In- en uitzoomen op iPhone of iPad

Inhoudsopgave:

In- en uitzoomen op iPhone of iPad
In- en uitzoomen op iPhone of iPad
Anonim

Een van de coolste functies die Apple op zijn iPad en iPhone bracht, was het knijpen om te zoomen, waardoor in- en uitzoomen intuïtief en natuurlijk is. Voorheen waren zoomfuncties niet aanwezig of moeilijk te gebruiken. De Apple-zoomfunctie werkt op foto's, webpagina's en elke app die het knijp-zoomgebaar ondersteunt.

Deze aanwijzingen zijn van toepassing op alle iPad- en iPhone-modellen, ongeacht de iOS-versie.

Gebruik knijpbewegingen om in en uit te zoomen

Om in te zoomen op een foto of webpagina, drukt u met uw wijsvinger en duim op het scherm en laat u slechts een kleine hoeveelheid ruimte tussen de twee vingers over. Houd uw vinger en duim op het scherm en beweeg uw vingers van elkaar af om de ruimte ertussen uit te breiden. Terwijl je vingers uit elkaar bewegen, zoomt het scherm in.

Om uit te zoomen, doe je het omgekeerde: beweeg je duim en wijsvinger naar elkaar toe terwijl je beide ingedrukt houdt op het scherm.

Twee vingers kunnen worden gebruikt om in en uit te zoomen op een iPhone of iPad, maar voor de meeste mensen zijn duim en wijsvinger het meest logisch.

Als het je helpt herinneren, denk dan aan je vingers die in een stuk papier knijpen. Als je je vingers naar binnen zou slepen over een vel papier, zou het in zichzelf vouwen en kleiner worden. Hetzelfde idee is hier van toepassing.

Gebruik de zoominstelling Toegankelijkheid

In sommige gevallen werkt de functie knijpen om te zoomen niet. Een app ondersteunt het gebaar mogelijk niet, of een webpagina heeft mogelijk code die actief is of een stylesheet-instelling die voorkomt dat de pagina wordt uitgevouwen.

De toegankelijkheidsfuncties van de iPad omvatten een zoomfunctie die altijd werkt, of je nu in een app bent, op een webpagina of foto's bekijkt.

De functie is niet standaard geactiveerd, dus u moet deze inschakelen in de app Instellingen:

  1. Op het Home-scherm opent u de Settings app.
  2. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid > Zoom.

    Image
    Image
  3. Tik op de Zoom tuimelschakelaar om deze groen te maken en aan te zetten.

Nadat je zoom op je iPad of iPhone hebt geactiveerd, zie je meteen het vergrootglas, zoals hier op een iPad.

Image
Image

De zoomfunctie is niet vastgelegd in een screenshot, zoals je op deze afbeelding kunt zien.

Houd het anker / de balk onderaan het zoomvenster ingedrukt om het over het scherm te verplaatsen en alles ingezoomd te zien. Je kunt ook met drie vingers drukken en slepen, wat misschien de voorkeur heeft als je zoomt met deze tool op een kleiner scherm zoals een iPhone.

Dubbeltik met drie vingers op het scherm om zoom in of uit te schakelen. Om het permanent uit te schakelen, herha alt u de bovenstaande stappen en zet u Zoom in de off positie.

De pagina Zoominstellingen heeft een lijst met opties die u kunt inschakelen, bijvoorbeeld om het maximale zoomniveau te verhogen, zoom op volledig scherm te kiezen boven vensterzoom, een zoomfilter te kiezen en meer.

Aanbevolen: