Hoe het te repareren wanneer Time Machine vastloopt Een back-up voorbereiden

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Time Machine vastloopt Een back-up voorbereiden
Hoe het te repareren wanneer Time Machine vastloopt Een back-up voorbereiden
Anonim

Time Machine heeft veel trucs om foutloze back-ups te maken en back-ups die zo min mogelijk tijd in beslag nemen. Maar in sommige gevallen kunnen deze twee doelen ervoor zorgen dat Time Machine er lang over doet om een back-up voor te bereiden. Als je een erg lange voorbereidingsfase ziet of als Time Machine vast lijkt te zitten in het voorbereidingsproces, zou deze gids je moeten helpen het probleem op te lossen.

Is Time Machine vastgelopen in het voorbereidingsproces?

Normaal gesproken, tenzij je belangrijke wijzigingen hebt aangebracht of verschillende nieuwe bestanden aan je schijf hebt toegevoegd, is het proces "back-up voorbereiden" snel. Het is zo snel dat de meeste Time Machine-gebruikers er niets van merken, behalve de eerste Time Machine-back-up, waar de voorbereidingsfase lang duurt.

Als het voorbereidingsproces een tijdje duurt, kun je als volgt zien of het vastzit:

  1. Met Time Machine schijnbaar vast in het voorbereidingsproces, ga naar het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Time Machine.

    Image
    Image
  3. Je ziet een Voortgangsbalk voor het voorbereiden van back-up die aangeeft hoe ver het voorbereidingsproces van Time Machine is.

    Image
    Image
  4. Als de voortgangsbalk zelfs langzaam en stapsgewijs vooruit gaat, werkt Time Machine. Wees geduldig en onderbreek het proces niet.
  5. Als de voortgangsbalk langer dan 30 minuten geen beweging laat zien, kan Time Machine vastlopen.

    Als je belangrijke bestanden hebt toegevoegd sinds de laatste back-up, of als dit je eerste back-up in een tijdje is, geef het proces dan een paar uur of laat het zelfs een nacht staan.

Annuleer de huidige back-uppoging

Als het voorbereidingsproces voor de back-up van Time Machine vastloopt, moet je de huidige back-uppoging annuleren voordat je verder gaat met het oplossen van problemen.

  1. Klik op de X naast de voortgangsbalk om het huidige back-upvoorbereidingsproces van Time Machine te stoppen.

    Image
    Image
  2. Je zult zien dat Time Machine het voorbereidingsproces stopt.

    Image
    Image
  3. Als het voorbereidingsproces is gestopt, zorg er dan voor dat Automatisch een back-up maken is uitgeschakeld.

    Image
    Image
  4. Vervolgens moet je het.inprogress-bestand van het geannuleerde back-upproces verwijderen. Open uw Time Machine-back-upvolume en selecteer Backups.backupd.

    Image
    Image
  5. Zoek het bestand dat eindigt op.inprogress. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en verwijder het, en maak vervolgens de prullenmand leeg.

    Image
    Image

Time Machine repareren als het vastloopt

Nadat je de mislukte back-uppoging hebt geannuleerd, probeer je enkele stappen voor probleemoplossing om te zien of je Time Machine kunt krijgen om een correcte back-up van je systeem te maken. Twee veelvoorkomende problemen zijn onder meer grote bestanden die het proces in de weg staan en Spotlight Search die het back-upvolume indexeert.

Overbrug grote bestanden

Grote foto- of videobestanden hangen mogelijk aan Time Machine. Probeer ze uit te sluiten van de back-up en kijk of dit het probleem oplost.

  1. Selecteer in het dialoogvenster Time Machine Options.

    Image
    Image
  2. Selecteer het plus (+) teken.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar de bestanden of mappen die u wilt uitsluiten en selecteer Exclude. Herhaal dit om meer bestanden of mappen uit te sluiten.

    Image
    Image
  4. Selecteer Opslaan.

    Image
    Image
  5. Zonder grote bestanden uitgesloten, probeer Time Machine opnieuw uit te voeren en kijk of het nog steeds vastloopt in de voorbereidingsfase.

Voorkomen dat Spotlight het back-upvolume van Time Machine indexeert

Spotlight kan het voorbereidingsproces van Time Machine verstoren als het het Time Machine-back-upvolume indexeert. Probeer te voorkomen dat Spotlight het back-upvolume van Time Machine indexeert door het toe te voegen aan het tabblad Privacy van het Spotlight-voorkeurenpaneel. Hier is hoe:

  1. Ga naar het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Spotlight.

    Image
    Image
  3. Klik op de Privacy tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer het plus (+) teken en navigeer naar uw Time Machine-back-upvolume, of sleep het Time Machine-back-upvolume naar het venster.

    Image
    Image
  5. Spotlight indexeert niet langer het back-upvolume van Time Machine. Probeer uw Time Machine-back-up opnieuw uit te voeren en kijk of dit het probleem oplost.

Aanvullende stappen voor probleemoplossing om te proberen

Er zijn een paar andere oplossingen om te proberen wanneer Time Machine vastloopt in het voorbereidingsproces.

  1. Herstart je Mac. Soms kan een eenvoudige herstart problemen oplossen. Probeer je Mac opnieuw op te starten en kijk of dit de problemen van Time Machine oplost.
  2. Controleer uw netwerkverbinding. Als je een back-up maakt via een netwerk, kan een zwakke of niet-bestaande wifi-verbinding ertoe leiden dat Time Machine vastloopt in de voorbereidingsfase. Controleer je wifi- of internetverbinding en zorg ervoor dat deze goed werkt.
  3. Controleer uw antivirusinstellingen. Uw antivirusoplossing verstoort mogelijk de back-uppoging van Time Machine. Sluit in uw antivirusinstellingen het reservekopievolume van Time Machine uit.
  4. Update je macOS. Een verouderde macOS-versie kan problemen veroorzaken met Time Machine. Werk macOS bij naar de nieuwste versie en kijk of dit het probleem oplost.

Wat kan een Time Machine-back-up beschadigen?

Het wijzigingslogboek van het bestandssysteem van Time Machine kan om verschillende redenen corrupt raken, met als meest waarschijnlijke onverwachte afsluitingen of vastlopen en het verwijderen of uitschakelen van externe volumes zonder ze eerst correct uit te werpen.

Als Time Machine vaststelt dat het wijzigingslogboek van het bestandssysteem niet bruikbaar is, voert het een diepe scan van het bestandssysteem uit om een nieuw wijzigingslogboek te maken. Het diepe scanproces verlengt de tijd die nodig is om Time Machine voor te bereiden op het maken van een back-up aanzienlijk. Gelukkig, zodra de diepe scan is voltooid en het wijzigingslogboek is gecorrigeerd, zou Time Machine de volgende back-ups op de gebruikelijke manier moeten uitvoeren.

Hoe werkt Time Machine?

Time Machine gebruikt een inventarisatiesysteem dat macOS maakt als onderdeel van het bestandssysteem en registreert elk bestand dat is gewijzigd. Time Machine vergelijkt dit logboek met bestandswijzigingen met de inventaris en maakt incrementele back-ups. Deze incrementele back-ups nemen meestal niet veel tijd in beslag en zorgen voor een volledige back-up van uw bestanden.

FAQ

    Hoe herstel ik vanuit Time Machine?

    Om bestanden van Time Machine te herstellen, selecteert u het Time Machine pictogram in uw menubalk en selecteert u vervolgens Enter Time Machine. Kies het bestand dat u wilt herstellen en klik op Herstellen.

    Hoe verwijder ik Time Machine-back-ups?

    Om Time Machine-back-ups te verwijderen, selecteert u het Time Machine-pictogram in uw menubalk > selecteert u Enter Time Machine. Blader door uw back-ups totdat u degene vindt die u wilt verwijderen. Selecteer Meer (drie stippen) en klik op Back-up verwijderen.

    Hoe zet ik Time Machine uit?

    Als u Time Machine wilt uitschakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Time Machine. Schakel Automatisch een back-up maken uit. Schakel optioneel Show Time Machine in menubalk. uit

Aanbevolen: