Hoe insluitende lezer te gebruiken in Microsoft Edge

Inhoudsopgave:

Hoe insluitende lezer te gebruiken in Microsoft Edge
Hoe insluitende lezer te gebruiken in Microsoft Edge
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar website in Edge-browser > selecteer Immersive Reader pictogram of druk op Ctrl+Shift+R.
  • Klik op het Immersive Reader pictogram of druk nogmaals op Ctrl+Shift+R om uit te schakelen.
  • Hover boven aan het scherm om de instellingen te bekijken voor Tekstvoorkeuren, Voorkeuren voor lezen of Grammaticahulpmiddelen.

Dit artikel legt uit hoe u insluitende lezer (voorheen leesweergave) kunt gebruiken op Microsoft Edge versie 8.10 en nieuwer in Windows 10.

Insluitende lezer inschakelen

Als de insluitende lezer actief is, wordt de inhoud die u leest het middelpunt in de browser. Overschakelen naar insluitende lezer in Microsoft Edge:

  1. Open Microsoft Edge.
  2. Ga naar een website met de inhoud die u wilt lezen, zoals een nieuwssite.
  3. Selecteer het Immersive Reader-pictogram, dat eruitziet als een boek met een luidspreker erop, aan de rechterkant van de adresbalk. U kunt ook de sneltoets gebruiken Ctrl+ Shift+ R.

    Als het pictogram ontbreekt of grijs is, ondersteunt de webpagina de functie Insluitende lezer niet.

    Image
    Image
  4. Selecteer opnieuw het Immersive Reader pictogram (of druk op Ctrl+ Shift+ R ) om insluitende lezer uit te schakelen.

Bij gebruik van deze functie wordt het Immersive Reader-pictogram blauw en Microsoft Edge formatteert de webpagina opnieuw om de leesbaarheid te verbeteren en verwijdert navigatie-elementen. De pagina is opgemaakt om in het venster te passen en afbeeldingen worden vervangen door een pictogram en "Afbeelding"-tekst die de afbeelding beschrijft. alt="

Als u insluitende lezer de webpagina wilt laten voorlezen, verplaatst u de cursor naar de bovenkant van het browservenster of klikt u met de rechtermuisknop ergens op de pagina en selecteert u vervolgens Lees hardop.

De instellingen voor insluitende lezer wijzigen

Je kunt enkele instellingen voor insluitende lezer aanpassen om een betere ervaring te bieden. Voer de volgende stappen uit om de instellingen aan te passen terwijl insluitende lezer is ingeschakeld:

  1. Hover bovenaan de pagina om de instellingen voor insluitende lezer te bekijken.

    Image
    Image
  2. Ga naar Tekstvoorkeuren en verplaats vervolgens de Tekstgrootte schuifregelaar om de lettergrootte te vergroten of te verkleinen. U kunt ook de tekstafstand aanpassen. Selecteer onder Paginathema's een achtergrondkleur om het lezen te vergemakkelijken.

    Image
    Image
  3. Ga naar Leesvoorkeuren en gebruik vervolgens de instelling Lijnfocus om u te helpen focussen op één, drie of vijf regels tegelijk. tijd.

    Image
    Image
  4. Ga naar Grammatica-tools en schakel vervolgens Syllables in om woorden in lettergrepen te splitsen. U kunt de zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden op de pagina ook een kleurcode geven.

    Image
    Image
  5. Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de instellingen voor insluitende lezer, selecteert u de pagina om verder te lezen.

Aanbevolen: