De 10 beste USB-flashstations van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste USB-flashstations van 2022
De 10 beste USB-flashstations van 2022
Anonim

De beste flashdrives dragen veel gegevens en brengen deze snel en gemakkelijk over van en naar uw computer, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over draadloze connectiviteit. Als het erop aankomt, kan draadloze connectiviteit onbetrouwbaar zijn. Een apparaat dat op uw USB-poort wordt aangesloten, is ongeveer net zo betrouwbaar als maar kan. Kortom, als u een groot aantal bestanden bij de hand moet hebben, of als u ze snel en veilig tussen computers moet verplaatsen, is een flashstation de beste manier om dat te doen.

Flashdrives hebben allemaal afmetingen, kosten en draagbaarheid. Als u regelmatig van werk naar huis verhuist, of als u regelmatig apps op meerdere computers installeert, of zelfs als u veel bestanden moet distribueren naar een aantal mensen, dan is een tas vol flashdrives een voordelige manier om dat te doen. Flash-drives zijn sneller dan draadloze overdracht en draagbaarder dan zelfs de beste externe harde schijven.

Sommige dingen waar u op moet letten bij een flashstation zijn de grootte, de soorten poorten waarop ze worden aangesloten, opslagcapaciteit, lees-/schrijfsnelheid en prijs. De prijzen voor flashdrives zijn aanzienlijk gedaald, dus wat je ook kiest, je zult waarschijnlijk niet te veel betalen. Onze experts hebben verschillende flashdrives bekeken en onze favorieten hieronder samengevat.

Beste algemeen: SanDisk Extreme PRO 128 GB schijf

Image
Image

De SanDisk PRO is een gemakkelijke topkeuze vanwege zijn capaciteit en lees-/schrijfsnelheden. Met een lees-/schrijfsnelheid van 420/380 MB/s krijgt u ongeveer drie keer de snelheid die USB 3.0 biedt.

De schijf is gemaakt van een aluminium behuizing die er premium uitziet en duurzaam aanvoelt. Er is een enkel LED-lampje en een sleutelhangerlus voor gemakkelijk dragen. Deze schijf ziet eruit als een hulpmiddel voor professionals met 128-bits bestandscodering en USB 3.1 connectiviteit. De schijf is achterwaarts compatibel, dus hij werkt ook met oudere machines.

De flashdrive is vooraf geladen met SanDisk's RescuePRO-software, waarmee u verloren bestanden kunt herstellen. Bovendien heeft het een volledige levenslange garantie. Vanwege dat alles is de schijf een van de duurdere die er zijn, maar de extra's maken het de moeite waard.

Capaciteit: 128GB of 256GB | Interface: USB-A (3.1) | Leessnelheid: 420 MB/s | Schrijfsnelheid: 380 MB/s

"De SanDisk Extreme Pro biedt een betere duurzaamheid en veel hogere overdrachtssnelheden dan een traditionele flashdrive, terwijl de draagbaarheid behouden blijft. Door de aluminium behuizing aan de binnenkant voelt de Extreme Pro behoorlijk duurzaam aan, maar pas op dat hij enkele scherpe randen heeft waar het plastic voldoet aan het aluminium in de hendelschuif. Het is klaar om bestanden over te dragen zodra het is aangesloten, en de interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren. Ik stond niet versteld van de snelheid, hoewel de SanDisk PRO indrukwekkende cijfers neerzette tijdens benchmarking vergeleken naar standaard flashdrives. Hoewel de prestaties een beetje teleurstellend waren, overtreft de Extreme Pro nog steeds bijna alle concurrenten." - Eric Watson, Product Tester

Image
Image

Beste voor meerdere apparaten: SanDisk Ultra 128GB Dual Drive

Image
Image

Mensen zitten niet alleen achter computers op het werk, maar ze hebben ook zakcomputers bij zich. De SanDisk Ultra Dual Drive heeft de toepasselijke naam omdat hij een USB-A- en USB-C-stekker heeft, geschikt voor computers, smartphones en meer. Als u iemand bent die computers heeft met verschillende soorten USB-poorten of als u bestanden heen en weer verplaatst tussen uw computer en Android-telefoon, is dit een goede keuze.

We vinden het prettig dat beide dataconnectoren intrekbaar zijn in de behuizing van de schijf, wat het risico op schade verkleint. Je kunt dit zonder zorgen in een rugzak of zak steken. De dataconnector is vaak het meest kwetsbare deel van de flashdrive, dus het is zeer geruststellend om deze terug in de body te trekken. Meestal houden we van de veelzijdigheid die de dubbele connectoren bieden.

Capaciteit: Tot 256GB | Interface: USB-A en USB-C (3.1) | Leessnelheid: 150 MB/s | Schrijfsnelheid: 150 MB/s

Beste voor iPhones en iPads: SanDisk iXpand 128GB Flash Drive

Image
Image

De iXpand 128 GB Flash Drive is onze beste keuze voor mensen die van Apple-apparaten houden. Terwijl de rest van de wereld is overgestapt op USB-C, gebruikt Apple nog steeds zijn eigen Lightning-connectoren in producten zoals de AirPods 3. Ervan uitgaande dat je een computer hebt met een USB-A-schijf (niet alle Macs), kun je deze gebruiken apparaat om bestanden te verplaatsen tussen uw computer en iPhone of iPad.

De schijf wordt ook geleverd met de iXpand-software van SanDisk, waarmee u snel en eenvoudig een back-up van uw telefoon kunt maken door gewoon het apparaat aan te sluiten. Als u liever afzonderlijke bestanden overzet in plaats van een volledige back-up, dan kan dat ook. Als je een iPhone hebt en je moet er regelmatig een back-up van maken, dan is dit een geweldig apparaat daarvoor.

Capaciteit: Tot 256GB | Interface: USB-A (3.0) en Lightning | Leessnelheid: 150 MB/s | Schrijfsnelheid: 150 MB/s

"Omdat de SanDisk iXpand dubbel werk verricht met een USB 3.0- en Lightning-connector, maakt het ontwerp de iXpand een beetje omvangrijker dan andere USB-drives, maar hij is nog steeds erg klein met een lengte van minder dan 2,5 inch. De app voor het instellen installeren en gebruiken van de iXpand is fantastisch. Het was snel en gemakkelijk om bestanden te bekijken op zowel een flashstation als onze iPad Air. Het verdeelt bestanden automatisch in foto's, video's, muziek en andere categorieën, zodat ik foto's, video's en films en luister naar muziek allemaal in de app. Het is misschien niet zo snel als de meeste USB 3.0-flashdrives, maar dankzij de iOS-compatibiliteit is het een voor de hand liggende keuze voor Apple-apparaten." - Eric Watson, producttester

Image
Image

Beste voor Ultrabooks: Samsung FIT 32GB USB 3.0 Flash Drive

Image
Image

De Samsung Fit 32GB-flashdrive is het bewijs dat een flashdrive geen onhandige dongle hoeft te zijn die uit de zijkant van uw computer steekt. De Fit is nauwelijks groter dan zijn USB-A-behuizing en steekt slechts millimeters uit de sleuf. Natuurlijk betekent dat kleine formaat ook dat het gemakkelijk verloren kan gaan. Onze recensent raadt daarom aan om een koord te bevestigen.

Je krijgt nog steeds goede lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 200 MB/s en 60 MB/s. We raden dit aan voor Ultrabooks omdat het kleine formaat van de USB-drive overeenkomt met het kleine formaat op de ultrabook, maar u moet ervoor zorgen dat uw ultrabook een USB-A-poort heeft voordat u er een aanschaft. Als dat zo is, is deze schijf een geweldige toevoeging die bestand is tegen de elementen en tegen een geweldige prijs klokt.

Capaciteit: Tot 256GB | Interface: USB-A (3.1) | Leessnelheid: 200 MB/s | Schrijfsnelheid: 60 MB/s

Beste voor Macbooks: Silicon Power C80 64GB Flash Drive

Image
Image

Afhankelijk van welke Macbook je bezit, heb je mogelijk een USB-A of USB-C nodig. Deze USB-stick heeft beide. Bovendien is het ontwerp gebouwd met een zinklegering die er geweldig uitziet naast je Macbook, waardoor het een ideale metgezel is. Deze flashdrive heeft een USB 3.2-interface, maar Silicon Power is verlegen met zijn lees-/schrijfsnelheidspecificaties, wat een beetje teleurstellend is. Het feit dat de opslag uitkomt op 64 GB is ook een teleurstelling.

Maar het ringontwerp ziet er geweldig uit, en het is natuurlijk gemakkelijk om de schijf aan een sleutelhanger of lanyard toe te voegen. Het apparaat bevat ook gratis software voor bestandsbeheer als u het wilt gebruiken. Anders krijg je een mooie stijlvolle flashdrive met een prachtig ontwerp die er geweldig uitziet samen met je Mac.

Capaciteit: Tot 64GB | Interface: USB-A en USB-C (3.2) | Leessnelheid: Niet vermeld | Schrijfsnelheid: Niet vermeld

Beste voor beveiliging: Kingston Data Traveler Vault

Image
Image

Flashdrive-beveiliging is een hele industrie die is ontstaan, en dat is logisch. Gegevens op een flashstation zijn gemakkelijk toegankelijk als u de schijf fysiek hebt. Sommige flashdrives gebruiken vingerafdruklezers en andere hebben ingebouwde toetsenborden. Die zijn leuk, maar het komt allemaal terug op codering, en de Kingston Data Traveler Vault wordt geleverd met AES 256-bits codering en ingebouwde antivirus.

Dit hogere beveiligingsniveau kan ook verder worden versterkt met een beheerde versie van SafeConsole die extra beheertools bevat. De flashdrives zijn TAA-compatibel, wat betekent dat ze de protocollen van de overheid volgen. Ze zijn verkrijgbaar in formaten tot 64 GB, maar ze zijn erg duur, en de beveiliging resulteert in lagere overdrachtssnelheden, dus dat is belangrijk om in gedachten te houden.

Capaciteit: Tot 64GB | Interface: USB-A (3.0) | Leessnelheid: 165 MB/s | Schrijfsnelheid: 22 MB/s

Meest robuust: Corsair Flash Survivor Ste alth 64GB USB 3.0-flashdrive

Image
Image

Zou het niet gênant zijn om in een situatie te verkeren waarin je je flashdrive nodig hebt om 200 meter onder water te overleven, en je hebt er gewoon geen? Toegegeven, het is een niche-case, maar er zijn mensen die een robuuste USB-drive nodig hebben. De Corsair Flash Survivor Ste alth-flashdrive is ontworpen voor kampeerders, bouwvakkers en eerstehulpverleners. Iedereen zou kunnen profiteren van een flashdrive die net zo robuust is als zij.

De schijf is gemaakt van volledig aluminium en heeft een EPDM-afdichting (ethyleenpropyleendieenmonomeerrubber). Door de behuizing met schroefdop kan het een beetje moeilijk zijn om de flashdrive aan te sluiten omdat de plug iets hoger is dan de gemiddelde flashdrive, dus dat is iets om te overwegen. Afgezien daarvan, en het feit dat de prijs een beetje hoger is dan gemiddeld vanwege de constructie, is dit een geweldige pick-up als je een flashdrive nodig hebt die uitdagende omstandigheden kan overleven.

Capaciteit: tot 256GB | Interface: USB-A (3.0) | Leessnelheid: 85 MB/s | Schrijfsnelheid: 85 MB/s

Beste capaciteit: PNY Turbo 256GB

Image
Image

PNY is een van de leiders op het gebied van flashdrives, omdat ze doorgaans een hogere capaciteit hebben tegen lagere kosten. Dat is moeilijk om mee te concurreren, maar de PNY-flashdrive kan tot 1 TB gaan en nog steeds aan je sleutelhanger passen. Je hebt misschien geen volledige terabyte aan opslagruimte nodig, maar 256 GB op zak voor een zeer redelijke prijs is een goede reden om het aan te bevelen.

In termen van lees-/schrijfsnelheden zijn die respectievelijk 140/80, wat niet snel is, maar de USB 3.0-architectuur geeft je achterwaartse compatibiliteit, ongeacht de leeftijd van je computer. We zouden graag een betere build zien voor zoveel gegevens, om eerlijk te zijn. Eén verkeerde beweging en je verliest 256 GB aan gegevens, maar over het algemeen kun je, zolang je ervoor zorgt, een hoop waarde uit deze schijf halen.

Capaciteit: Tot 1TB | Interface: USB-A (3.0) | Leessnelheid: 140 MB/s | Schrijfsnelheid: 80 MB/s

Beste budget: Kingston DataTraveler SE9 G2 Flash Drive

Image
Image

Als u op zoek bent naar veel opslagruimte met een beperkt budget, is de Kingston DataTraveller SE9 een goede keuze. Ongeacht het formaat dat u kiest, u krijgt een geweldige verhouding tussen GB en dollar met deze serie flashdrives, tot wel 256 GB.

De schijf wordt geleverd in een stevige metalen behuizing die mooi en stevig is. We zouden graag zien dat er een dop wordt meegeleverd om de USB-connector te beschermen, wat meestal het meest kwetsbare onderdeel is, maar we kunnen begrijpen dat deze is weggelaten. Het is het perfecte formaat voor draagbaarheid, met de sleutelring als het meest opvallende fysieke kenmerk van het apparaat.

Toch, als je 256 GB ergens op zet, wil je dat het zo veilig mogelijk is. Er is een garantie van vijf jaar, wat helpt. Maar over het algemeen, als het gaat om de waarde voor de dollar, is de Kingston DataTraveler een geweldige grijper.

Capaciteit: Tot 256GB | Interface: USB-A (3.2) | Leessnelheid: 200 MB/s | Schrijfsnelheid: 60 MB/s

"Toen ik de Kingston DataTraveller SE9 in een USB-slot stopte, herkende de pc onmiddellijk een lege opslagschijf. De installatie was eenvoudig omdat er geen software hoeft te worden geïnstalleerd of extra stappen nodig zijn. Tijdens het testen ontdekte ik lezen en schrijven snelheden redelijk, hoewel het een beetje traag was bij het overbrengen van gegevens naar de schijf. De leessnelheden waren echter meer in lijn met die van zijn concurrenten. Een 32 minuten durende HD-video duurde ongeveer twee minuten, terwijl het downloaden van mediabestanden naar een pc ongeveer 10 seconden duurde Het zal geen prijzen winnen voor snelheid, maar het is een solide keuze voor zakelijke professionals die hun inhoud willen distribueren naar klanten en klanten. En hoewel we normaal gesproken afzien van het aandringen van flashdrives om ze aan onze sleutels toe te voegen, grootte maakt het een gemakkelijke toevoeging." - Eric Watson, producttester

Image
Image

Beste voor telefoons: SanDisk iXpand Luxe Flash Drive

Image
Image

De iXpand Luxe-flashdrive heeft een unieke lay-out en configuratie met zowel Lightning- als USB-C-aansluitingen aan beide uiteinden. Hij is ongelooflijk klein en heeft een draaibaar ontwerp waarmee je tussen de twee connectoren kunt wisselen.

Dat betekent dat het metalen frame van het apparaat de poort beschermt die momenteel niet in gebruik is. Dit ontwerp is een goede optie voor gezinnen die zowel Android- als iOS-apparaten hebben. Het is ook een goede optie voor mensen die een iPhone en iPad Pro gebruiken. Als je verschillende mobiele apparaten gebruikt, is dit de schijf voor jou.

Capaciteit: Tot 256GB | Interface: USB-C en Lightning | Leessnelheid: 90 MB/s | Schrijfsnelheid: 60 MB/s

"Als je een secundaire back-up wilt bewaren voor zinvolle of gevoelige bestanden, kan de SanDisk iXpand Luxe een handige optie zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken met zowel iPhone- als Android-apparaten, en het draaibare ontwerp houdt uw gegevens beschermd. Er zijn handmatige en automatische back-upopties beschikbaar en u kunt een terugkerend back-upschema instellen. Ik had wat problemen met de iXpand-app en mijn iCloud-fotobibliotheek toen ik koos voor automatische back-up, wat uren zou kunnen duren. De handmatige optie was sneller met ongeveer vijf minuten, maar ik ondervond geen vertragingen met automatische back-ups op Android. SanDisk maakt geen reclame voor de overdrachtssnelheid van dit apparaat, hoewel het bij mijn testen redelijk snel leek." - Andrew Hayward, Product Tester

Image
Image

Over het algemeen houden we echt van onze topkeuze, de SanDisk Extreme Pro. Het heeft de beste mix van stijlvol uiterlijk, opslag en betaalbaarheid die we graag zien in een USB-station. U krijgt ook geweldige overdrachtssnelheden en een strakke, professionele uitstraling. Anders houden we van de Kingston DataTraveler SE9 vanwege de voordelige prijs per GB. De stevige constructie van de Kingston zou hem de komende jaren veilig moeten houden.

Image
Image

"Een manier om het meeste uit uw USB-flashstation te halen, is door het te gebruiken als aanvulling op uw bestaande ruimte op de harde schijf. Oudere computers hebben vaak niet zoveel interne opslagruimte als we nodig hebben, maar USB-flashstations kunnen dat wel. breid snel de beschikbare schijfruimte voor deze machines uit op een zeer kosteneffectieve manier. " -Weston Happ, Product Development Manager, MerchantMaverick.com

Waar u op moet letten bij een USB-stick

Snelheid

Als je op zoek bent naar snelheid, kies dan voor een flashstation met USB 3.0-, 3.1- of 3.2-technologie, die tot 10 keer sneller is dan de USB 2.0-standaard.

Beveiliging

Vaak zijn de gegevens die u overbrengt zeer gevoelig, wat betekent dat uw standaard flashdrive het niet zal redden. Spring voor een flashdrive met een numeriek touchpad waarmee u uw bestanden met een wachtwoord kunt beveiligen. Of beter nog, pak er een die uw vingerafdruk vereist.

Capaciteit

Meer nog dan enige andere functie zal de capaciteit de prijs van een flashdrive het meest opdrijven. Dus voordat u een aankoop doet, moet u overwegen hoeveel u bereid bent uit te geven aan een flashstation en dat afwegen tegen de capaciteit die u waarschijnlijk nodig zult hebben en wat voor soort bestanden u wilt shufflen.

Image
Image

"Nu de prijs per gigabyte aan USB-flashdrives blijft dalen, is 32 gigabyte een goede basis voor de minimale schijfgrootte die kopers moeten overwegen. Van daaruit afstemmen op uw individuele groottebehoeften voor gegevensopslag en tegelijkertijd budgetoverwegingen afwegen zal hopelijk elke koper op de goede plek van zijn USB-flashdrive brengen. " -Weston Happ, Product Development Manager, MerchantMaverick.com

FAQ

    Moet je een externe harde schijf of een USB-stick kopen?

    Als je op zoek bent naar een grote hoeveelheid opslagruimte, hogere overdrachtssnelheden en een grote vormfactor en hogere kosten niet erg vindt, bekijk dan onze lijst met de beste externe harde schijven. Voor kleinere hoeveelheden gegevens in het meest draagbare formaat dat beschikbaar is (en nog meer plug-and-play-gemak), is een USB-flashstation de juiste keuze.

    Zijn USB-flashstations goed voor het maken van back-ups van gegevens op de lange termijn?

    Flashdrives zijn enkele van de minder betrouwbare opslagmedia en zijn echt ontworpen (en het best gebruikt) als tijdelijke enveloppen voor gegevensoverdracht. Voor langdurige back-up zijn traditionele HDD's de beste oplossing, die de meeste gegevensstabiliteit en capaciteit bieden voor de prijs (of voor een snellere oplossing tegen een hoger prijskaartje, een SSD).

    Wat is het verschil tussen USB 2.0, USB 3.0, USB-C, etc. flashdrives?

    De USB-standaard waar een flashstation omheen is gebouwd, bepa alt de potentiële prestaties, inclusief maximale overdrachtssnelheid. Het overdrachtsplafond voor bijvoorbeeld USB 3.0 is theoretisch tien keer hoger dan 2.0. Letters na een USB-aanduiding (zoals USB-A, USB-B of USB-C) geven het fysieke type verbinding aan; USB-A is de bekende rechthoek die het meest wordt geassocieerd met de standaard, terwijl USB-C een omkeerbaar plat ovaal is.

Over onze vertrouwde experts

Patrick Hyde woont in Seattle, waar hij werkt als digitale marketeer en freelance copywriter. Hij is een expert in consumententechnologie en elektronica, inclusief USB-flashstations.

Eric Watson heeft meer dan vijf jaar ervaring als professionele freelance schrijver voor tal van tech- en gaming-gerelateerde websites en tijdschriften. Hij is een expert op het gebied van consumententechnologie en prees de Extreme PRO Solid State Flash Drive van SanDisk vanwege zijn hoge snelheden.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van technologie en videogames. Hij testte de SanDisk iXpand Luxe Flash Drive met zijn Apple iPhone 12 Pro Max en ontdekte dat de schijf een eenvoudige back-upmethode was.

Adam Doud schrijft al bijna een decennium in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops.

Aanbevolen: