestal betrekking op dvd- en cd-stations, printers, toetsenborden en USB-apparaten, dus u kunt deze fout zien wanneer u bepaalde hardwareapparaten probeert te gebruiken.

Het wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven:


Windows heeft het apparaatstuurprogramma voor deze hardware met succes geladen, maar kan het hardwareapparaat niet vinden. (Code 41)

Image
Image

Details over foutcodes van Apparaatbeheer zoals deze kunnen worden bekeken door het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat te controleren.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 41-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Een code 41-fout herstellen

Probeer deze stappen in volgorde totdat de fout is opgelost:

  1. Start je computer opnieuw op. Er is altijd de mogelijkheid dat de fout is veroorzaakt door een tijdelijk probleem met Apparaatbeheer. Als dit het geval is, kan een eenvoudige herstart het probleem mogelijk oplossen.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat het apparaat goed is aangesloten.

    Als het zich in de pc bevindt, controleer dan of alle verbindingen goed vastzitten en alle connectoren goed zijn aangesloten. Als dit een nieuw geïnstalleerd apparaat is, controleer dan de handleiding om er zeker van te zijn dat alles op de juiste manier is aangesloten op de juiste connectoren op het moederbord. Als het apparaat extern is (d.w.z. verbonden met een USB-kabel), probeer dan een andere kabel.

  3. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als het apparaat eerder werkte, maakt u recente wijzigingen in Apparaatbeheer ongedaan met Systeemherstel.

    Image
    Image
  4. Rol je stuurprogramma's terug. Als de code 41-fout begon na het updaten van een bepaald hardwareapparaat, zou het helpen om terug te keren naar een oudere stuurprogrammaversie van dat stuurprogramma.

    Image
    Image
  5. Update de hardwarestuurprogramma's. Het is mogelijk dat het installeren van de nieuwste stuurprogramma's voor het apparaat de code 41-fout kan oplossen.

    Image
    Image
  6. Installeer de apparaatstuurprogramma's opnieuw.

    Dit is niet hetzelfde als het bijwerken van een stuurprogramma. Een volledige herinstallatie van het stuurprogramma omvat het volledig verwijderen van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het vervolgens door Windows opnieuw laten installeren.

  7. Verwijder corrupte registerwaarden. Een veelvoorkomende oorzaak van code 41-fouten is de corruptie van twee registerwaarden. Ga naar het Windows-register en verwijder de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters.

    Image
    Image
  8. Verwijder alle bijbehorende stuurprogramma's en software en installeer het apparaat opnieuw of configureer het opnieuw.
  9. Een probleem met het apparaat zelf kan de code 41-fout veroorzaken, dus het kan zijn dat u de hardware moet vervangen.

    Het is ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met jouw versie van Windows. U kunt voor de zekerheid de Windows-hardwarecompatibiliteitslijst controleren.

  10. Als je zeker weet dat een hardwareprobleem deze specifieke code 41-fout niet veroorzaakt, probeer dan een Windows Opstartherstel.

    Image
    Image
  11. Voer een schone installatie van Windows uit als laatste redmiddel om te beginnen met een nieuwe kopie van het besturingssysteem.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie.

Aanbevolen: