Hoe u het serienummer van uw laptop kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u het serienummer van uw laptop kunt vinden
Hoe u het serienummer van uw laptop kunt vinden
Anonim

Wat te weten

  • Type wmic bios en krijg serienummer bij de opdrachtprompt.
  • Kijk aan de onderkant van de laptop voor het label.
  • Controleer de bon van de fabrikant of het garantiebewijs.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het serienummer van een laptop met Windows 10 of 11 kunt vinden en waarom u dit mogelijk nodig heeft.

Bottom Line

Een laptopserienummer is een unieke reeks cijfers en letters die aan uw laptop is toegewezen. Geen twee laptops hebben hetzelfde serienummer.

Zoek het serienummer met behulp van commando's

Een van de eenvoudigste manieren om je serienummer te vinden, is door een paar commando's in te voeren. Binnen enkele ogenblikken kunt u uw serienummer bekijken en kopiëren naar een ander document. Hier moet je kijken.

Hiervoor moet uw laptop operationeel zijn.

  1. Typ op je laptop cmd in de zoekbalk.

    Image
    Image
  2. Typ bij de opdrachtprompt wmic bios get serialnumber.

    Image
    Image
  3. Druk op Enter.
  4. Uw serienummer verschijnt nu na de prompt.

Fysiek het serienummer vinden

Als je laptop niet opstart of je voelt je niet op je gemak bij het invoeren van opdrachten, draai je laptop dan om en zoek naar S/N of Serial Nummer gevolgd door een reeks letters en cijfers op het label. Mogelijk vindt u het ook op de doos waarin uw laptop is geleverd.

Bottom Line

Als je je laptop bij de fabrikant hebt geregistreerd, moet je serienummer worden vermeld in de registratiedocumentatie, het garantiebewijs of de e-mailbevestiging. Mogelijk vindt u het ook op het aankoopbewijs.

Waarom u het serienummer van uw laptop nodig heeft

Zoals eerder vermeld, is een serienummer van een laptop handig voor garantieclaims en verzekeringskwesties. Het helpt ook de technische ondersteuning om te bepalen wanneer uw laptop is gemaakt en om uit te leggen welke specifieke hardware erop draait., dus het is handig in veel situaties, bijvoorbeeld wanneer:

  • U moet de authenticiteit van uw laptop bewijzen aan een koper.
  • De technische persoon of de klantenservice van de fabrikant moet het specifieke model, de specificaties en/of garantiedetails identificeren.
  • De laptop is gestolen en er is een verzekeringsclaim ingediend.
  • Een technicus moet compatibele onderdelen specificeren voor upgrades of reparaties.

FAQ

    Hoe kan ik het serienummer van mijn HP laptop vinden?

    Controleer eerst de onderkant of achterkant van de laptop. Als je een laptop hebt met een verwijderbare batterij, kijk dan in het batterijcompartiment. Als laatste, verwijder voor een afneembare laptop de tablet uit het dock om het serienummer te onthullen.

    Hoe kan ik het serienummer van mijn Dell-laptop vinden?

    Hoewel u Windows-opdrachten kunt gebruiken om het serienummer te vinden, kunt u het ook vinden op de servicetag van een Dell-laptop. De servicetag bevindt zich op het onderste paneel.

    Hoe vind ik het serienummer op mijn Toshiba-laptop?

    Het serienummer is te vinden als een gedrukte sticker of laserets op de onderkant van een Toshiba-laptop. U kunt ook het hulpprogramma Toshiba Productinformatie downloaden en uitvoeren om uw serienummer op te halen.

    Hoe vind ik het serienummer op mijn Lenovo-laptop?

    Op een Lenovo-laptop staat het serienummer aan de onderkant van het systeem. U kunt ook naar de Lenovo Support-website gaan, Detect Product selecteren en Lenovo Service Bridge installeren. Na installatie opent Lenovo Service Bridge een productpagina met de gegevens van uw laptop, inclusief het serienummer.

Aanbevolen: