Iconic Dungeons & Dragons 'Gold Box'-games op weg naar Steam

Iconic Dungeons & Dragons 'Gold Box'-games op weg naar Steam
Iconic Dungeons & Dragons 'Gold Box'-games op weg naar Steam
Anonim

Dungeons & Dragons was niet alleen de eerste tabletop-RPG, maar bevatte ook enkele van de vroegste pc-RPG's, en nu komen die digitale klassiekers terug.

Game-ontwikkelaar SNEG brengt meerdere old-school D&D pc-games naar Steam, volgens een persbericht van de game-ontwikkelaar. Deze spellen, de Gold Box Series genoemd, begonnen hun oorspronkelijke release in 1988.

Image
Image

Er zullen meerdere Gold Box-klassiekers zijn om uit te kiezen, elk met verschillende games die zijn gekoppeld aan verschillende D&D-campagnes. Er zijn drie Forgotten Realms-collecties, bijvoorbeeld een Pool of Radiance-collectie, een enkele Savage Frontier-collectie en veel op zichzelf staande titels.

DragonLance-fans zullen ook een Krynn-trilogiebundel vinden, terwijl Ravenloft-fans toegang hebben tot hun eigen gerelateerde pakketten met games. Sommige klassieke titels ontbreken, die niet in het Gold Box-formaat passen.

Deze zijn niet geremasterd, dus verwacht lage resoluties en charmante, maar verouderde audiotracks.

Image
Image

Ze bevatten echter enkele moderne voordelen, waaronder een speciale game-launcher, verbeterde DOSBox-emulatorondersteuning en verschillende hulpprogramma's voor het overbrengen van feesten en het in kaart brengen van kerkers. Je hoeft ook geen diskettes te wisselen halverwege de campagne, wat altijd fijn is.

SNEG heeft nog geen prijsinformatie vrijgegeven, maar de games worden op 29 maart gelanceerd. Houd eventuele updates in de gaten via de officiële Steam-pagina van de ontwikkelaar.

Aanbevolen: