Twitter's Tor Tool zet totalitarisme omver

Inhoudsopgave:

Twitter's Tor Tool zet totalitarisme omver
Twitter's Tor Tool zet totalitarisme omver
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter's nieuwe Tor-ui helpt censuur en detectie te voorkomen.
  • Twitter's tool is al jaren in ontwikkeling.
  • Tor is niet 100% veilig, maar het is goed genoeg.

Image
Image

Na het Russische verbod heeft Twitter snel zijn Tor-ui-service gelanceerd om anoniem gebruik van de microblogdienst mogelijk te maken.

Twitter's Tor-service is al enkele jaren in ontwikkeling, maar het recente Russische verbod zorgde voor een snelle publieke lancering. Nu heeft iedereen toegang tot Twitter via een anonieme Tor-browser, wat twee grote effecten heeft. Ten eerste voorkomt het dat autoriteiten het gebruik van Twitter door gebruikers volgen, waardoor het veiliger wordt om toegang te krijgen tot de site en om deze te gebruiken om informatie te verspreiden en te lezen. Ten tweede kun je hiermee overheidsblokkades omzeilen.

"Een verbinding van een gewone browser kan worden gecodeerd om te voorkomen dat een derde partij gemakkelijk toegang krijgt tot de inhoud, maar de verbinding zelf is traceerbaar of kan worden geblokkeerd en gecontroleerd. De Tor-browser werkt door een gecodeerde verbinding met de Tor-netwerk", vertelde beveiligingsevangelist Tony Anscombe via e-mail aan Lifewire.

De uienrouter

Tor is een acroniem afgeleid van The Onion Router. Het is een vrijwillig netwerk van meer dan 6.000 computers over de hele wereld dat uw internetverkeer door vele lagen stuurt om uw locatie te verbergen en te voorkomen dat iemand weet welke websites u bezoekt.

"De Tor-browser werkt door een gecodeerde verbinding met het Tor-netwerk tot stand te brengen; het verkeer wordt vervolgens door verschillende willekeurige servers binnen het netwerk geleid voordat het uiteindelijk overgaat op het openbare internet, waarbij het laatste relais de verzoeker wordt van toegang tot de dienst," zei Anscombe.

Het is een belangrijk hulpmiddel om toezicht en censuur te vermijden, maar het is meer een privacybescherming dan volledige bescherming. Zowel de Britse als de Amerikaanse nationale veiligheidsdiensten hebben Tor in het verleden als doelwit gehad, zij het met wisselend succes.

Tor wordt gebruikt door journalisten en activisten, maar wanneer een overheid de toegang tot externe nieuwsbronnen probeert af te sluiten, wordt het ook nuttig voor gewone gebruikers, waardoor ze in contact kunnen blijven met meer neutrale nieuwsbronnen.

Twitter's Tor

Maar waarom moet Twitter er überhaupt bij worden betrokken? Kun je niet gewoon door de website van Twitter bladeren met een Tor-browser? Dat zou inderdaad kunnen, maar daarvoor is nog wel een standaard internetverbinding aan de andere kant van het Tor-netwerk nodig, een verbinding die traceerbaar is. De nieuwe tool van Twitter biedt in plaats daarvan een directe link.

"Er is echter nog steeds de hop van het Tor-netwerk naar het openbare netwerk waarvoor resolutie van een websiteadres nodig is; via DNS", zegt Anscombe."Dit kan nu worden vermeden door het nieuwe Twitter Onion-adres te gebruiken. Dit is specifiek en direct en vereist geen oplossing via een openbaar netwerk."

Image
Image

Twitter's Tor-plannen begonnen lang geleden. In 2014 leidde Twitter's netwerkbeveiligingsingenieur Alec Muffet het team dat de ui van Facebook creëerde. "Sindsdien zijn er af en toe gesprekken geweest over: 'een ui voor Twitter'", zegt Muffet op Twitter.

Wat zit er in voor Twitter?

Dit is volkomen logisch voor gebruikers. Twitter is een geweldige manier om snel informatie openbaar te delen. Dit anonimiseren is niet alleen goed om te ontsnappen aan de greep van verschillende politieke regimes, maar het is ook goed voor klokkenluiders, journalisten en iedereen die niet getraceerd wil worden. Het geldt voor iedereen.

Maar wat maakt Twitter iets uit? Een reden kan zijn dat het echt om vrijheid van meningsuiting geeft en zijn platform wil gebruiken om dat te bevorderen. Het is misschien een enorm wereldwijd megabedrijf, maar het is ook een Californisch technologiebedrijf, en dat heeft meestal alles te maken met vrijheid van meningsuiting en dergelijke, zelfs als het niet zo'n geweldig idee is.

… het voorkomt dat autoriteiten het gebruik van Twitter door gebruikers volgen, waardoor het veiliger wordt om toegang te krijgen tot de site…

Een ander antwoord is dat Twitter een wereldwijd publicatieplatform is en dat zo wil houden. Deze release kan zijn veroorzaakt door de recente internetblokkades in Rusland, maar Twitter's Tor opent, of waarborgt, micro-publicatie in alle onderdrukkende regimes. Het maakt Twitter toegankelijker en ook waardevoller als communicatiemiddel.

"Deze stap stelt gebruikers in andere landen met censuur ook in staat [overheidscensuur te omzeilen], dus het treft meer dan alleen Rusland", vertelde Jamie Knight, CEO van technieuwsuitgever Data Source Hub, via e-mail aan Lifewire. "Is dit een algemeen standpunt tegen dictaturen die de vrijheid van meningsuiting over de hele wereld beperken? Niets in de officiële verklaring van Twitter wijst daarop. Maar nogmaals, Twitter beschermt misschien gewoon zijn eigen belangen door te zorgen voor het grootste aantal gebruikers op zijn platform."

Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit. Vrijheid van meningsuiting is vrijheid van meningsuiting, ongeacht de redenen om het in te schakelen.

Aanbevolen: