Waarom sociale media ons niet altijd kunnen beschermen tegen aanstootgevende inhoud

Inhoudsopgave:

Waarom sociale media ons niet altijd kunnen beschermen tegen aanstootgevende inhoud
Waarom sociale media ons niet altijd kunnen beschermen tegen aanstootgevende inhoud
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram heeft zojuist een functie voor controle van gevoelige inhoud geïntroduceerd om gebruikers te laten beslissen wat ze het liefst op het platform zien.
  • Social-mediaplatforms hebben allemaal een aantal inhoudscontroles en beleid om inhoud te beperken die ze schadelijk en aanstootgevend vinden.
  • Experts zeggen dat elke gebruiker een ander tolerantieniveau heeft dan wat als aanstootgevend wordt beschouwd en dat het controleren van uw inhoud net zo eenvoudig is als het gebruik van het algoritme.
Image
Image

Instagram heeft eerder deze week een functie voor gevoelige inhoudscontrole geïntroduceerd, maar beleid voor inhoudscontrole zoals dit schiet vaak tekort op sociale-medianetwerken.

Met de nieuwe functie van het platform kun je 'toestaan', 'beperken' of de controles nog verder verscherpen, zodat je nog minder 'schadelijke of gevoelige' inhoud op je feed ziet. Alle sociale-mediasites hebben een bepaald inhoudsbeleid, maar experts zeggen dat dit beleid uiteindelijk niet iedereen tegen alles zal beschermen, en dat ook niet zou moeten doen.

“Wat de sociale-mediasites zelf betreft, hoe 'goed' ze die randinhoud bewaken, komt neer op hun eigen zakelijke doelen en welke statistieken ze zien - met andere woorden, wie vormt het grootste deel van hun communityleden”, vertelde Mary Brown, directeur marketing en sociale media bij Merchant Maverick, in een e-mail aan Lifewire.

Schadelijke inhoud definiëren

Schadelijke inhoudscontroles zijn niets nieuws voor sociale media - bijna elk platform heeft een beleid om bepaalde soorten gevoelige of schadelijke inhoud te beperken. Het beleid van Twitter verwijdert automatisch tweets die beledigende inhoud bevatten die bedoeld is om iemand lastig te vallen of te intimideren. Het platform heeft ook zijn regels tegen haatdragende inhoud in 2019 bijgewerkt om alle tweets op te nemen die mensen ontmenselijken op basis van religie.

Facebook heeft ook procedures voor het modereren van inhoud. Het sociale netwerk staat bijvoorbeeld geen afbeeldingen van zelfbeschadiging of inhoud toe die eetstoornissen verheerlijkt. Het platform heeft ook hard opgetreden tegen het toestaan van sensationele gezondheidsclaims in de feeds van mensen, zoals overdreven of misleidende gezondheidsclaims over vaccins.

Image
Image

Maar experts zeggen dat dit beleid gebruikers met meer vragen dan antwoorden achterlaat, omdat "schadelijke inhoud" kan verschillen van wat elk platform het definieert.

“Wie bepa alt wat beledigend is? Moeten gebruikers een keuze maken uit een lijst met onderwerpen die ze aanstootgevend vinden? Zullen Facebook en Instagram beslissen wat beledigend is? Hoe wordt beledigend zelfs gedefinieerd?” Andrew Selepak, hoogleraar sociale media aan de Universiteit van Florida, zei in een e-mail tegen Lifewire.

Instagram definieert gevoelige inhoud als "berichten die niet noodzakelijkerwijs in strijd zijn met onze regels, maar mogelijk schokkend kunnen zijn voor sommige mensen, zoals berichten die seksueel suggestief of gewelddadig kunnen zijn."

Brown voegde eraan toe dat platforms onmogelijk iedereen kunnen beschermen tegen dit soort inhoud, omdat iedereen anders is in zijn tolerantie en voorkeur voor inhoud.

"Elke persoon heeft een ander tolerantieniveau, verschillende houdingen, verschillende smaken", zei ze. "Iedereen die een sociale-mediasite downloadt of gebruikt, heeft inherent geaccepteerd dat hij of zij inhoud zou kunnen tegenkomen die in de marge van de acceptabele inhoudsrichtlijnen of gemeenschapsnormen van die app ligt."

Veel gebruikers van sociale media hebben ook kritiek geuit op de nieuwe functie van Instagram en zeiden dat het zou voorkomen dat inhoud van activisten en artiesten (over controversiële onderwerpen of het plaatsen van kunst die naaktheid bevat) een publiek zou bereiken.

Inhoud beheren

Brown merkt op dat het een gemiste kans is dat de nieuwe functie van Instagram moeilijk te vinden is in de app, waardoor het voor mensen veel moeilijker wordt om de inhoud te controleren waar ze zich prettig bij voelen - of ze nu minder of meer willen zien van "gevoelige" inhoud.

"Als het een functie was die Instagram beter wilde benadrukken, zou de optie kunnen worden ingebouwd in dezelfde interface op berichten of rollen waar je op 'Melden' kunt klikken. Dat zou een effectievere manier zijn om deze specifieke gevoeligheid te introduceren controle aan mensen die die functie waarschijnlijk al gebruiken, "zei ze.

Extra functies zijn geweldig, maar uiteindelijk kijkt het algoritme naar waar we mee bezig zijn om te bepalen wat we vervolgens kunnen aanbevelen.

Instagram's functie geeft je theoretisch de controle over wat je ziet in plaats van een algemeen beleid voor inhoud te implementeren zoals veel andere platforms. Maar uiteindelijk kunnen gebruikers van sociale media zelf bepalen wat ze in hun feeds willen zien zonder dit door het platform gemaakte beleid.

"Extra functies zijn geweldig, maar uiteindelijk kijkt het algoritme naar waar we mee bezig zijn om te bepalen wat we vervolgens kunnen aanbevelen", schreef Eric Chow, hoofdadviseur bij Mashman Ventures, aan Lifewire in een e-mail.

Chow voegde eraan toe dat iets eenvoudigs als het platform laten weten dat je een bepaald type inhoud niet wilt zien (een functie die veel platforms hebben), de meest effectieve manier is om de controle in eigen handen te nemen.

“Gebruikers moeten verantwoordelijkheid nemen en zich bewust zijn van hoe ze omgaan met hun inhoud - hoe meer we inhoud leuk vinden, becommentariëren, delen en opslaan, hoe meer we ermee te maken krijgen,” zei hij.

Aanbevolen: