Wat is een VFC-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een VFC-bestand?
Wat is een VFC-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Sommige VCF-bestanden zijn vCard-bestanden.
  • Open er een met Windows Contacten of vCardOrganizer.
  • Converteren naar CSV met handig adresboek.

Dit artikel beschrijft de twee formaten die de VCF-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe beide soorten te openen en hoe VCF naar CSV te converteren.

Wat is een VCF-bestand?

Een bestand met de VCF-bestandsextensie is een vCard-bestand dat wordt gebruikt voor het opslaan van contactgegevens. Naast een optionele binaire afbeelding, is het platte tekst en kan het details bevatten zoals de naam van de contactpersoon, het e-mailadres, het fysieke adres, het telefoonnummer en andere identificeerbare details.

Omdat het contactgegevens opslaat, worden deze bestanden vaak gezien als het export-/importformaat van sommige adresboekprogramma's. Dit maakt het gemakkelijk om een of meer contacten te delen, dezelfde contacten te gebruiken in verschillende e-mailprogramma's of diensten, of een back-up van uw adresboek te maken in een bestand.

Image
Image

VCF staat ook voor Variant Call Format en wordt gebruikt als een platte tekstbestandsindeling die variaties in gensequenties opslaat.

Hoe een VCF-bestand te openen

VCF-bestanden kunnen worden geopend door een programma waarmee u de contactgegevens kunt bekijken, maar de meest voorkomende reden om zo'n bestand te openen is om het adresboek te importeren in een e-mailprogramma, zoals een online of op uw telefoon of computer.

Voordat u doorgaat, is het belangrijk om te beseffen dat sommige toepassingen een limiet hebben voor het aantal contacten dat tegelijk kan worden geïmporteerd of geopend. Als u problemen ondervindt, kunt u teruggaan naar uw oorspronkelijke adresboek en slechts de helft of 1/3 van de contacten naar VCF exporteren en dat herhalen totdat ze allemaal zijn verplaatst.

Windows Contacten kunnen worden gebruikt om VCF-bestanden te openen, net als vCardOrganizer en VCF Viewer. Bekijk er een op macOS met vCard Explorer of Address Book.

iOS-apparaten zoals iPhones en iPads kunnen dit formaat ook openen door het bestand rechtstreeks in de Contacten-app te laden via een e-mail, website of op een andere manier. Als u een Android-apparaat gebruikt, gebruikt u de app Contacten om Fix & manage > Import from file of Settings > te vinden Import en kies vervolgens de vcf file optie om te bladeren naar het vCard-bestand op uw telefoon of Google Drive-account.

Deze bestanden kunnen ook worden geïmporteerd in online e-mailclients zoals Gmail. Zoek op uw Google Contacten-pagina de knop Import en kies het bestand uit de Select file-knop.

Als de contactgegevens een afbeelding bevatten, is dat deel van het bestand binair en wordt het niet weergegeven in een teksteditor. De andere informatie moet echter volledig zichtbaar en bewerkbaar zijn in elk programma dat met tekstdocumenten werkt.

Microsoft Outlook en Handy Address Book zijn twee alternatieven die VCF-bestanden kunnen openen, maar geen van beide is gratis te gebruiken. Als u bijvoorbeeld MS Outlook gebruikt, kunt u het bestand importeren via de File > Open & Export > Import /Export > Importeer een VCARD-bestand (.vcf) menu.

Image
Image

Aangezien je misschien een paar programma's op je computer hebt die VCF-bestanden kunnen bekijken, weet dat als je wilt, je kunt wijzigen welke het bestand opent als je erop dubbelklikt.

Een VCF-bestand converteren

CSV is een veelgebruikt formaat om VCF-bestanden naar te converteren, omdat het wordt ondersteund door Excel en andere toepassingen die liever contacten uit CSV importeren. U kunt VCF online naar CSV converteren met vCard naar LDIF/CSV Converter. Er zijn opties om het type scheidingsteken te kiezen en om alleen de contacten met e-mailadressen te exporteren.

Het hierboven genoemde Handy Address Book-programma is een van de beste offline VCF naar CSV-converters. Gebruik het File > Import menu om het VCF-bestand te openen en alle contacten te zien. Selecteer vervolgens degene die u wilt exporteren en ga naar File > Export om het uitvoertype te kiezen (het ondersteunt CSV, TXT en ABK).

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's, controleer dan de bestandsextensie opnieuw. Het is gemakkelijk om bestandsextensies te verwarren als ze op dezelfde manier gespeld zijn.

VFC (VentaFax Cover Page), FCF (Final Draft Converter) en VCD (Virtual CD) zijn slechts enkele voorbeelden. Als je echt een van die bestanden hebt, of iets anders, doe dan wat onderzoek om meer te weten te komen over het formaat en welk programma je nodig hebt om het te openen.

FAQ

    Wat is een vCard-bestand?

    Dit is een andere naam voor een VCF-bestand. Ze worden vCard-bestanden genoemd omdat dit bestandsformaat de standaard is voor elektronische visitekaartjes en contacten.

    Wanneer zou je een VCF-bestand gebruiken?

    Meestal worden VCF-bestanden gebruikt om contacten van het ene apparaat naar het andere te verzenden of te importeren.

    Hoe open je een VCF-bestand in Excel?

    Ga in Excel naar File > Open en selecteer All Files. Zoek uw bestand en selecteer het. Volg daarna de wizard Tekst importeren en uw VCF-bestand wordt weergegeven in Excel.

    Hoe maak je een VCF-bestand aan?

    De eenvoudigste methode is om een hulpprogramma van derden te gebruiken om een Excel-spreadsheet naar een VCF-bestand te converteren. U kunt de SysTools Excel naar vCard Converter voor Windows of macOS downloaden om te converteren.

Aanbevolen: