Acer zet groot in op groen - lanceert nieuwe milieuvriendelijke laptops

Acer zet groot in op groen - lanceert nieuwe milieuvriendelijke laptops
Acer zet groot in op groen - lanceert nieuwe milieuvriendelijke laptops
Anonim

Er gaat een klein gerucht de ronde dat planeet Aarde maar zo veel hulpbronnen kan leveren, en mensen hebben hun uiterste best gedaan om ze allemaal op te slokken als een gestoorde Pac-Man.

Dit heeft geleid tot een beweging in de richting van duurzaamheid in de technologiesector, en Acer wil zichzelf in de voorhoede van deze beweging positioneren. Daartoe heeft het bedrijf zojuist een aantal nieuwe Vero-laptops aangekondigd die zijn ontworpen met milieuvriendelijke materialen.

Image
Image

De eerste is de Acer Chromebook Vero 514. Deze computer is gemaakt van een verscheidenheid aan gerecyclede kunststoffen (tot 50 procent in het geval van sommige componenten) en benadrukt verhoogde duurzaamheid, omdat het vasthouden aan een computer beter is voor het milieu dan continu nieuwe kopen. Acers zegt dat dit Vero-model voldoet aan de militaire MIL-STD-810H-normen, zodat je het zonder zorgen in een rugzak kunt opbergen, zelfs als je in de regen terechtkomt.

De specificaties gaan echter niet ten koste van milieuvriendelijke materialen. De Vero 514 begint met een Intel i3 CPU, maar gaat tot een 12e generatie Intel Core i7-processor. De laptop heeft ook een aanraakscherm met nauwkeurige kleuren, RAM-opties tot 16 GB en SSD-opties tot 256 GB.

Acer kondigde ook een broer of zus-laptop aan die gericht is op professionals, de Enterprise Vero 514. Deze Chromebook beschikt over alle functies van de op de consument gerichte versie, maar legt een grotere nadruk op enterprise-gebaseerde softwaretoepassingen.

Ze deden ook een aantal behoorlijk intrigerende aankondigingen over de toekomst van het bedrijf. Acer heeft gezworen om in 2035 voor 100 procent afhankelijk te zijn van hernieuwbare energie, met de belofte om tegen 2025 elk product te bouwen met ten minste 30 procent gerecycled plastic. De verpakking van de techgigant heeft ook een complete milieuvriendelijke revisie gekregen.

De nieuwe laptops beginnen bij $500, met beschikbaarheid ergens medio oktober.

Aanbevolen: