Nintendo maakt geen Switch Pro, en dat is oké

Inhoudsopgave:

Nintendo maakt geen Switch Pro, en dat is oké
Nintendo maakt geen Switch Pro, en dat is oké
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nintendo heeft onlangs een nieuwe Switch onthuld die een geüpgraded OLED-scherm zal bevatten.
  • Het nieuwe model biedt geen grote veranderingen in de grafische mogelijkheden van de console, zoals het toevoegen van ondersteuning voor 4K-resolutie, enz.
  • Nintendo heeft onlangs aangekondigd dat het momenteel geen plannen heeft om nog een Switch uit te brengen.
Image
Image

Na maanden heeft Nintendo eindelijk de geruchten de kop ingedrukt dat er een Nintendo Switch Pro in de maak is, maar experts zeggen dat we het nooit echt nodig hadden.

Het onlangs onthulde Nintendo Switch OLED-model lijkt de laatste Switch-versie te zijn die we zullen zien, in ieder geval voor de komende maanden. In een nieuwe verklaring onthulde Nintendo dat het op dit moment geen plannen heeft om een ander Switch-model te lanceren, wat betekent dat de geruchten Switch Pro, die mogelijk 4K en tal van andere functies bevatte, niet snel of nooit komt. Tijdens het spelen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild in 4K had zijn aantrekkingskracht, zeggen experts dat Nintendo volgens zijn eigen regels speelt, en de algehele veelzijdigheid van de Switch compenseert het gebrek aan grafische kracht dat op andere consoles te zien is.

"Allereerst zal Nintendo altijd zijn fans hebben vanwege de anciënniteit en de games die het door de jaren heen heeft geleverd en die een grote rol hebben gespeeld in onze cultuur, zoals de Mario-serie," Tyrone Evans Clark, een 3D-game artiest en programmeur, vertelde Lifewire in een e-mail. "Het is duidelijk dat hun hardware misschien niet alles is, maar met de extra functionaliteit die aan hun systeem is toegevoegd, kunnen ze niet meer te stoppen zijn."

Buiten de doos

Een van de dingen die de consoles van Nintendo altijd hebben geholpen om op te vallen, althans in latere jaren, is de benadering van het bedrijf van game-ontwikkeling en hoe mensen de console zelf gebruiken. De Switch is daar een goed voorbeeld van. In plaats van zich sterk te concentreren op het concurreren met de PlayStation 4 of Xbox One toen het oorspronkelijk werd uitgebracht, koos het voor een meer functionele benadering, met een hybride draagbaar en thuissysteem.

Image
Image

Dit resulteerde in wat velen destijds als een ondermaatse console beschouwden, en met de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X is het enorme verschil in grafische kracht alleen maar groter geworden. Dat heeft de Switch er echter niet van weerhouden om succesvol te blijven. In mei 2021 werd de Switch voor de 30e maand op rij de bestverkochte console van de VS, waarmee hij zijn voorsprong op de krachtigere PS5 en Xbox Series X behoudt. Natuurlijk v alt er iets te zeggen over de algemene beschikbaarheid, maar dit aanhoudende succes laat zien hoe aantrekkelijk de console is voor alle soorten gamers.

Door te focussen op extra functionaliteit in plaats van grafische kracht, kon Nintendo een ander type spelsysteem creëren. Een systeem dat gezinnen en casual gamers kunnen oppikken en ervan kunnen genieten zonder zich zorgen te maken of hun tv al dan niet 4K is, HDR-ondersteuning biedt, enz. Het is een eenvoudig systeem dat veel bekende titels biedt, iets wat Clark toeschrijft aan Nintendo's legendarische geschiedenis in het gamen wereld.

Schrijven op de muur

Met de officiële verklaring dat Nintendo niet aan een Switch Pro werkt, is het waarschijnlijk tijd om de geruchten eindelijk een h alt toe te roepen. Zelfs toen de geruchten voor het eerst begonnen te wervelen, waarschuwden veel experts dat de verwachting dat Nintendo een nieuwe console zou maken met geavanceerde opties zoals 4K en Nvidia's DLSS hoogstwaarschijnlijk een luchtkasteel was. In plaats daarvan zeiden ze dat het bedrijf zich waarschijnlijk zou richten op het verbeteren van het algehele hybride ontwerp van de console, en dat is precies wat Nintendo deed.

Door het scherm te upgraden naar een 7-inch OLED-paneel, heeft Nintendo het algehele visuele aanbod op de Switch verbeterd door het scherm scherper te maken. Het OLED-scherm biedt diepere en donkerdere kleuren, waardoor uw games er beter en minder vervaagd uitzien in vergelijking met het LCD-paneel op de originele Switch. De bijgewerkte standaard is ook een goed voorbeeld van hoe het bedrijf de hybride draagbaarheid van de console ook heeft verbeterd.

Image
Image

Natuurlijk kan het ontbreken van 4K of ondersteuning voor meer geavanceerde grafische technologie teleurstellend zijn. Maar op de lange termijn is het een overwinning voor zowel Nintendo- als Nintendo-fans om de Switch-familie op dezelfde hardwarestijl te laten draaien. Als Nintendo een krachtigere Switch Pro met 4K en dergelijke zou uitbrengen, zou dit waarschijnlijk veel fans hebben afgesneden van het spelen van die meer grafisch zware titels.

Dus, door geen Switch Pro uit te brengen, doet Nintendo ons allemaal een plezier en dwingt het ons nog niet om te upgraden naar een nieuwe Switch. En dat is oké.

Aanbevolen: