Wat Amazon's verhuizing naar winkelcentra betekent voor shoppers

Inhoudsopgave:

Wat Amazon's verhuizing naar winkelcentra betekent voor shoppers
Wat Amazon's verhuizing naar winkelcentra betekent voor shoppers
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een aanwezigheid in het stadscentrum zou kunnen zorgen voor levering op dezelfde dag en Prime Now in meer steden.
  • Lokale fulfilmentcentra kunnen leiden tot minder uitstoot van bestelwagens.
  • Kleine bedrijven zullen de eersten zijn die door de verhuizing worden getroffen.
Image
Image

Lege winkelcentra kunnen Amazon-distributiecentra worden, waardoor Amazon de levering op dezelfde dag kan uitbreiden, zijn Prime Now-service in meer steden kan aanbieden en mogelijk de uitstoot van bestelwagens die vanuit fulfilmentcentra buiten de stad werken, kan verminderen.

Er zijn veel te veel diesel-aangedreven bestelwagens die pakketten bezorgen voor bewoners en bedrijven.

Als de onderhandelingen succesvol zijn, zou Amazon de leegstaande Sears- en JC Penney-winkels overnemen en omvormen tot fulfilmentcentra. In zekere zin heeft Amazon het fysieke winkelen vernietigd - en nu zal het het lijk bewonen. Deze lokale aanwezigheid zou Amazon in staat stellen nog snellere leveringsopties aan te bieden in het centrum, maar ten koste van nog meer leveringsverkeer.

"Ik zou graag zien dat Amazon samenwerkt met andere distributeurs om enkele gedeelde hubs op te zetten met gedeelde leveringen door elektrische voertuigen", vertelde University of Westminster emeritus hoogleraar stadsvernieuwing en gekwalificeerde stadsplanner Nicholas Bailey via e-mail aan Lifewire. "Amazon het alleen doen is geen duurzame oplossing."

Lokale opslag

Volgens de Wall Street Journal is Amazon al sinds vóór de pandemie in gesprek met de Simon Property Group, maar met COVID-gerelateerde faillissementen van JC Penney en anderen is er nu veel meer ex-retailvastgoed beschikbaar.

Dit zouden fulfilmentcentra zijn, hoewel de mogelijkheid om Amazon Lockers of een ander soort ophaalservice toe te voegen zeker mogelijk zou zijn. Het belangrijkste voordeel voor Amazon hier is dat het een magazijn in het hart van een stad of stad kan plaatsen, waardoor leveringen sneller en goedkoper worden. Winkelcentra zijn hier perfect voor omdat ze al zijn ingericht voor het ontvangen van grote leveringen en omdat ze voldoende parkeergelegenheid hebben.

Nu primen

Als Amazon fulfilmentcentra dichter bij het centrum toevoegt, kunnen Prime Now-leveringen mogelijk in veel meer steden beschikbaar worden gemaakt.

Prime Now is de snelste bezorglaag van Amazon. In tegenstelling tot bezorging op dezelfde dag, laat Prime Now abonnees korte bezorgmomenten kiezen voor een beperkt aantal goederen. De service werd gelanceerd in 2015 en is nu beschikbaar in veel, maar niet alle, Amerikaanse staten. Bestellingen kunnen zonder doos aankomen en worden gewoon aan u overhandigd.

Image
Image

De ervaring is alsof je een levering krijgt van de lokale bodega, en de bestelling kan binnen een paar uur bij je aan de deur staan. Om de service te testen, heb ik ooit een Kindle besteld in een bus op weg naar huis. Een uur of zo nadat ik terugkwam, gaf een man met een coole elektrische driewieler van het Amazon-merk het aan mij.

Sneller, Groener

Dit alles leidt tot een overwinning voor zowel Amazon als de klant. Amazon mag verhuizen naar een perfect, vooraf gebouwd pand in het centrum en een betere service bieden. Zelfs werknemers zouden profiteren van een kortere reistijd, waardoor ze te voet, met de auto of de bus naar het winkelcentrum kunnen gaan in plaats van naar een magazijn buiten de stad.

Beter nog, de bezorgroutes zullen korter zijn. In plaats van met elke lading de stad in en uit te rijden, zullen bestelwagens en auto's goederen van het winkelcentrum naar kantoren en naar appartementen in het centrum brengen. Idealiter zou dit gecombineerd worden met groenere bestelwagens. Ik noemde de elektrisch aangedreven trikes hierboven, maar er zijn andere opties. In Dublin test UPS bijvoorbeeld elektrisch aangedreven handkarren, met drop-in containers vol pakketten.

Zodra een fulfilmentcentrum dicht bij de klant is, heeft u geen vrachtwagens en bestelwagens meer op gas nodig. Kleinere, door mensen aangedreven voertuigen zijn mogelijk. Momenteel veroorzaken leveringen grote congestie in steden, dus alles wat zou kunnen verminderen, zou welkom zijn. Maar nogmaals, het kan gewoon meer verkeer betekenen.

Image
Image

"Er zijn veel te veel dieselaangedreven bestelwagens die pakketten bezorgen voor bewoners en bedrijven", zegt professor Bailey, "wanneer consolidatie en gecoördineerde 'last mile'-leveringen door EV's en bakfietsen de congestie zullen verminderen en de luchtkwaliteit zullen verbeteren kwaliteit voor iedereen.”

De verliezer is, zoals altijd, de bestaande detailhandel. Ten eerste concurreerde Amazon met warenhuizen en big-box-winkels. Het zette ook gespecialiseerde retailers zoals camerawinkels en natuurlijk boekwinkels onder druk. Nu, met de mogelijkheid van gemak op dezelfde dag, gecombineerd met de huidige pandemie, wie zou de moeite nemen om het huis uit te gaan om te gaan winkelen? Vrijwel de enige keer dat ik naar een echte winkel ga, is als ik meteen iets nodig heb.

De vernietiging van lokale ketens en particuliere winkels is hier het echte probleem. "Mijn familie heeft een klein bedrijf", schrijft RJ Khalaf op Twitter, "Amazon heeft iedereen gewend gemaakt aan snelle, gratis verzending binnen twee dagen." Om te concurreren, schepen RJ's bedrijven met USPS, maar zelfs dat is nu in de problemen.

De winkelstraat in het VK werd gedecimeerd door supermarkten buiten de stad, die vervolgens de karkassen van lokale winkels overnamen om de overname te voltooien. Mensen zullen bijna altijd de handigste, goedkoopste opties kiezen, vooral als de gevolgen ons niet meteen raken. Amazon is niet de eerste die profiteert van die tendens, maar het is zeker de meest succesvolle.

Aanbevolen: