Hoe tweestapsverificatie op Facebook in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe tweestapsverificatie op Facebook in te schakelen
Hoe tweestapsverificatie op Facebook in te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer op de Facebook-website de pijl omlaag > Instellingen en privacy > Instellingen.
  • Kies Beveiliging en Inloggen. Selecteer naast Twee-factor-authenticatie gebruiken Bewerken.
  • Voer uw Facebook-wachtwoord in om het dashboard voor twee-factorenauthenticatie te openen.

Dit artikel legt uit hoe je tweestapsverificatie in- en uitschakelt op de Facebook-website.

Hoe twee-factorenauthenticatie op Facebook te activeren

Facebook-accounts bevatten vaak veel persoonlijke informatie en andere privégegevens, dus het is belangrijk om te weten hoe u tweefactorauthenticatie (2FA) op Facebook activeert. Als 2FA is ingeschakeld, wordt u elke keer dat u inlogt gevraagd om uw identiteit te valideren. Validatie maakt gebruik van methoden zoals het invoeren van een eenmalige code die naar uw mobiele apparaat wordt verzonden of het goedkeuren van de authenticatiepoging op een ander vertrouwd apparaat.

  1. Ga naar je Facebook-startpagina en klik op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen en privacy > Instellingen in het menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Beveiliging en Login in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Twee-factorenauthenticatie en selecteer Bewerken naast Twee-factor-authenticatie gebruikenoptie.

    Image
    Image
  5. Voer uw Facebook-wachtwoord in en klik op Doorgaan om het dashboard voor twee-factorenauthenticatie voor uw account te openen.

    Image
    Image
  6. Kies voor 2FA tussen het ontvangen van sms-berichten met een code of het gebruik van een app van derden.

    Image
    Image

    Voor sms-berichten kun je een telefoonnummer gebruiken dat al aan je Facebook-account is gekoppeld of een nieuw nummer kiezen om deze sms'jes te ontvangen.

  7. Selecteer een optionele back-upmethode. Je hebt de mogelijkheid om een statische herstelcode te gebruiken die alleen jij kent of door op de beveiligingssleutel (zoals Touch ID) op een compatibel apparaat te tikken.

    Deze back-upmethoden zijn niet verplicht, maar worden aanbevolen als u geen toegang kunt krijgen tot uw primaire 2FA-apparaat of -toepassing. Om een van beide te configureren, selecteert u Setup naast de Security Key of Recovery Codes optie.

    Image
    Image

Wanneer 2FA voor het eerst wordt ingeschakeld, wordt u gevraagd of u de computer, smartphone of tablet wilt opslaan waarmee u zich momenteel aanmeldt. Als u ervoor kiest om dit te doen, hoeft u niet elke keer dat u Facebook opent vanaf het betreffende apparaat een beveiligingscode in te voeren. Doe dit niet op openbare computers of andere apparaten die door andere mensen worden gebruikt.

Hoe Facebook 2-stapsverificatie uit te schakelen

Hoewel dit niet wordt aanbevolen, kunt u tweefactorauthenticatie op uw Facebook-account uitschakelen door terug te keren naar het beveiligings- en aanmeldingsscherm van Facebook.

  1. Log in op Facebook en selecteer de pijl omlaag in de rechterbovenhoek van het scherm. Kies in het menu Instellingen en privacy > Instellingen > Beveiliging en inloggen.
  2. Scroll omlaag naar de Twee-factorenauthenticatie sectie en selecteer Bewerken naast de Gebruik twee-factor authenticatie optie.
  3. Voer uw Facebook-wachtwoord in en selecteer Doorgaan.
  4. Bovenaan het scherm staat een indicator die aangeeft dat tweefactorauthenticatie is ingeschakeld. Selecteer Uitschakelen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Turn Off opnieuw in het bevestigingsvenster om het proces te voltooien.

    Image
    Image

Aanbevolen: