In- of uitzoomen op Windows of een Mac

Inhoudsopgave:

In- of uitzoomen op Windows of een Mac
In- of uitzoomen op Windows of een Mac
Anonim

Soms is het te moeilijk om de kleine lettertjes op je computerscherm te lezen. Of je nu een MacBook of een pc met Windows 10 gebruikt, er zijn een aantal snelle en eenvoudige manieren om in te zoomen op een deel van je scherm of om je hele scherm te vergroten.

Of je nu op zoek bent naar een manier om in te zoomen op een specifiek gebied, of je volledige scherminhoud wilt vergroten, lees verder om te leren hoe deze functies werken.

In- en uitzoomen op een Mac

Image
Image

Formaat vergroten in apps

Het vergroten van de tekstgrootte in veel Mac-apps kan worden gedaan via het View menu (te vinden bovenaan het scherm in de Menubalk). Meestal wordt de functie Inzoomen genoemd, samen met een overeenkomstige functie genaamd Uitzoomen Dit zal de grootte van alles binnen dat venster vergroten. Naast de menuopdrachten zie je ook symbolen die je laten zien hoe je dit rechtstreeks vanaf het toetsenbord kunt doen. In de meeste apps gebruik je command+ + en command+- om de tekstgrootte respectievelijk te vergroten of te verkleinen.

Formaat vergroten in Finder

Technisch gezien een app zoals elke andere app, werkt de Finder een beetje anders als het gaat om het groter maken van tekst en pictogrammen.

Open Finder, en klik op View in de Menubalk Onderaan het menu, selecteer Show View Options Dit opent een pop-upmenu met een optie om de tekstgrootte te vergroten. Verhoog het getal naast de tekstgrootte. De standaardwaarde is 12 en u kunt tot 16 punten verhogen. Er zijn andere opties die u kunt vergroten, zoals de grootte van de pictogrammen.

Toegankelijkheidsinstellingen voor Mac Zoom configureren

Image
Image

Als je meer hulp nodig hebt dan alleen de tekst die iets groter is, moet je je misschien verdiepen in de toegankelijkheidsinstellingen van de Mac. Hierdoor kunt u de inhoud van het scherm vergroten tot een grotere schaal alsof er een vergrootglas over het scherm is geplaatst.

U kunt de Zoom Accessibility-functies van Apple vinden door te klikken op Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid> Zoom.

Om op het hele scherm in te zoomen in plaats van op een gedeelte, selecteert u Zoomstijl > Volledig scherm.

Of selecteer Zoomstijl > Picture in Picture. Bij gebruik van de Picture-in-Picture-zoomlens wordt een vergrootglas gebruikt, dat u kunt aanpassen in Zoominstellingen onder Options > Zoomstijl.

Schakel snelkoppelingen in voor de Picture-in-Picture Zoom-stijl door op Option+ Command+ 8 te drukkenom een vergrootglas op de pagina te laten verschijnen.

Zoom Toegankelijkheidsvergrootglas configureren voor Windows

Image
Image

Windows 10 heeft ook toegankelijkheidsfuncties voor Zoom met een vergrootglas, die u kunt vinden door te klikken op Start > Instellingen >Toegankelijkheid > Vergrootglas en gebruik de schakelaar onder Vergrootglas.

Vanaf hier kunt u opties selecteren:

  1. Volledig scherm.
  2. Lensweergave zoomt in op een deel van het scherm.
  3. Gedockt waardoor het vergrootglas verankerd blijft aan uw scherm, met delen van het scherm vergroot in het dockinggebied, terwijl het hoofdgedeelte van het scherm ongewijzigd blijft.

Als je direct toegang wilt tot je vergrootglas wanneer je op je pc werkt, kies dan uit deze opties om ervoor te zorgen dat de zoomfunctie direct toegankelijk is:

  • Start Magnifier automatisch nadat u zich aanmeldt op uw pc.
  • Schakel Vergrootglas in voor iedereen voordat ze zich aanmelden bij uw pc.
  • Volgopties wijzigen. Kies of de vergrootglaslens de muisaanwijzer, het toetsenbord, het tekstinvoegpunt of de Verteller-cursor volgt.

U kunt ook meer zoominstellingen op uw pc aanpassen, waaronder:

  • Zoomniveau
  • Zoomniveauverhoging
  • Kleur omkeren
  • Samenvouwen naar vergrootglaspictogram
  • Verander de grootte van de lens.

Bovendien kunt u, afhankelijk van uw computerconfiguratie, ook een Display optie aan de linkerkant hebben, een paar opties boven Magnifier. Hier kun je de grootte van apps en tekst instellen, wat erg handig kan zijn als je een laptop op een tweede monitor aansluit.

Beter surfen op het web

Image
Image

Je hebt ook de mogelijkheid om snel op je webpagina's te zoomen terwijl je op internet surft. Chrome, Firefox, Internet Explorer en Edge hebben ingebouwde zoomfuncties waarmee u de pagina kunt vergroten.

Om deze functie in Chrome en Firefox te vinden, klikt u op de Three Dots of de Three Bars in de rechterbovenhoek van de browser om het vervolgkeuzemenu te vinden en klik op + om de zoom te vergroten.

U vindt de Zoom-functies van Internet Explorer door op het Gear Icon in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken en op Inzoomen te klikken

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Klik voor Microsoft Edge op Ctrl+ + om in te zoomen en Ctrl+ - om uit te zoomen. Deze snelle truc werkt ook voor Chrome.

Geen loensen meer

In plaats van te proberen uw monitor zo dicht mogelijk naar u toe te trekken, kunt u deze snelkoppelingstips gebruiken om uw zoom te vergroten, zodat u kunt zien wat er op de pagina staat.

Aanbevolen: