Het internet dichter bij autonome auto's brengen, kan ze veiliger maken

Inhoudsopgave:

Het internet dichter bij autonome auto's brengen, kan ze veiliger maken
Het internet dichter bij autonome auto's brengen, kan ze veiliger maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een recente demonstratie toonde aan dat mobiele edge compute-technologie (MEC) autonome auto's in staat kan stellen zonder dure fysieke wegkantunits radiosignalen uit te breiden.
  • Het idee achter MEC is dat het draaien van applicaties dichter bij de mobiele klant ervoor zorgt dat applicaties beter presteren.
  • Steden kunnen mogelijk minder gevaarlijke wegen aanleggen met behulp van het MEC-systeem.
Image
Image

Robotauto's komen dichter bij de realiteit met een nieuwe technologie die volledig autonoom rijdende voertuigen veiliger en goedkoper kan maken om te implementeren.

Cisco en Verizon hebben onlangs aangetoond dat mobiele edge compute-technologie (MEC) autonome auto's zonder dure fysieke wegkantunits in staat kan stellen om radiosignalen uit te breiden. Het idee achter MEC is dat het draaien van applicaties dichter bij de mobiele klant ervoor zorgt dat applicaties beter presteren. Steden kunnen mogelijk minder gevaarlijke wegen maken met het systeem.

"Met MEC kunnen we de rekenlast verplaatsen naar de rand van het netwerk, dat wil zeggen, dichter bij de eindgebruiker en het voertuig en niet in een afgelegen datacenter, zodat de totale tijd die nodig is voor gegevens berichten die moeten worden verzonden en teruggestuurd, zijn veel korter, "vertelde Dennis Ong, een senior manager van systeemarchitectuur bij Verizon, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Dat maakt autonoom rijden in voertuigen mogelijk die in sommige gevallen in minder dan een tiende van een seconde sneller kunnen worden uitgevoerd dan mensen kunnen reageren, en snel genoeg om bepaalde veiligheidsvoorzieningen mogelijk te maken."

Robotauto's op de weg krijgen

Autonome functies in verbonden voertuigen zijn meestal afhankelijk van radio's langs de weg om de signalen uit te breiden die voertuigen gebruiken voor communicatie met lage latentie met elkaar en de omliggende infrastructuur. De recente test was bedoeld om te bewijzen dat mobiele netwerken en speciale routers kunnen voldoen aan de latentie- of vertragingsnormen die nodig zijn voor autonoom rijdende toepassingen.

Een van de belangrijkste toepassingen van MEC-technologie is veiligheid. Verizon's proof of concept met Cisco kan voertuigen helpen bij het navigeren door kruispunten, bijvoorbeeld door een geladen vrachtwagen te helpen op tijd te stoppen voor een veranderend verkeerslicht, hulpdiensten te helpen om signalen veilig te voorkomen, of ervoor te zorgen dat robotaxis en onbemande bestelwagens verkeerssignalen begrijpen en gehoorzamen.

In een andere test demonstreerden Nissan en Verizon MEC-technologie die bestuurders bijna in re altime kan waarschuwen voor voetgangers of andere voertuigen die achter visuele barrières komen, bijvoorbeeld tijdens bochten naar links met tegemoetkomend verkeer.

MEC maakt het ook makkelijker voor autotechnici. De technologie slaat lokale kaarten van de wegen op, zodat het voertuig geen verwerkingskracht hoeft te verspillen aan het scannen van de weg en het bepalen van de geometrie ervan.

"De weg verandert niet, alleen de locaties van voertuigen veranderen, dus het enige waar het voertuig zich zorgen over hoeft te maken, is waar het zich bevindt ten opzichte van de vaste kaart en de bewegende voertuigen," Tim Sylvester, de CEO van Integrated Roadways, een bedrijf dat autonome auto-infrastructuur bouwt, zei in een e-mailinterview.

Met MEC kunnen boordsystemen worden gebruikt om andere voertuigen te detecteren en te beslissen hoe veilig te navigeren. Wanneer MEC wordt ondersteund door slimme infrastructuur, inclusief sensoren voor in-road voertuigen, wordt het werk van de zelfrijdende auto eenvoudiger. Het hoeft niet eens uit te zoeken waar andere voertuigen zijn, aangezien de MEC de auto de kaart en de andere voertuiglocaties kan geven.

"En met 'Waar ben ik?' en 'Waar zijn de andere auto's?' verzorgd door netwerkdiensten, worden de verantwoordelijkheden van de zelfrijdende auto's teruggebracht tot alleen maar hoeven uit te zoeken hoe ze veilig kunnen navigeren, "zei Sylvester."Dat is de echte weg naar autonomie - MEC en slimme infrastructuur, zodat zelfrijdende auto's eenvoudig en goedkoop zijn."

Image
Image

Een groeiende behoefte

MEC is geen standaardoplossing voor bestaande autonome voertuigen omdat de technologie nog niet algemeen beschikbaar is. Ontwerpers voor zelfrijdende voertuigen hebben voornamelijk vertrouwd op de veronderstelling dat de auto onafhankelijk zal zijn van ondersteunende netwerken.

"Het is een kip-en-ei-probleem: auto's kunnen geen netwerken gebruiken die niet beschikbaar zijn, en het is moeilijk te rechtvaardigen om een netwerk te implementeren dat auto's niet gebruiken", zei Sylvester. "Maar als ze eenmaal op hun plaats zijn voor die andere toepassingen, wordt het voor de voertuigen eenvoudig om ze over te nemen, aangezien het voertuig op dat moment alleen maar een communicatiesysteem hoeft te hebben dat de gegevens kan ontvangen en een boordcomputersysteem dat kan gebruik de gegevens van de MEC en sensoren in de weg.”

Sylvester voorspelde dat binnen het volgende decennium de drukst bereden stedelijke routes zullen worden uitgerust met slimme infrastructuuroplossingen zoals MEC en wegsensoren. Tegelijkertijd zal de auto-industrie blijven evolueren met meer geavanceerde autonome mogelijkheden, vertelde Sid Krishnamurthi, hoofd productbeheer bij Recogni, dat systemen voor zelfrijdende auto's maakt, in een e-mail aan Lifewire.

Aanbevolen: