Zijn er waardige alternatieven voor iCloud-foto's? Waarschijnlijk niet

Inhoudsopgave:

Zijn er waardige alternatieven voor iCloud-foto's? Waarschijnlijk niet
Zijn er waardige alternatieven voor iCloud-foto's? Waarschijnlijk niet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • In iOS 15 zal de iPhone proberen uw foto's te matchen met bekende CSAM-afbeeldingen bij het uploaden naar de iCloud-fotobibliotheek.
  • Er zijn geen alternatieven die zo goed integreren met iOS en de Mac.
  • Met PhotoSync kunt u uw bestaande fotobibliotheek blijven gebruiken.
Image
Image

Ongeacht je mening over Apple's nieuwe snuffelfunctie in de iCloud-fotobibliotheek, ben je misschien op zoek naar een nieuwe manier om je foto's op te slaan, te synchroniseren en te ordenen. We hebben goed nieuws en slecht nieuws.

iCloud-fotobibliotheek is een van de beste dingen die Apple maakt. Je maakt een foto op je iPhone en deze verschijnt vrijwel direct op je Mac en iPad. Al uw bewerkingen worden gesynchroniseerd en kunnen overal ongedaan worden gemaakt. Het is snel, betrouwbaar en genoot tot nu toe uitstekende privacy.

In iOS 15 en macOS Monterey verwerkt je Apple-apparaat zijn eigen lokale afbeeldingen voordat het wordt geüpload naar iCloud-fotobibliotheek om te zien of ze overeenkomen met bekend materiaal van seksueel misbruik van kinderen (CSAM). Wat er daarna gebeurt, v alt buiten het bestek van dit artikel. We zijn hier om te zien of er haalbare alternatieven zijn die het gemak en de vroegere privacy van iCloud-fotobibliotheek bieden.

"[We] zien al toenemende belangstelling van mensen die hun eigen foto's/video-opslag beheren op een NAS of zelf-hostende AI-gebaseerde foto-oplossingen", vertelde Hendrik Holtmann van de iOS- en Mac-synchronisatie-app PhotoSync, via e-mail aan Lifewire. "Het scannen van berichten en fotobibliotheken als onderdeel van de 'kinderbeveiligingsfuncties' die zijn aangekondigd voor iOS 15 zal hoogstwaarschijnlijk het privacybewustzijn van gebruikers vergroten."

Cloud Sync

Het korte antwoord is "Nee." iCloud-fotobibliotheek is zo diep geïntegreerd in Apple-producten dat geen enkele optie van derden in de buurt kan komen.

Je kunt zoiets als Dropbox of Google Foto's gebruiken, die betrouwbaar en snel zijn en een redelijk goede integratie met Mac en iOS bieden. Maar als je voor privacy kwam, kijk dan ergens anders. Vrijwel alle cloudopslagproviders kunnen en zullen uw afbeeldingen scannen om extra's te bieden, zoals mensenherkenning en meer.

Image
Image

"Voor een klein bedrijf dat de backend voor een dergelijke service bouwt/scha alt, zijn er enkele obstakels in iOS zelf", zegt Holtmann. "De iCloud-fotobibliotheek integreert op een dieper niveau in het systeem dan een app van derden kan doen met de huidige API's van iOS."

Een andere optie is om uw foto's lokaal te coderen en ze vervolgens te uploaden.

"Het coderen van bestanden voorafgaand aan het uploaden werkt met elke cloudopslagservice zoals iCloud, Google Drive of Dropbox", vertelde Paul Bischoff, privacyadvocaat bij Comparitech, via e-mail aan Lifewire. "Beide oplossingen zijn meer privé, maar minder handig, dus ik ben sceptisch dat ze mainstream-adoptie zullen zien."

Lokale synchronisatie

De derde manier is om je foto's zelf tussen je apparaten te synchroniseren. Een geweldige optie hiervoor is PhotoSync, dat het voordeel heeft dat het kan worden geïntegreerd met de fotobibliotheek van uw bestaande apparaat.

Dit is geweldig, want de ingebouwde Foto's-app blijft voorlopig privé. Het scant alleen je foto en stuurt de resultaten naar Apple als je het gebruikt met iCloud-fotobibliotheek. Het is het beste van twee werelden. De privacy van de offline optie zonder cloud en (het grootste deel van) het gemak van de ingebouwde fotobibliotheek.

Image
Image

Met PhotoSync kun je foto's maken op je iPhone en ze synchroniseren met je Mac wanneer je thuis bent. Het is lang niet zo handig als iCloud-fotobibliotheek, maar het is snel, privé en werkt draadloos. Het stuurt foto's van de filmrol van je iPhone naar je Mac en voegt ze toe aan je fotobibliotheek op je Mac. PhotoSync werkt ook met Android en Windows, en met PhotoPrism, een server die op je computer draait, lijkt het een beetje op je eigen persoonlijke iCloud-fotobibliotheek.

Een andere optie is om de ingebouwde synchronisatie van de Mac te gebruiken. Dit synchroniseert afbeeldingen van je Mac naar je iPhone, via iTunes of de Finder, maar nogmaals, het is verre van ideaal, omdat de synchronisatie eenrichtingsverkeer is, zoals het plaatsen van nummers op een iPod. Je verliest ook de juiste synchronisatie van Live Photos en bewerkingen worden niet terug gesynchroniseerd vanaf je iPhone.

Verwend

Het komt erop neer dat iCloud-fotobibliotheek ongeëvenaard is als je Apple-hardware gebruikt. Het is zo goed en zo betrouwbaar dat we verwend zijn. En sinds het werd geïntroduceerd, zijn andere opties verdord totdat er echt niet veel alternatieven zijn, vooral als je reden om iCloud te verlaten privacy is.

We zitten met de oude afweging tussen veiligheid en gemak. Als u de privacy van uw foto's op prijs stelt, moet u enkele van de geneugten van iCloud-synchronisatie opgeven. Dat is balen, maar als zelfs Apple zich gedraagt, is er weinig keus.

Aanbevolen: