10 Beste gratis hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's (september 2022)

Inhoudsopgave:

10 Beste gratis hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's (september 2022)
10 Beste gratis hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's (september 2022)
Anonim

Hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's doen precies wat u waarschijnlijk denkt: ze helpen u bij het bijwerken van sommige of alle apparaatstuurprogramma's die in Windows zijn geïnstalleerd voor de hardware van uw computer.

Onze topkeuzes

Beste algemeen: Driver Booster

"… maakt het updaten van stuurprogramma's eenvoudig omdat het al het zware werk voor u doet."

Beste voor offline driverinstallaties: Snappy Driver Installer

"…geeft u onmiddellijk toegang om de updates te installeren, met of zonder internetverbinding."

Beste voor meer informatie dan alleen stuurprogramma's: DriversCloud

"…vindt gedetailleerde informatie over uw hardware en software, inclusief verouderde stuurprogramma's."

Beste voor geplande stuurprogrammascans: Driver Easy

"… verschilt van sommige gratis stuurprogramma-updaters doordat het automatisch kan controleren op verouderde stuurprogramma's op basis van een schema."

We testen elk van hen routinematig en kunnen bevestigen dat ze echt gratis zijn, en ze bieden echt driverdownloads; ze scannen niet alleen op mogelijke updates zoals sommige "gratis" driver-updaters. Hoewel er andere zijn die we in deze lijst zouden kunnen opnemen, hebben we ze weggelaten omdat ze ofwel te beperkend zijn of malware bevatten.

Gebruik er een, en u hoeft niet zoveel met Apparaatbeheer om te gaan om stuurprogramma's handmatig bij te werken, en u hoeft ook geen stuurprogramma's te zoeken en te downloaden van de websites van fabrikanten.

Driver Booster

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Download stuurprogramma's vanuit het programma.
  • Maakt een herstelpunt voordat de stuurprogramma's worden bijgewerkt.
  • Scant volgens schema op verouderde stuurprogramma's.
  • Geen dagelijkse download- of updatelimiet.
  • Inclusief offline updater.

Wat we niet leuk vinden

  • Toont altijd een knop om de pro-versie te krijgen.
  • Adverteert de andere programma's van het bedrijf binnen deze.
  • Er zijn meer stuurprogramma's beschikbaar als u voor Pro beta alt.
  • Probeert een niet-gerelateerd programma te installeren tijdens de installatie.

Driver Booster is de beste optie. Het is compatibel met alle versies van Windows en maakt het bijwerken van stuurprogramma's eenvoudig omdat het al het zware werk voor u doet.

Het wordt automatisch uitgevoerd om verouderde stuurprogramma's te vinden, en met ondersteuning voor meer dan 6 miljoen stuurprogramma's (8 miljoen als u beta alt) van meer dan duizend merken, is de kans groot dat het vindt wat u nodig hebt. Wanneer er nieuwe updates verschijnen, worden deze vanuit het programma gedownload, zodat u kunt voorkomen dat u ze handmatig van de website van elke fabrikant moet halen.

Voordat u een stuurprogramma installeert, kunt u zien hoe de nieuwe versie zich verhoudt tot het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma, wat handig is. Het programma maakt een herstelpunt voordat een stuurprogramma wordt geïnstalleerd voor het geval er iets misgaat met de installatie.

Er is ook een offline updater ingebouwd. Kies op het tabblad Extra de optie offline om de stuurprogrammagegevens te exporteren en open dat bestand vervolgens op een computer met een werkende internetverbinding.(Lees de offline driver updater-instructies van Driver Booster voor alle details.)

Er zijn ook andere functies beschikbaar: stuurprogramma's terugdraaien, stuurprogramma's verwijderen, stuurprogramma's negeren, een lijst met stuurprogramma's exporteren naar een tekstbestand, Game Boost gebruiken om systeembronnen vrij te geven en systeeminformatiedetails bekijken.

Driver Booster werkt in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Snappy Driver Installer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Heeft geen advertenties.
  • Volledig draagbaar (geen installatie nodig).
  • Download stuurprogramma's vanuit de software.
  • Ondersteunt offline stuurprogramma-installaties.

Wat we niet leuk vinden

  • Scanschema's worden niet ondersteund.
  • Niet zo gebruiksvriendelijk of intuïtief als vergelijkbare software.

Snappy Driver Installer laat je meerdere stuurprogramma's tegelijk downloaden voor veel soorten apparaten. Nadat ze zijn gedownload, geeft het programma u onmiddellijk toegang om de updates te installeren, met of zonder internetverbinding.

De app zelf is vrij eenvoudig, maar het is nog steeds vreemd moeilijk te gebruiken vanwege de manier waarop het is ingesteld. Als u met de rechtermuisknop op een stuurprogramma klikt, krijgt u extra opties zoals het weergeven van alternatieve stuurprogramma's, het kopiëren van de hardware-ID en het lokaliseren van het INF-bestand van het stuurprogramma. Er is een forum dat je kunt gebruiken als je moeite hebt om te leren hoe het programma werkt.

Er zijn geen advertenties, het beperkt de downloadsnelheden niet, het kan rechtstreeks vanaf een draagbare locatie zoals een flashstation worden uitgevoerd en het kan zoveel stuurprogramma's installeren als je nodig hebt zonder enige beperking. Het installeert stuurprogramma's in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Er zijn een paar applicatiebestanden in de map na het openen van de ZIP-download. Gebruik SDIO_x64 als u 64-bits Windows gebruikt; de andere is voor 32-bits versies.

Chauffeurtalent

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Installeert snel.
  • U hoeft stuurprogramma's niet handmatig te downloaden - ze downloaden vanuit de software.
  • Het programma is gemakkelijk te gebruiken.
  • Er wordt een back-up gemaakt van stuurprogramma's vóór elke installatie en verwijdering.
  • Hiermee kunt u bestaande stuurprogramma's opnieuw installeren.

Wat we niet leuk vinden

  • Bulk downloaden wordt niet ondersteund (u moet elke driver één voor één downloaden).
  • Het scanschema kan niet worden aangepast.
  • Verschillende functies worden getoond, maar zijn niet gratis.

Driver Talent (voorheen DriveTheLife genoemd) is een eenvoudig programma dat apparaatstuurprogramma's downloadt, zodat u niet op internet hoeft te zoeken naar officiële downloadlinks.

Deze applicatie werkt niet alleen verouderde en ontbrekende stuurprogramma's bij, maar repareert ook beschadigde stuurprogramma's en maakt een back-up van al uw geïnstalleerde stuurprogramma's. Een gedeelte met randapparatuur van het programma roept printer- en USB-stuurprogramma's op en vertelt u heel duidelijk of ze zijn geïnstalleerd en normaal werken.

De grootte van een stuurprogramma, de releasedatum en het versienummer worden voor u weergegeven voordat u het downloadt om te controleren of u krijgt wat u zoekt.

Een alternatieve versie bevat netwerkstuurprogramma's en werkt offline, wat perfect is als u stuurprogramma's moet installeren maar niet het juiste netwerkstuurprogramma hebt geïnstalleerd. Er is ook een basishulpprogramma voor hardware-informatie dat u kunt openen via het menu Extra van het programma.

Het werkt met Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

DriversCloud

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zoekt bètastuurprogramma's.
  • Kan alleen WHQL-gecertificeerde stuurprogramma's weergeven.
  • Toont ook veel andere systeemdetails.
  • Kan offline worden gebruikt.
  • Drivers kunnen in bulk worden gedownload.
  • Bouwt een herstelpunt voor u.
  • Kan e-mailmeldingen ontvangen voor nieuwe chauffeurs.

Wat we niet leuk vinden

  • Heeft geen volledig geautomatiseerde oplossing.
  • Website is bedekt met advertenties.
  • Veel informatie die in één oogopslag niet gemakkelijk te verteren is, zoals de meeste stuurprogramma-updaters.

DriversCloud (voorheen Ma-Config genoemd) is een gratis webservice die gedetailleerde informatie over uw hardware en software vindt, inclusief verouderde stuurprogramma's.

Ga na het installeren en openen van het programma naar Geavanceerde detectie > Online detectie > Startdetectieom alle onderdelen van uw computer en de bijbehorende stuurprogramma's te identificeren. Zodra de scan is voltooid, worden alle resultaten geopend in uw webbrowser. Door Al mijn stuurprogramma's detecteren in het menu te kiezen, en vervolgens Mijn nieuwste stuurprogramma's bekijken op die pagina, kom je waar je moet zijn.

Zodra u de stuurprogrammapagina bereikt, is er een optie genaamd Zie aanbevolen downloads Dit is wat we aanbevelen te gebruiken omdat het een enkel uitvoerbaar bestand biedt dat u kunt starten om alle stuurprogramma's te installeren u hebt gekozen op de webpagina. Er is echter ook een handmatige optie waarbij u elke driverupdate één voor één downloadt, maar dan is de installatie ook handmatig.

Dit programma draait op Windows.

DriverIdentifier

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt offline zonder internetverbinding.
  • Kan het gebruiken als een draagbaar programma.
  • Het is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken.
  • Bevat nuttige informatie over de stuurprogramma's

Wat we niet leuk vinden

  • Stuurprogramma's moeten handmatig worden gedownload vanuit uw webbrowser.
  • Er wordt niet volgens een schema gecontroleerd op verouderde stuurprogramma's.

DriverIdentifier komt in de vorm van een zeer eenvoudige driver checker. Nadat het is uitgevoerd, worden de resultaten geopend in uw webbrowser, waar u vervolgens handmatig de stuurprogramma's downloadt die u nodig hebt en ze vervolgens handmatig installeert zodra ze op uw computer staan.

Het scant naar stuurprogramma's, zelfs als u geen internetverbinding hebt, wat handig is als het stuurprogramma van uw netwerkkaart niet werkt. Wanneer een offline scan is voltooid, wordt de lijst met stuurprogramma's opgeslagen in een bestand dat u op een werkende computer kunt openen om de stuurprogramma's te krijgen die u nodig hebt.

De officiële systeemvereistenlijst Windows 7, Vista, XP en sommige Windows Server-versies - het zou ook in nieuwere versies van Windows moeten werken. Er is ook een draagbare versie beschikbaar via de onderstaande link.

Driver Gemakkelijk

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Planning wordt ondersteund om automatisch op updates te controleren.
  • Snelle stuurprogrammascans.
  • Download stuurprogramma's rechtstreeks vanuit de software.
  • Snelle programma-installatie.
  • Vind het netwerkstuurprogramma dat u nodig hebt, zelfs als u offline bent.

Wat we niet leuk vinden

  • Stuurprogramma's worden langzaam gedownload.
  • Updates moeten handmatig worden geïnstalleerd.
  • Ondersteunt geen bulkdownloads.
  • Andere functies zijn alleen beschikbaar na betaling.
  • Grote "UPGRADE"-knop altijd zichtbaar.

Driver Easy is uniek omdat het automatisch kan controleren op verouderde stuurprogramma's op basis van een schema. Een scan kan dagelijks, wekelijks, maandelijks worden gepland, wanneer uw pc inactief is, of zelfs elke keer dat u zich aanmeldt bij Windows.

In tegenstelling tot DriverIdentifier downloadt dit programma stuurprogramma's vanuit het programma zonder een externe webbrowser te openen. Het beschikt over een database van meer dan 8 miljoen stuurprogramma's.

Er zijn ook extra functies, zoals het bekijken van hardware-informatie en het identificeren van het netwerkstuurprogramma dat u nodig hebt als u offline bent. Andere functies kunnen er echter gratis uitzien, maar zijn in werkelijkheid alleen beschikbaar als u beta alt, zoals het automatisch aanmaken van herstelpunten, back-ups van stuurprogramma's en bulkupdates.

Driver Easy zou prima moeten werken in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

DriverHub

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schone, gemakkelijk te begrijpen interface.
  • Kan stuurprogramma's in bulk downloaden.
  • Installeert stuurprogramma's automatisch zonder enige tussenkomst van jou.

Wat we niet leuk vinden

  • U wordt gevraagd om andere programma's te installeren tijdens de installatie.
  • Beveelt niet-gerelateerde software aan.
  • Kan niet automatisch op updates controleren volgens een schema.
  • De downloadsnelheden van gratis gebruikers kunnen beperkt zijn.

DriverHub downloadt en installeert stuurprogramma's voor u en heeft een hele sectie van het programma gewijd aan herstel mocht er iets misgaan.

Het programma zelf heeft een schone interface met slechts een paar menuknoppen. In de instellingen zijn opties voor het wijzigen van de downloadmap en het uitschakelen van programma-updatecontroles.

Je kunt dingen eenvoudig houden en alles installeren wat het programma aanbeveelt, of je kunt alles in de lijst uitvouwen om versienummers te zien en alternatieve stuurprogramma's te installeren (d.w.z. een nieuwere stuurprogramma maar niet de huidige versie).

De sectie Nuttige hulpprogramma's is niet gerelateerd aan stuurprogramma's, maar bevat wel enkele handige links naar Windows-hulpprogramma's, zoals Schijfbeheer en Taakbeheer. Sommige van de andere delen van het programma, zoals de back-up- en autorun-functies, zijn verboden tenzij u beta alt.

DriverHub zou werken met Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Ashampoo Driver Updater

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Begrijpelijk, zelfs voor beginnende gebruikers.
  • Maakt een back-up en herstelt stuurprogramma's.
  • Maakt een herstelpunt voor je.
  • Volledig vrij van advertenties van derden.
  • Kan automatisch scannen volgens een schema.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan de stuurprogramma's niet in bulk downloaden of installeren.
  • Sommige instellingen kunnen niet worden gewijzigd, tenzij je beta alt.

Meer dan 400.000 stuurprogramma's voor 150.000+ apparaten zijn beschikbaar via dit programma. De driver-updater van Ashampoo is extreem gemakkelijk te gebruiken omdat hij de driver voor u downloadt en installeert. Het kan ook een back-up maken van stuurprogramma's en deze herstellen voor veiligheidsdoeleinden, automatisch een herstelpunt maken voordat alle stuurprogramma's worden geïnstalleerd en een gedetailleerde scanplanner volgen.

Iets dat je met dit programma krijgt dat niet alle concurrentie ondersteunt, is de mogelijkheid om stuurprogramma's te negeren. Als je een update blijft zien die je niet wilt toepassen, is het eenvoudig om deze aan de negeerlijst toe te voegen en zal deze in de toekomst niet meer als update verschijnen.

De systeemvereisten zijn dat u Windows 10, Windows 8 of Windows 7 gebruikt.

DriverMax

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geen prompts bij het bijwerken van stuurprogramma's (ze worden automatisch geïnstalleerd).
  • Drivers worden gedownload vanuit het programma.
  • Hiermee kunt u ook een back-up maken van al uw apparaatstuurprogramma's.
  • Kan een offline scanbestand maken.
  • Hiermee kunt u het scanschema bewerken.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt tot twee downloads van stuurprogramma's per dag.
  • Er kan slechts één stuurprogramma tegelijk worden gedownload (geen optie voor bulkdownload).
  • Blokkeert sommige functies; ze zijn gereserveerd voor professionele gebruikers.

DriverMax is een ander gratis Windows-programma dat verouderde stuurprogramma's bijwerkt. Hoewel het op een paar gebieden beperkt is, blinkt het ook uit in andere.

Naast het updaten van oude stuurprogramma's, kan dit programma een back-up maken van sommige of alle momenteel geïnstalleerde stuurprogramma's, geback-upte stuurprogramma's herstellen, stuurprogramma's terugdraaien, onbekende hardware identificeren, een systeemherstelpunt maken voordat stuurprogramma's worden geïnstalleerd, een offline scanbestand voor pc's zonder netwerkverbinding en voer automatische scans volgens een schema uit.

Nadat er updates zijn gevonden, ontvang je een melding onderaan het scherm, waar je het een dag kunt snoozen als je de updates liever later wilt bekijken. Als je eenmaal hebt besloten om de updates te installeren, kun je er slechts één tegelijk krijgen (twee in totaal per dag), hoewel het stil en automatisch wordt geïnstalleerd.

DriverMax ontdekte een aanzienlijk hoger aantal verouderde stuurprogramma's dan elk ander programma uit deze lijst. We hebben de versienummers vergeleken met de momenteel geïnstalleerde stuurprogramma's en ze leken allemaal geldige updates te zijn.

Betalende gebruikers krijgen extra voordelen zoals onbeperkte downloads, chauffeurscontroles per uur, downloadprioriteit en geautomatiseerde driverdownloads.

Dit programma draait op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Hoewel dit programma het aantal downloads dat u per dag kunt uitvoeren beperkt, kunt u zo vaak als u wilt controleren op verouderde stuurprogramma's. Je bent gewoon beperkt als het gaat om het downloaden ervan. We praten meer in de recensie over waarom dit niet zo'n slechte limiet is als het misschien klinkt.

Quick Driver Updater

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het programma wordt snel geïnstalleerd.
  • Het geïnstalleerde stuurprogramma en het beschikbare versienummer en de datum worden weergegeven.
  • Zal een herstelpunt maken vóór installaties.
  • Hiermee kunt u een scanschema kiezen om u op de hoogte te stellen van updates.

Wat we niet leuk vinden

  • Maakt voortdurend reclame voor de Pro-versie.
  • Moet elke update afzonderlijk installeren.
  • Andere functies kosten, zoals hogere downloadsnelheden en back-ups van stuurprogramma's.

Quick Driver Updater biedt niet veel unieke functies die verder gaan dan de andere programma's in deze lijst. In feite zijn er verschillende manieren waarop het meer beperkend is dan de andere programma's hierboven.

Het is echter heel gemakkelijk te begrijpen hoe je het moet gebruiken, het werkt snel, stuurprogramma's worden gedownload en geïnstalleerd in het programma, en het is een geweldige manier om een second opinion te krijgen als je denkt dat een van de andere apps in dit programma lijst heeft geen update of twee ontvangen.

Sommige dingen die u kunt doen, is door de lijst met geïnstalleerde en verouderde stuurprogramma's zoeken om iets op trefwoord te vinden, stuurprogramma's toevoegen aan de negeerlijst en automatisch controleren op updates volgens een schema (zo vaak als elke dag).

We hebben dit programma getest in Windows 11. Het is ontworpen voor Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Apparaatspecifieke updaters

Alle hierboven beschreven hulpprogramma's werken op verschillende computersystemen om de juiste stuurprogramma's te vinden die u nodig hebt. Als u echter weet wie het apparaat in kwestie vervaardigt, kunt u op hun website kijken voor een tool die speciaal is ontworpen voor het bijwerken van die stuurprogramma's.

Intel Driver & Support Assistant kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de meeste van uw Intel-hardwarestuurprogramma's bij te werken. Het bijwerken van NVIDIA-stuurprogramma's is eenvoudig met GeForce Experience omdat het u automatisch op de hoogte kan stellen van nieuwe stuurprogramma's en u van de update kan voorzien.

Aanbevolen: