Waarom online moderatie nieuwe oplossingen nodig heeft

Inhoudsopgave:

Waarom online moderatie nieuwe oplossingen nodig heeft
Waarom online moderatie nieuwe oplossingen nodig heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TikTok zal gebruikers nu vragen voordat ze een opmerking sturen die de communityrichtlijnen van de app zou kunnen schenden.
  • Hoewel dit nuttig is, zien velen dit als een kleine stap om online pesten en haat te stoppen.
  • Uiteindelijk moeten TikTok en andere sociale-mediawebsites nieuwe oplossingen vinden buiten geautomatiseerde moderatie om om echt vooruit te komen.
Image
Image

Online modereren is een van de meest uitdagende problemen waarmee sociale media momenteel worden geconfronteerd, maar experts zeggen dat de oplossing niet simpelweg het toevoegen van meer regels is.

TikTok heeft onlangs een nieuwe functie toegevoegd die gebruikers zal vragen voordat ze een hatelijke of regelovertredende opmerking kunnen sturen. De actie is een poging om de online haat en pesterijen te beteugelen die zich hebben verspreid over verschillende sociale-medianetwerken, waaronder de populaire app voor het delen van video's.

Helaas, hoewel sites het misschien goed bedoelen met deze functies, pakken ze niet het grotere probleem aan dat onder de oppervlakte ligt.

"Het belangrijkste probleem met zoveel [online moderatie] is dat er geen one size fits all is. Er is geen goede oplossing die voor iedereen werkt", Catie Osborn, een TikToker die onlangs merkte dat ze met een permanent verbod, vertelde Lifewire tijdens een gesprek.

Helderheid vinden

Osborn, die op TikTok "catieosaurus" noemt, heeft meer dan 400.000 volgers op de site voor het delen van video's. In haar video's richt ze zich op seksueel welzijn, hoe het is om met ADHD te leven en andere neurodivergente onderwerpen.

In het weekend kwam ze echter al haar werk in gevaar toen TikTok haar account verbood wegens 'het overtreden van communityrichtlijnen', zonder enige aanvullende context van welke regels ze mogelijk heeft overtreden.

Het is dit gebrek aan opheldering dat voor veel gebruikers zo verontrustend is geworden. Omdat sociale-mediasites zoals TikTok en Twitter zoveel rapporten binnenbrengen, is een groot deel van het proces geautomatiseerd.

"Als je het hebt over honderden miljoenen gebruikers, is er geen perfecte oplossing."

Dit betekent dat er systemen worden opgezet om tijdelijke bans te activeren, afhankelijk van het aantal rapporten dat een stuk inhoud genereert. Osborn vertelde ons bijvoorbeeld dat als meerdere mensen een TikToker-livevideo melden, ze die gebruiker onmiddellijk verbieden om live te gaan voor minimaal 24 uur.

"Er is een gebrek aan duidelijkheid over wat werkt en wat niet", legt Osborn uit.

Volgens Osborn heeft de app een aanzienlijke toename gezien van het aantal makers van massale rapportage door gebruikers omdat ze de kleur van hun huid, hun seksualiteit en meer niet leuk vinden.

Deze mogelijkheid en het gebrek aan opheldering van TikTok over wat de gebruiker verkeerd heeft gedaan, is een groot deel van de frustratie, zegt ze.

"Hoe moeten we weten wat we verkeerd hebben gedaan als je het ons niet vertelt", vroeg ze. "Ik ben meer dan bereid om te zeggen dat ik het verprutst heb. Maar als je me niet vertelt hoe ik het verpest heb, kan ik het niet repareren."

Osborn is ook niet de enige die in de war is geraakt door een verbod. Veel gebruikers hebben zich tot de Twitter-feed van TikTok gewend om antwoorden te vinden over hun verboden, waarbij veel tweets hetzelfde antwoord ontvingen om vanuit de app in beroep te gaan tegen het verbod.

Zonder te begrijpen waarom ze zijn verbannen, kunnen gebruikers nog meer gefrustreerd raken wanneer ze proberen te bedenken wat ze nu moeten doen.

Nieuwe oplossingen aanmoedigen

Hoewel functies zoals prompts voor opmerkingen een positieve invloed kunnen hebben op de gemeenschap, zien sommigen ze niet als oplossingen voor de lange termijn.

"Deze functie zal waarschijnlijk alleen individuen beïnvloeden die eigenlijk willen voorkomen dat ze onbedoeld gemeen klinken", vertelde Cody Nault, een software-engineer die zijn codering op TikTok deelt, via e-mail aan Lifewire.

"Helaas lijkt het erop dat veel van de haat die zich op het platform verspreidt, hard bedoeld is."

Image
Image

Nault legde uit hoe mensen TikTok's Stitch-functie blijven gebruiken - waarmee je delen van een andere video aan elkaar kunt naaien met die van jezelf - om makers te roepen en belachelijk te maken. Hij schrijft dit grotendeels toe aan het succes van hatelijke inhoud op sociale media en zei dat hij liever TikTok zou zien in plaats daarvan positievere makers te pushen.

Voor anderen zoals Osborn is het probleem niet een gebrek aan rapportagefuncties. Het is hoe de sites met die rapporten omgaan. Gebrek aan communicatie en gemakkelijk te misbruiken rapporteringssystemen zijn grote problemen waaraan moet worden gewerkt, maar ze is niet naïef.

"Als je het hebt over honderden miljoenen gebruikers, is er geen perfecte oplossing", zei Osborn. Ze voegde eraan toe dat hoewel haar account is hersteld, veel makers minder geluk hebben.

"Ik denk niet dat er een one-size-fits-all oplossing is. Maar wanneer het patroon begint te worden, krijgen honderden makers hun accounts verbannen - en herhaaldelijk verbannen - omdat ze niets verkeerds hebben gedaan, is er iets gebeurd veranderen."

Aanbevolen: