De iMac Pro is waarschijnlijk voor altijd verdwenen

Inhoudsopgave:

De iMac Pro is waarschijnlijk voor altijd verdwenen
De iMac Pro is waarschijnlijk voor altijd verdwenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft de iMac Pro en de 27-inch iMac stopgezet.
  • De iMac Pro moest de Mac Pro vervangen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.
  • iMac Pro-fans kunnen nu upgraden naar de nieuwe Mac Studio en Studio Display.

Image
Image

Tijdens de vlaag van afleiding die Apple's Mac Studio onthulde, glipten de iMac Pro en 27-inch iMac uit een zijdeur. Ze zijn nu allebei verdwenen uit de Apple Store, misschien nooit meer gezien.

De iMac Pro was misschien wel de vreemdste Mac van Apple ooit. Ontworpen om de "prullenbak" Mac Pro te vervangen, het werd nooit bijgewerkt na een paar processorveranderingen en is nu waarschijnlijk dood. Na de productaankondiging van Mac Studio op dinsdag 8 maart, stopte Apple met de iMac Pro, evenals met de 27-inch iMac, hoewel de kans groter is dat die terugkeert. De iMac Pro leek altijd een noodoplossing, maar de 27-inch iMac zal worden gemist als hij nooit meer terugkeert.

Ik kan niet met de geruchten praten, maar qua product-fit denk ik dat de 27-inch iMac geen plek meer heeft in de line-up. Ik denk dat de Mac Studio en Studio Display dat opvullen spot”, schreef Apple-expert John Gruber in een blogpost.

De vreemdste Mac van Apple

In 2013 introduceerde Apple een cilindrische Mac Pro, bijgenaamd de "prullenbak" Mac. Dit kleine zwarte buisje kon de koelingseisen van nieuwere, hetere CPU's niet bijhouden, en Apple liet het drie jaar zonder updates voordat het in 2017 zijn gebreken toegaf (hoewel het het tot 2019 bleef verkopen).

Apple heeft het vervangen door de iMac Pro. Van buitenaf was dit niets meer dan een Space Grey 12-inch iMac. Maar aan de binnenkant was het een volledig nieuw ontwerp, waarbij de harde schijf werd weggelaten en een ongelooflijk krachtig koelsysteem werd toegevoegd (misschien een les uit het ontwerp van de prullenbak?). Deze iMac, beginnend bij $5.000, was bedoeld om de plaats van de Mac Pro in te nemen totdat Apple van gedachten veranderde en met de huidige kaasrasp Mac Pro kwam.

Image
Image

Vanaf het begin was het een rare computer. Door het alles-in-één ontwerp was het onmogelijk om het scherm te behouden en de computer bij te werken. Het was ook onmogelijk om extra apparaten aan de binnenkant toe te voegen, zoals grafische kaarten, wat een essentieel kenmerk is van professionele desktopcomputers. Maar de mensen die ze bezaten, hielden van ze.

Maar niet iedereen gelooft dat dit het einde is van de iMac Pro.

"Het zou me niet verbazen als Apple met een andere iMac Pro zou komen", vertelde technologierecensent Kristen Bolig aan Lifewire via e-mail, "maar ik denk dat als ze dat doen, het heel anders zal zijn."

Nu lijkt het erop dat Apple de iMac Pro heeft vervangen door de Studio Mac en Studio Display. Als je een goed presterende Mac wilt en geen ontelbare dollars wilt uitgeven aan de Mac Pro, dan is dit de Mac voor jou. De prestaties van de Mac Studio doen de oude op Intel gebaseerde iMac Pro volledig teniet, en zelfs als je hem koopt met het Studio Display, is hij veel minder dan de oude iMac - voor slechts $ 3,5K.

De Mac Pro is dus vrijwel zeker klaar voor. Maar hoe zit het met de 27-inch iMac?

Big Mac

Hoe zit het met mensen die een Mac met een groot scherm willen, maar geen luxe, superkrachtige Mac Studio nodig hebben? Ze zullen waarschijnlijk nog even moeten wachten, maar de kans is groot dat Apple een grotere versie van de huidige 24-inch M1 iMac gaat maken. Immers, waarom niet? Die grote iMac is populair en het is een fantastische computer. Ik heb het 2010-model tien jaar gebruikt en het werkte nog steeds geweldig toen ik het met pensioen ging. Maar misschien is dit het einde voor die machine. De 24-inch iMac verving het 21-inch model met een kleiner scherm, dus misschien is het ook bedoeld om de 27-inch versie te vervangen?

Het zou me niet verbazen als Apple met een andere iMac Pro uit zou komen.

Hoe dan ook, de iMac kan nu weer zichzelf worden. De iMac Pro was krachtig, maar je zou de gewone iMac ook kunnen specificeren om bijna hetzelfde vermogen te bereiken, alleen zonder het koelsysteem om dit te ondersteunen. Dit voelde altijd alsof Apple te veel uit een machine probeerde te persen die bedoeld was voor meer alledaags gebruik. Waarom laat u de iMac niet gewoon de iMac zijn, met zijn koele kleuren, slanke scherm en middelmatige connectiviteit? Iedereen die meer nodig heeft, kan het vinden in de Mac Studio of de volgende Apple Silicon Mac Pro.

Dus, tot ziens, iMac Pro, je bent niet meer nodig. Je was raar en daarom hielden we van je.

Aanbevolen: