Hoe Safari ouderlijk toezicht te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Safari ouderlijk toezicht te gebruiken
Hoe Safari ouderlijk toezicht te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga op iPhone/iPad naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen> Toegestane apps > Inhoudsbeperkingen > Webinhoud.
  • Om Safari volledig uit te schakelen, zet u onder Toegestane apps Safari in off.
  • Ga op Mac naar Apple-logo > Systeemvoorkeuren > Schermtijd > Inhoud en privacy > Inschakelen.

Dit artikel legt uit hoe je Safari ouderlijk toezicht gebruikt. De instructies zijn van toepassing op iPhones en iPod touch met iOS 12 en hoger, iPads met iPadOS 12 en hoger en macOS Catalina (10.15) en hoger.

Hoe Safari ouderlijk toezicht te gebruiken op iPhone

Het ouderlijk toezicht dat beschikbaar is voor Safari op iPhone maakt deel uit van Schermtijd. Screen Time doet meer dan Safari besturen; het helpt u ook om limieten voor het apparaatgebruik in te stellen. Volg deze stappen om Safari op iPhones en iPod touch te bedienen:

Zorg ervoor dat je deze instellingen toepast op de apparaten die door je kinderen worden gebruikt, niet die van jezelf. De enige uitzondering is als u Family Sharing op de Mac gebruikt. In dat geval kun je je eigen Mac gebruiken en de instellingen voor elk kind toepassen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Schermtijd.
  3. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen.

    Image
    Image
  4. Schakel de Inhouds- en privacybeperkingen schuifregelaar naar on/green.

    Voer desgevraagd de toegangscode voor de schermtijd in voor dit apparaat.

  5. Tik op Toegestane apps. Om Safari volledig uit te schakelen en surfen op het web op dit apparaat te voorkomen, zet u de schuifregelaar Safari op off/white.

    Image
    Image
  6. Tik op Inhoudsbeperkingen.
  7. Tik op Webinhoud.

    • Om toegang tot Apple's lijst met websites voor volwassenen op deze telefoon te voorkomen, tikt u op Beperk websites voor volwassenen. Om sites toe te voegen die altijd of nooit zijn toegestaan, tik je op Add Website en voeg je het adres van de site toe.
    • Als u dit apparaat wilt beperken tot het bladeren door een reeks vooraf gedefinieerde websites, tikt u op Alleen toegestane websites Om extra websites aan deze lijst toe te voegen, tikt u op Website toevoegen en voeg vervolgens het adres van de site toe. Om sites uit de lijst te verwijderen, veegt u van rechts naar links en tikt u op Verwijderen
    Image
    Image

Je kunt er ook de voorkeur aan geven websites op de iPhone te blokkeren of gewoon advertenties in Safari te blokkeren. Beide opties zijn goed en volgen iets andere stappen dan hier getoond, maar alleen het blokkeren van advertenties biedt mogelijk niet alle censuur die je nodig hebt voor kinderen.

Hoe Safari ouderlijk toezicht te gebruiken op iPad

Omdat de iPhone en iPad een zeer vergelijkbaar besturingssysteem gebruiken, is het Safari-ouderlijk toezicht op iPad in principe hetzelfde als op iPhone. Beide maken deel uit van Screen Time.

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Schermtijd.

    Image
    Image
  3. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen.

    Image
    Image
  4. Schakel de Inhouds- en privacybeperkingen schuifregelaar naar on/green.

    Image
    Image

    Voer desgevraagd de toegangscode voor de schermtijd in voor dit apparaat.

  5. Tik op Toegestane apps. Om Safari volledig uit te schakelen en surfen op het web op deze iPad te voorkomen, zet u de Safari schuifregelaar op off/white.

    Image
    Image
  6. Tik op Inhoudsbeperkingen en tik vervolgens op Webinhoud.

    Image
    Image
  7. In de Web Content sectie kun je permissies instellen zoals je wilt:

    • Om toegang tot Apple's lijst met websites voor volwassenen op deze iPad te voorkomen, tikt u op Beperk websites voor volwassenen. Om sites toe te voegen die altijd of nooit zijn toegestaan, tik je op Add Website en voeg je het adres van de site toe.
    • Om dit apparaat te beperken tot alleen browsen naar een reeks vooraf gedefinieerde websites, tikt u op Alleen toegestane websites Om extra websites aan deze lijst toe te voegen, tikt u op Toevoegen Website en voeg vervolgens het adres van de site toe. Om sites uit de lijst te verwijderen, veegt u van rechts naar links en tikt u op Verwijderen
    Image
    Image

Safari ouderlijk toezicht gebruiken op Mac

De Mac gebruikt Screen Time om ouders ook controle over Safari te geven, maar de manier waarop je Screen Time opent is heel anders.

Mac-computers hebben ook instellingen voor ouderlijk toezicht en schermtijd waar je dieper in kunt graven om de toegang vanaf een van die apparaten te beperken.

  1. Klik op het Apple-logo > Systeemvoorkeuren > Schermtijd.

    Onthoud dat als je Delen met gezin gebruikt, klik op de naam van je kind wiens instellingen je wilt wijzigen. Je vindt al je kinderen in een menu in de linkerzijbalk.

  2. Klik op Inhoud en privacy.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Turn On.
  4. Om Safari Ouderlijk toezicht te configureren, klikt u op Content en kiest u een van de volgende opties:

    • Onbeperkte toegang: Klik hierop om uw kind toegang te geven tot elke site op internet.
    • Beperk websites voor volwassenen: Wil je websites blokkeren die door Apple als volwassenen zijn vermeld? Kies deze optie. U kunt hier ook uw eigen sites toevoegen.
    • Alleen toegestane websites: maak een reeks websites die de enige zijn die uw kinderen kunnen bezoeken door hun adressen aan deze lijst toe te voegen.

Aanbevolen: