Het serienummer van een HP-laptop vinden

Inhoudsopgave:

Het serienummer van een HP-laptop vinden
Het serienummer van een HP-laptop vinden
Anonim

Wat te weten

  • Ontvang uw serienummer binnen enkele seconden met behulp van de opdrachtprompt.
  • Open het dialoogvenster Uitvoeren en typ cmd in de taakbalk naast het Start Menu.
  • Type wmic bios krijg serienummer en druk op Enter.

Dit artikel bevat informatie over hoe u het serienummer van een HP-laptop kunt vinden, ongeacht de versie van Windows die u gebruikt) met verschillende methoden.

Bottom Line

Uw serienummer is een reeks cijfers en letters die uw specifieke HP-apparaat identificeert. Een reeks laptops, zoals de HP Envy, heeft productnummers of modelnummers die overeenkomen met de andere laptops die tegelijkertijd zijn vervaardigd, maar een serienummer is uniek voor elke specifieke laptop.

Hoe vind ik het productnummer van mijn HP-laptop met CMD?

Als je het label met je serienummer niet kunt vinden, is het mogelijk beschadigd of verwijderd. Zolang uw laptop nog in werkende staat is, kunt u het serienummer ook verkrijgen via de opdrachtprompt.

  1. Open de opdrachtprompt door cmd te typen in de taakbalk naast het Start menu. In sommige versies van Windows moet u mogelijk het dialoogvenster Uitvoeren openen en cmd. invoeren

    Image
    Image
  2. Typ in de opdrachtprompt wmic bios get serialnumber en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Uw serienummer zou na het commando moeten verschijnen.

Wanneer heb ik het serienummer van mijn HP-laptop nodig?

Uw serienummer identificeert uw specifieke HP-product, waardoor u niet meer hoeft te gissen bij het oplossen van problemen door te identificeren wanneer uw laptop is gemaakt en welke hardware is gebruikt.

Als je contact opneemt met de klantenondersteuning om een probleem op te lossen, zullen ze om het serienummer vragen. U kunt het serienummer ook gebruiken om de garantiestatus van uw laptop te controleren. Of je apparaat nog steeds onder de garantie v alt, je moet het nummer opgeven als je je laptop opstuurt voor reparatie.

Hoe oud is mijn HP-laptop op serienummer?

Zelfs nadat de garantie van uw laptop is verlopen, kunt u het serienummer gebruiken om te zien hoe oud uw laptop is.

Het serienummer is een reeks letters en cijfers. U kunt de fabricagedatum van uw laptop bepalen door naar het 4e, 5e en 6e cijfer in het serienummer te kijken. Het 4e cijfer is het laatste cijfer van het jaar en de volgende twee cijfers geven de week aan. De reeks cijfers 050 zou een laptop aangeven die in de 50e week van het jaar 2020 is geproduceerd.

Waar bevindt mijn serienummer zich?

Om je serienummer te vinden, moet je eerst kijken op de onderkant van je laptop. Het wordt meestal op een etiket afgedrukt, samen met het productnummer, het modelnummer en de garantieduur. Als u het label niet ziet, bevindt het zich mogelijk in het batterijcompartiment.

Waar kan ik het serienummer anders vinden?

Het serienummer bevindt zich ook in het venster Systeeminformatie van uw HP-laptop. Om het venster Systeeminformatie te openen, gebruikt u het ingebouwde toetsenbord van uw laptop om de toetsencombinatie Fn + Esc in te voeren (op sommige laptops kan dit Ctrl+Alt+S zijn).

FAQ

    Hoe vind ik het serienummer van een HP laptop in Ubuntu?

    Open de Linux-terminalconsole door Ctrl+Alt+T in te voeren. Wanneer u een venster heeft geopend, voert u sudo dmidecode -s systeem-serienummer in om het serienummer van uw HP-laptop te retourneren.

    Hoe kan ik het model van mijn HP laptop vinden aan de hand van het serienummer?

    Met het serienummer van uw laptop kunt u uw model opzoeken op de HP ondersteuningswebsite. Als u met een van de bovenstaande methoden naar het serienummer van uw HP-laptop zoekt, vindt u het product- of modelnummer ook in de buurt.

    Hoe vind ik het serienummer van een gestolen HP laptop?

    Het is mogelijk om het serienummer van een gestolen HP-laptop te vinden als je deze hebt geregistreerd bij een tracking-app of bij een van HP's tracking- en herstelservices. Een andere plek om te kijken is de productbon en de originele verpakking. Als u Zoek mijn apparaat op Windows 10 hebt ingeschakeld, kunt u uw apparaat mogelijk volgen en op afstand vergrendelen.

Aanbevolen: