In- en uitzoomen op Apple Watch

Inhoudsopgave:

In- en uitzoomen op Apple Watch
In- en uitzoomen op Apple Watch
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen op je Apple Watch en selecteer Toegankelijkheid. Tik op Zoom en zet de zoomknop aan.
  • Open de Watch app op je iPhone en selecteer Toegankelijkheid. Tik op Zoom en zet de zoomknop aan.
  • Dubbeltik op uw Apple Watch-gezicht om in of uit te zoomen.

Dit artikel legt uit hoe je Zoom op Apple Watch kunt gebruiken om je scherm te vergroten. Zodra u de toegankelijkheidsfunctie Zoomen inschakelt, kunt u inzoomen, over het scherm bewegen en weer uitzoomen met eenvoudige vingerbewegingen.

Kun je in- en uitzoomen op een Apple Watch?

Dat kan je zeker! Maar voordat u zoom op Apple Watch kunt gebruiken, moet u de functie inschakelen. U kunt dit rechtstreeks op uw Apple Watch of in de Watch-app op iPhone doen.

  1. Druk op je Apple Watch op de Digital Crown en open de Settings app. Open op de iPhone de Watch app.
  2. Scroll naar en tik op Toegankelijkheid.
  3. Selecteer Zoom die standaard wordt weergegeven als Uit.
  4. Zet de schakelaar aan voor Zoom. U ziet een kort bericht op uw horlogescherm voor 'Zoom ingeschakeld'.

    Image
    Image

U kunt optioneel het zoomniveau aanpassen met de schuifregelaar. Tik vervolgens op de pijlen linksboven om af te sluiten of ga hieronder verder om de handgebaren te selecteren die u voor de zoomfunctie wilt gebruiken.

Pas de handgebaren aan voor Zoom

Als je een Apple Watch SE of Apple Watch Series 6 of nieuwer hebt, watchOS 8 of hoger hebt en iOS 15 of hoger gebruikt, kun je kiezen welke handgebaren je wilt gebruiken voor de zoomfunctie. Deze Apple Watch-instellingen bevinden zich op dezelfde locatie waar u Zoom inschakelt.

  1. Als je de Zoom-instellingen hebt verlaten, kun je ernaar terugkeren op Apple Watch met Settings > Toegankelijkheid >Zoom of op iPhone met Watch app > Toegankelijkheid > Zoom.
  2. Selecteer en schakel vervolgens de schakelaar in voor Handgebaren.
  3. Hieronder Gebaren aanpassen, selecteer elk van de vier opties om aan te passen hoe u het gebaar wilt gebruiken: Klemmen, Dubbel knijpen, Knijpen en Dubbel knijpen.

    Je kunt schakelen tussen zoomen, vooruit pannen of achteruit pannen, of kies Geen als je dat handgebaar liever niet gebruikt.

  4. Optioneel kunt u het activeringsgebaar instellen en het visuele signaal inschakelen.

    Selecteer Activeringsgebaar en kies een optie om de functie Handgebaren te activeren.

    Zet de Visual Signal schakelaar aan om een indicator op je horlogescherm te zien voor handgebaren.

    Image
    Image

Hoe zoom je in op Apple Watch?

Hoewel de bovenstaande handgebaren alleen beschikbaar zijn voor nieuwere modellen, werken deze op alle Apple Watches met watchOS 5 of hoger om zoom te bedienen en te gebruiken.

  • In- of uitzoomen: Dubbeltik met twee vingers op het Apple Watch-scherm.
  • Beweeg het scherm: Sleep met twee vingers om het scherm in een willekeurige richting te verplaatsen. U kunt ook de Digital Crown draaien om van links naar rechts en van boven naar beneden te pannen.
  • Het vergrotingsniveau wijzigen: Dubbeltik met twee vingers, houd vast en sleep uw vingers omhoog om de vergroting te vergroten of omlaag om deze te verlagen.

Hoewel Zoom op Apple Watch een toegankelijkheidsfunctie is, betekent dat niet dat het niet van pas zal komen voor iedereen die zijn horlogescherm beter wil bekijken.

FAQ

    Hoe zet ik zoom uit op Apple Watch?

    Als Zoom is ingeschakeld en u wilt niet dat het is, kunt u de app Settings op de Apple Watch of de Watch gebruikenapp op je iPhone. Ga op de Watch naar Instellingen > Toegankelijkheid > Zoom en schakel de functie uit. Ga in de Watch-app naar Toegankelijkheid > Zoom Om de zoomfunctie uit te schakelen zonder deze uit te schakelen, tikt u met twee vingers op het Apple Watch-scherm.

    Hoe zoom ik uit op Apple Watch?

    Helaas kun je alleen "uitzoomen" om terug te keren naar de standaardweergave op een Apple Watch nadat je hebt ingezoomd. Je kunt niet kleiner gaan dan 1x vergroting.

Aanbevolen: