Twitch's Body Painting-trendsetter Djarii zet het record recht

Inhoudsopgave:

Twitch's Body Painting-trendsetter Djarii zet het record recht
Twitch's Body Painting-trendsetter Djarii zet het record recht
Anonim

Een ledemaat per keer, de iriserende lichten schijnen helder op Djarii terwijl ze laat zien hoe je jezelf opnieuw kunt maken door de transformerende kracht van dubbele borstels: de ene make-up, de andere bodypaint. Blauwe lichten, een tapijt met luipaardprint en een reeks aardetinten decoreren haar achtergrond in Londen. Een veteraan op het platform, ze heeft meer gezien dan je gemiddelde streamer en heeft zichzelf gecementeerd als een innovator, waarmee ze haar benoeming tot officiële Twitch-ambassadeur in 2018 formaliseerde.

Image
Image

"Ik was dit zeker niet van plan toen ik begon met het hele streaming-gedoe", lachte ze tijdens een telefonisch interview met Lifewire."De enige gedachten van makers van inhoud waren YouTubers, en zelfs toen stond het nog in de kinderschoenen. We livestreamden het spelen van games omdat we dachten dat het leuk zou zijn. Ik had nooit gedacht dat dit zou zijn waar we [belandden] toen."Met haar lichaam als medium, hebben haar kunst en persoonlijkheid een publiek gecultiveerd dat volledig in de ban is van de aanstekelijke gemeenschap rondom de ondernemende streamer. Of het nu een nachtelijke gamestream is of het kijken naar haar nauwgezette, urenlange bodypaint-artistieken, op alle platforms, meer dan 500.000 volgers wachten op de volgende Djarii-drop. De vrouw achter het handvat illustreert hoe het eruit ziet om onverschrokken en onbeschaamd te zijn.

Snelle feiten

Naam: Sophia

Leeftijd: 27

Gelegen: Londen

Random Delight: Tussen twee werelden! De fantastische MMORPG World of Warcraft was haar favoriete ontsnappingsmethode. Het was een van de grootste games ter wereld en diende ook als inspiratie voor haar dromen om een professionele conceptartiest voor videogames te worden, aangezien ze deel uitmaakte van de Deviant Art-gemeenschap van het fandom.

Quote: "Leven en laten leven."

Kunstzinnige ambities

Sophia werd geboren in Zuid-Engeland en groeide op in Portsmouth, op de hoek van het eilandland. Haar vroege leven was er een van persoonlijke beproevingen en ernstige pesterijen door klasgenoten. Videogames werden een ontsnapping voor de jonge Sophia; ze gaven de toekomstige streamer een manier om aan de realiteit te ontsnappen, maar make-up stelde haar in staat ermee om te gaan.

"Het was absoluut mijn heiligdom", zei ze. "Ik heb make-up op zo'n manier gebruikt dat het bijna een deel van mij is geworden. Het is een hulpmiddel van mijn eigen [creatieve] expressie, maar het is ook als een gevangenis van de wereld waarin we leven, waar je op een bepaalde manier moet kijken en een bepaalde manier zijn om geaccepteerd te worden."

Make-up werd een niche. De toekomstige streamer was verliefd op de wereld van kunst en transformatie. Van het kunstenaarschap van videogameconcepten tot gestileerde manga, de aspiraties om een artiest te zijn stonden hoog in het vaandel. Dat was totdat het streamen van start ging.

Met een controller in de ene hand en een make-upborstel in de andere, wendde ze zich tot de wereld van livestreaming nadat een vriend enthousiast was over het vooruitzicht om live te gaan. Het opzetten van die headset en het klikken op de "live"-knop zou haar leven veranderen. Wat begon als gedachteloos plezier, zou uitmonden in een lucratieve, zij het verrassende, carrière.

"Mijn hele streamingcarrière is bezaaid met deze kleine momenten van trots", zei ze. "De gemeenschap [die ik heb gemaakt] geeft me altijd het gevoel dat ik speciaal ben en heeft me altijd het gevoel gegeven dat ik erg geliefd, gekoesterd en verzorgd werd. Elke dag geven ze me het gevoel dat ik het waard ben."

Toen het lichaam het canvas werd

Sophia richtte zich aanvankelijk op videogames en breidde snel haar inhoud uit. Haar liefdesaffaire met make-up en deelname aan een wedstrijd bevestigde, althans voor haar, dat haar weg naar een digitale carrière haar terug zou kunnen leiden naar haar passie voor kunst. Nadat we in 2014 een partnerschap waren aangegaan, was het tijd om de wereld van livestreaming wakker te schudden.

Het creëren van een nieuwe trend kan onbedoelde gevolgen hebben, vooral voor vrouwen. Hoewel bodypainting misschien een eeuwenlange kunstvorm is, werd het voor nee-zeggers op Twitch gezien als niets meer dan een manier om de Servicevoorwaarden van het platform met betrekking tot seksuele inhoud te omzeilen. Een beschuldiging waarvan Sophia zegt dat er zonder pardon wordt gelobbyd bij vrouwen.

Image
Image

"Je bent of hypergeseksualiseerd, of je wordt op een voetstuk gezet omdat je puur bent en niet zoals de andere meisjes. Hoe dan ook, het is geworteld in vrouwenhaat en seksisme," zei ze. "Veel kijkers zullen dit verhaal dat vrouwen inherent seksueel zijn, hun lichaam gebruiken om donaties op te halen. Met… de aard van direct op je lichaam schilderen, was er veel kritiek dat ik het niet zou moeten doen omdat ze mijn lichaam zien als een object van seks."

Desalniettemin hield ze vol. Sophia opende de inhoudscategorieën en breidde uit wat mogelijk was op een gameplatform. Het inluiden van een nieuwe reeks makers en het creëren van een ruimte voor artiesten om hun vaardigheden aan te wenden voor live publiek. Haar reis als streamer was er een van innovatief succes.

Sophia breidt transformatie uit tot buiten haar persoon, en die transformerende kracht leidde ertoe dat ze een hele industrie hervormde. En hoewel ze beseft dat er nog veel verandering te zien is, blijft haar kleine creatieve hoekje een toevluchtsoord voor de gekke kleine kunstenaars die in iedereen leven.

Aanbevolen: