Ouderlijk toezicht gebruiken op Kindle

Inhoudsopgave:

Ouderlijk toezicht gebruiken op Kindle
Ouderlijk toezicht gebruiken op Kindle
Anonim

Wat te weten

  • Voeg elk kind toe aan Amazon Household via je Amazon-hoofdaccount om Kindle-bediening in te schakelen.
  • Kindle Fire: Instellingen > Ouderlijk toezicht en configureer vervolgens elk kind voor aangepaste instellingen.
  • Kindle ereader: Alle instellingen en stel vervolgens de bibliotheek in met een pincode.

In dit artikel zullen we kijken naar het configureren van ouderlijk toezicht op een Kindle-apparaat.

Hoe stel ik ouderlijk toezicht in op mijn Kindle?

Ouderlijk toezicht helpt voorkomen dat kinderen ongepaste inhoud bekijken, en Amazon stelt je ook in staat om met de hand een bibliotheek met boeken en andere inhoud voor je gezin samen te stellen.

  1. Stel een apart account in voor elk kind in Amazon Household. Ga naar Uw account > Amazon Household en kies de juiste leeftijdsgroep. Voer de geboortedatum en naam in en sla op.

    Image
    Image

    Tip

    Een 'tiener'-account heeft meer vrijheid, inclusief de mogelijkheid om zelfstandig te winkelen, hoewel je een bestelling wel moet goedkeuren. Een "kinder"-account is beperkt tot Amazon Kids en de inhoud die u op het apparaat toestaat.

  2. Ga naar de Amazon-pagina Mijn inhoud en apparaten en kies Inhoud linksboven. Alle inhoud in uw bibliotheek wordt automatisch ingesteld op "Uit" voor een kinderprofiel. Je kunt alles wat je bezit inschakelen, inclusief documenten en bestanden.

    Image
    Image
  3. Schakel ouderlijk toezicht in op je Kindle-apparaat.

    Op een Kindle Fire:

    • Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht en schakel Ouderlijk toezicht in op Aan. U wordt gevraagd een wachtwoord in te stellen dat minimaal vier tekens lang is.
    • Ga terug naar het menu Instellingen en tik op Profielen en gezinsbibliotheek. Van daaruit kun je aangepaste beperkingen instellen, zoals tijdslimieten en toegang tot de bibliotheek voor elk kind.
    Image
    Image

    Op een Kindle-e-reader:

    • Veeg vanaf de bovenkant van de ereader omlaag en kies Alle instellingen > Ouderlijk toezicht > Beperkingen Hiermee kunt u de webbrowser, winkel, cloud en toegang tot het sociale netwerk Goodreads. Nadat u uw keuzes hebt gemaakt, wordt u gevraagd een pincode in te stellen.
    • Druk op de pijl Terug en kies Huishoud- en gezinsbibliotheek. Alle boeken die u op uw pagina Inhoud en apparaten heeft gewist, kunnen worden gedownload.

Hebben Kindles ouderlijk toezicht?

Ja, maar u moet de functie inschakelen. Dit stelt je echter wel in staat om met de hand te kiezen wat kinderen kunnen lezen en doen op elke tablet tot op zekere hoogte. Houd er rekening mee dat je ook ouderlijk toezicht moet configureren in games en apps zoals Overdrive en Libby, die staat u toe om te lenen van lokale bibliotheken, en is mogelijk niet van toepassing op onafhankelijke browsers zoals Opera. Dus als je die apps voor kinderen hebt ingeschakeld, neem dan even de tijd om ook hun ouderlijk toezicht te onderzoeken.

FAQ

    Hoe reset ik Kindle ouderlijk toezicht?

    Op een Kindle Fire-tablet krijg je, nadat je vijf keer een onjuist wachtwoord hebt ingevoerd, een prompt om het wachtwoord opnieuw in te stellen met je Amazon-account. Op een Paperwhite is de enige oplossing echter om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Voer 111222777 in als wachtwoord en het apparaat wist zichzelf. Zodra het opnieuw is opgestart, kun je weer inloggen op je Amazon-account en je boeken opnieuw downloaden.

    Hoe schakel ik een Kindle Paperwhite uit?

    Je Paperwhite gaat nooit echt uit, tenzij de batterij leeg is; anders wordt het scherm gewoon in de sluimerstand gezet. Druk op de Power-knop of sluit de hoes van uw case om het scherm uit te schakelen.

Aanbevolen: