Wat is een PDF-eigenaarswachtwoord? (Machtigingen wachtwoord wijzigen)

Inhoudsopgave:

Wat is een PDF-eigenaarswachtwoord? (Machtigingen wachtwoord wijzigen)
Wat is een PDF-eigenaarswachtwoord? (Machtigingen wachtwoord wijzigen)
Anonim

Een wachtwoord voor de eigenaar van een PDF is een wachtwoord dat wordt gebruikt om bepaalde documentbeperkingen (meer hierover hieronder) in PDF-bestanden in te stellen.

In Adobe Acrobat wordt het wachtwoord van de PDF-eigenaar het wachtwoord voor machtigingen wijzigen genoemd. Afhankelijk van de PDF-lezer of -schrijver die u gebruikt, wordt dit mogelijk ook wel het PDF-machtigingswachtwoord, het beperkingswachtwoord of het PDF-hoofdwachtwoord genoemd.

Image
Image

Wat doet een wachtwoord voor een PDF-eigenaar?

Vanaf de nieuwste PDF-versie kunnen documentbeperkingen die zijn ingesteld met een eigenaarswachtwoord het volgende omvatten:

  • Afdrukken
  • Het document wijzigen
  • Documentmontage
  • Content kopiëren
  • Content kopiëren voor toegankelijkheid
  • Pagina en afbeeldingen extraheren
  • Commentaar
  • Vullen van formuliervelden
  • Ondertekenen
  • Sjabloonpagina's maken

Afhankelijk van de PDF-schrijver die u gebruikt, waarvan er enkele in de volgende sectie hieronder worden vermeld, zou u in staat moeten zijn om bepaalde beperkingen toe te staan terwijl u andere blokkeert. U kunt bijvoorbeeld het kopiëren van tekst en afbeeldingen uitschakelen, maar afdrukken inschakelen, wat handig is als u een PDF wilt verspreiden maar het dupliceren van delen van uw eigen werk wilt ontmoedigen.

Het maakt niet uit of er slechts enkele beperkingen zijn of dat ze allemaal zijn, u moet nog steeds het wachtwoord voor wijzigingsmachtigingen aan de PDF-lezer verstrekken voordat u volledige, onbeperkte toegang tot het document krijgt.

Een wachtwoord voor een PDF-eigenaar instellen

Er zijn tal van gratis programma's die PDF-beperkingen ondersteunen door een PDF-eigenaarswachtwoord te configureren.

Een paar voorbeelden zijn PDF-makers zoals PDF24 Creator en PDFCreator, en andere gerelateerde tools zoals PDFill Free PDF Tools (via de optie voor versleutelen/ontsleutelen), PrimoPDF en Nitro Pro.

Image
Image

Elke PDF-schrijver heeft een ander proces om dit in hun respectievelijke programma's te doen, maar aangezien de mogelijkheid wordt geboden via de PDF-standaard, zullen ze in de meeste opzichten allemaal behoorlijk op elkaar lijken.

Hoe voorkom ik dat iemand een PDF opent?

Naast het gebruik van een PDF-eigenaarswachtwoord om te beperken wat er met een geopende PDF kan worden gedaan, kunt u zelfs voorkomen dat iemand de PDF opent. Dat klopt - je kunt het zelfs zo strak vergrendelen dat er een wachtwoord nodig is om de inhoud te zien.

Omdat een eigenaarswachtwoord het openen van het document niet beperkt, moet u een PDF-gebruikerswachtwoord gebruiken om "document open"-beveiliging te bieden.

Bij sommige programma's waar we het al over hebben gehad, kun je ook een gebruikerswachtwoord inschakelen om te voorkomen dat een PDF wordt geopend.

FAQ

    Hoe vind ik de eigenaar van een PDF?

    Open in Windows 11/10 de Verkenner en zoek het PDF-bestand. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Properties > Details en zoek naar het veld Eigenaar.

    Hoe kan ik een PDF-wachtwoord omzeilen?

    Om een wachtwoord uit een PDF te verwijderen, moet je eerst inloggen en het openen. Selecteer vervolgens Extra > Protect > Encrypt > Remove Security.

Aanbevolen: